Problem sa 6850 ventilatorom (throtlanje)

poruka: 23
|
čitano: 3.412
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

naime, imam jeda jaaaako cudan problem. Ventilator mi se jednostavno zna ugasiti. Prestane raditi, grafa ode na 100 stupnjeva i zagasi se. Sve je novo, da li je moguce problem u grafickoj pa da odem reklamirat?

Vec se vidi rad ventilatora (ili nerad) cak i kod bootanja biosa pa mislim da je hardverski problem, e sada, da li je do maticne, napajanja ili grafe... Ako ga stavim na 100%, onako radi punom parom pa izgubi snagu, pa padne na 50, pa opet na 80 i tako stalno kroz par sekundi (throtla)

Konfa:

965 BE

Asrock 870 Extreme 3

Napajanje LC Power 650W Green

grafa  Sapphire 6850 Toxic

nista kokano

Rijesenja probana:

-zagasiti Cool and Quiet (iako ne mislim da ima veze)

-sve verzije biosa probane

-iskopcati sve ventove za kuciste koji su na maticnoj (na molexima nijedan nemam)

-koristenje 2 molexa za napajanje graficke i ostale kobinacije sa pcie kablom za struju

-ciscenje graficke (iako je nova)

-koristiti manualno podesavanje vrtnje

-throtlanje (stavit fan na 100 da se ispuse)

Napomena: Koji puta radi bez beda par sati, a koji puta zafrkava od samog starta. Ne znam... I da, nisam nikakvih problema vidio sa ostatkom rada racunala.

Pomoc?

HVALA!

0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da ti je ležaj otišao.

2.588 Posts! And counting...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa 6850 ventilatorom (throtlanje)
odi zamijenit karticu
Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
18 godina
neaktivan

Najvjerojatnije je hardverski problem na grafičkoj kartici, koristi reklamaciju ako još imaš jamstvo... da je napajanje u pitanju, primijetio bi već i druge nestabilnosti u radu, a ne samo zastajkivanje ventilatora na grafičkoj.

KaeR
16 godina
neaktivan

Iskreno, bojim se ljudima u Protis odnesti. Pod jedan, zato sto se desava 1-2 puta dnevno, a mislim da oni nemaju naviku testirat racunalo bar sat vremena. Pod 2, ako mi kazu da je graficka ok onda mi naplacuju pregled ne znam koliko para i opet sam na nuli.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 16:46 (Leryan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Idem sada probat u drugi komp piknit pa da vidim... Ako budem siguran da je grafulja, bar znam di sam i mogu im objasniti kvar.

0 0 hvala 0
18 godina
Točno to. A i nikad ti ne gine kupovina aftermarket hladnjaka.
Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mah, zato sam i kupio toxic jer ima pre dobar hladnjak na ogromnom pcb-u. I ujedno sam zato i pissed off.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Samo ti odnesi u Protis. Kolegi je tako bila neispravna 5850 pa mu je links dao novu (nakon 40 dana)

Nije ni bio ležaj u kvaru već neki elektronski dio koji kontrolira temperaturu, pa se jadni ventilator samod sebe gasio i vrtio na manje okretaja nego što je bilo potrebno.

Ne dirajte mi Osamu, uspomenu u meni....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ni ne mislim da je lezaj, jer nema cudnih zvukova. A bas i ne mogu 40 dana bez kompa posto mi treba za posao...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Leryan kaže...

Ni ne mislim da je lezaj, jer nema cudnih zvukova. A bas i ne mogu 40 dana bez kompa posto mi treba za posao...

A koliki je problem kupiti neku polovnjacu za 100 kn dok ti ne stigne nova iz Protisa. Problem s tim trgovinicama je sto nemaju svoju kvalitetnu servis sluzbu nego te skuplje stvari salju uvozniku, pa neka se oni s tim bakcu.

Ne dirajte mi Osamu, uspomenu u meni....
16 godina
neaktivan

Ma znam, tako ce i bit sve mi se cini. Imaju decki svoj servis na kojem vrse pregled te onda salju dobavljacima. I ako ti kazu da je komponenta ispravna naplacuju ne znam koliko para i vracaju ti tu komponentu.

0 0 hvala 0
17 godina

Nemaš se i šta bojat naplate , još jednom isprobaj grafičku kod frenda na drugoj konfiguraciji te ako nije u redu nosi na servis i uz grafičku predaj im napismenu žalbu s točnim opisom kvara. Ovi ce je iscrpno testirat par sati , ako nevalja dobit ces novu , ako kažu da valja a tebi opet nevalja napišeš prijavu/dopis na državnom inspektoratu koji ce istražit i rješit, ako ni onda ne rješe preostaje ti privatna tužba a oni ce te savjetovat, vještačenje, drugo mišljenje... dug je put ali isplati se. Ne boj se ti naših trgovaca i njihovog zastrašivanja, kupac je uvijek u prednosti, na kraju krajeva možeš tražit svoj novac nazad makar je prošao vremenski rok..

AMD FANOBY !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 9:46 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao sam traziti novac nakon sto mi je napajanje riknulo njihovo nakon samo pol sata rada i odneslo u vjecna lovista i disk. Politika firme je da ti unutar 7 dana vracaju novac samo ako komponenta nije ni otvarana i onda ti uzmu 20% (najmanje 100 kuna) od cijene. E sad, napajanje je bilo 170. Naravno da sam popiiii...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najradje bi kada se boota bez ventilatora ili kada on pocne serkat ukljucio OCCT stresstest i pustio ju da zgori. Onda mi nis ne bi mogli rec...

0 0 hvala 0
17 godina

Nema tu politike firme to si te preveslali, po zakonu imaš pravo unutar 8dana tražit povrat novaca ili novi proizvod, a u njihovoj politici može stajati hoce ti dati novi proizvod za istu cijenu ili vratit puni iznos svejedno.

AMD FANOBY !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hehe, sada bas gledam, imas prakticki isti komp ko ja, osim sto imam 965 proc. :D Vidim da suosjecas sa bratom po komponentama. :p Ko da ne znam da veslaju, svadjao sam se sa njima valjda dva dana telefonski i preko maila. Napajanje su isto vratili sa servisa, ponudili mogucnost da mi vrate 170 - 100 kuna para. Naravno odbio. Plocu sam htio zamijeniti za jacu, nisu dali ni pod razno (ni povrat ni zamjