Problem kod paljenja kompjutera

poruka: 43
|
čitano: 8.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima na forumu!

Imam problem pa molim za pomoć. Prijatelj mi je donio komp koji ne radi. Kod paljenja ne događa se ništa, tj. kada se stisne glavni gumb komp se ne pali, nema kliktanja, nema zujanja totalna nula. Prvo sam mislio da je napajanje, pa sam sa svog kompa stavio na njegov, ali i  dalje se ne događa ništa. U oba slučaja kada ga uključim sa kablom u struju jedino svijetli led lampica na matičnoj i to je sve. Da li je možda riknula matična, jer napajanje očigledno nije kad kod mene radi. Jedino što znam to je da je matična ploča Asus A7BX-MX. Koji sa zapravo pravi simptomi kada ne radi matična?  Ako neto ima volje i znanja da mi pomogne što bi to moglo biti. Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...mislim da si prave simptome kada ne radi matična upravo opisao...svejedno treba provjeriti i procesor pa Ram...

krpelj
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2009 13:13 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem kod paljenja kompjutera

Ako je vrisnuo RAM zar ne bi bar se čulo neko zujanje ili slično? Što se događa ako krepa procesor, jel onda isto ne radi nišat odnosno ne čuje se ništa.

17 godina
neaktivan

Meni se isto neki dan komp nije htio upaliti. Pritiskom na gumb se jednostavno ništa ne dogodi. Procesor imam novi tako da do njega nije, RAM-e sam uzeo od frenda tako da do njih nije, a najviše se sumnja na matičnu.

Tako da i u ovom tvojem slučaju mogu reći da si na dobrom putu, vjerojatno je matična.

Ako uspiješ upaliti komp, jedan od načina kad znaš da je matična skroz riknula je da probaš instalirati nove Windowse, ako se tijekom instalacije komp stalno resetira, onda je matična, 99%.

http://byivica.wordpress.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li u slučaju da je matična postoji kakva šansa za njezinim popravkom ili se jednostavno mora kupiti nova.

16 godina
neaktivan
drama69 kaže...

Da li u slučaju da je matična postoji kakva šansa za njezinim popravkom ili se jednostavno mora kupiti nova.

...mislim da se u ovoj temi počelo malo pretjerivati...Osmijeh

krpelj
16 godina
neaktivan

Ok. Ne mora značiti da je riknula. Probaj ukloniti bateriju koja drži CMOS, ostaviti tako 30 sekundi, pa je ponovno vratiti. Nekada se radi postavki BIOS-a računalo jednostavno ne da upaliti. To je bilo moje iskustvo kada sam tek krenuo sa overklokiranjem svog računala.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
a možda si krivo uštekao kabel s gumba za uključivanje
Ja i samo moj Logitech G11
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li netko zna što se točno događa ako krepa procesor? Da li u tom slučaju komp daje ikakve znakove života?

16 godina

Ako procesor, rami ili grafulja riknu ili pak nerade ispravno ukoliko se na matičnoj ploči nalazi ono "bipalo" (zvučnik) onda će pištati iz kučišta računala i to za svaku komponentu će biti drugačiji zvuk

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
de_jean_7777 kaže...

Ok. Ne mora značiti da je riknula. Probaj ukloniti bateriju koja drži CMOS, ostaviti tako 30 sekundi, pa je ponovno vratiti. Nekada se radi postavki BIOS-a računalo jednostavno ne da upaliti. To je bilo moje iskustvo kada sam tek krenuo sa overklokiranjem svog računala.

Probao sam ali ništa

16 godina
neaktivan
Zale kaže...

Ako procesor, rami ili grafulja riknu ili pak nerade ispravno ukoliko se na matičnoj ploči nalazi ono "bipalo" (zvučnik) onda će pištati iz kučišta računala i to za svaku komponentu će biti drugačiji zvuk

Bipalo se ne javlja

16 godina
neaktivan
Cleverman kaže...
a možda si krivo uštekao kabel s gumba za uključivanje

Nisam ga dirao

16 godina
neaktivan

Hvala svima na informacijama

15 godina

evo ovak ljudi , imam problem s kompom , tj ne ja neg bratic  al je kod mene da ga sredim

naime , pri paljenju kompjutera se necuje nikakav beep nit ima ikakve slike na kompu...stavim svoju graficku i nema slike , pa sam njegovu stavio u svoj komp i poceo je pistat , ocistim grafu od prasine i stavim novu pastu i sad radi...spojim na integriranu graficku i opet nema slike...

izvadim ram i pisti ko ludo...vratim ga i suti...procesor nemogu isprobat jer on ima intel , a ja amd...dal je moguce da je procesor otiso il maticna ili???

btw radio sam i CMOS i vadio bateriju i vraco ... skoro sve sam isprobo , pa ak bi mi mogli pomoc bio bi vam zahvalan {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nocio kaže...

evo ovak ljudi , imam problem s kompom , tj ne ja neg bratic  al je kod mene da ga sredim

naime , pri paljenju kompjutera se necuje nikakav beep nit ima ikakve slike na kompu...stavim svoju graficku i nema slike , pa sam njegovu stavio u svoj komp i poceo je pistat , ocistim grafu od prasine i stavim novu pastu i sad radi...spojim na integriranu graficku i opet nema slike...

izvadim ram i pisti ko ludo...vratim ga i suti...procesor nemogu isprobat jer on ima intel , a ja amd...dal je moguce da je procesor otiso il maticna ili???

btw radio sam i CMOS i vadio bateriju i vraco ... skoro sve sam isprobo , pa ak bi mi mogli pomoc bio bi vam zahvalan {#}

Ovako me zbuni. kažeš, svoj komp ok, a bratov nije? Ako se u poćetku ne bepa onda je možda matična vrisnula. Koja matična?

Nenad
15 godina

hehe ma moj radi , ali od bratica ne ... njegova maticna je G31-M7 TE  ver. 6.3 i to je intelova platforma , ali problem je jer ja nemam drugi procesor da isprobam il drugu maticnu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nocio kaže...

hehe ma moj radi , ali od bratica ne ... njegova maticna je G31-M7 TE  ver. 6.3 i to je intelova platforma , ali problem je jer ja nemam drugi procesor da isprobam il drugu maticnu

Znam,kažeš da bratov grafa radi. A memorija?

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 21:00 (Nello).
15 godina

a probo sam svoju memoriju , al opet nista...sve se  vrti al nedaje znakove zivota

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da nije napajanje krepalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nocio kaže...

a probo sam svoju memoriju , al opet nista...sve se  vrti al nedaje znakove zivota

Memoriju ne svoje, nego bratićev memoriju da probaš u tvome, i jel onda radi? Ako da,onda može bit matična ili procesor u banani. A napajanje? I još nešto, ako bratičev matična ima nabubren kondezator onda je u banani jer ne daje dovoljno napona da bi išta pokrenuo. Ali kod nabubreni kondezatora može se popravit tj da se vadi nabubrenih kondezatora i stave nove i onda će radit ko nova.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 21:08 (Nello).
15 godina

probo sam i to :) napajanje radi na mom kompu...istekam dvd uredaj i jedan hard da manje struje vuce i opet nista...ventilatori se samo vrte al od toga nejde dalje

EDIT: i njegova memorija radi kod mene...na maticnoj nema nikakvih nabubrjelih kondenzatora ... vec je jednom imo problema s takvom maticnom pa ju je zamjenio...a mozda je to jednostavno takva serija maticnih

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 21:09 (Nocio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Matična definitivno krepala. Evo meni nova stigla pa crkla za 1 dan sad moram slati na servis {#}.

Sometime the best defense is to attack!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nocio kaže...

probo sam i to :) napajanje radi na mom kompu...istekam dvd uredaj i jedan hard da manje struje vuce i opet nista...ventilatori se samo vrte al od toga nejde dalje

EDIT: i njegova memorija radi kod mene...na maticnoj nema nikakvih nabubrjelih kondenzatora ... vec je jednom imo problema s takvom maticnom pa ju je zamjenio...a mozda je to jednostavno takva serija maticnih

Vrlo je moguće. Jedino ti je ostalo da testiraš procesor iako nemaš čim isprobat na tu matičnu. Jedino ako imaš prijatelja koji ima komp na intelovu platformu. Ako se procesor pokazuje ispravnim, onda matična u banani i može jedino nabavit drugu matičnu ploču.

EDIT Moguće da ako je napajanje nije promjenjen a već samo matičnu, možda je napajanje nešto povuklo. Tko će znat.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 21:17 (Nello).
15 godina

to se njemu vec drugi put desilo...kaze da odustaje od intela , nikad nije imo srece s tim :S najcudnije mi je sto je maticna crkla iz cistog mira

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nello kaže...
Nocio kaže...

Vrlo je moguće. Jedino ti je ostalo da testiraš procesor iako nemaš čim isprobat na tu matičnu. Jedino ako imaš prijatelja koji ima komp na intelovu platformu. Ako se procesor pokazuje ispravnim, onda matična u banani i može jedino nabavit drugu matičnu ploču.

a budem sutra pogledo kod frenda za procesor...pa cu javit rezultate...pa jel moguce da maticna sama od sebe tak lako crkne? pa ni 3mj nema

17 godina
Nocio kaže...

to se njemu vec drugi put desilo...kaze da odustaje od intela , nikad nije imo srece s tim :S najcudnije mi je sto je maticna crkla iz cistog mira

Onda ima sreće ko i ja heh. Moja nova crkla isto iz čista mira.

Sometime the best defense is to attack!
16 godina
neaktivan
Nocio kaže...

a budem sutra pogledo kod frenda za procesor...pa cu javit rezultate...pa jel moguce da maticna sama od sebe tak lako crkne? pa ni 3mj nema

Pa nitko nemože jamčiti da će dugo radit a iznenadno dogodi kvar, obično pokvari prije ili kasnije.

Ako je računalo mješten na isto mjestu i moguči problemi pad napona na samo utičnicu pa valja provjerit tj ispitat s mjeračem napona. Tako da je jedan naš forumaš na sličan probleme imao.

Nenad
15 godina

a moguce...njemu je bivsa maticna radila 4-5god i crknula...kupio novu i za 3-4 dana ju je vec nosio na servis...a ova je nakon 3 il 4mj crknula

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice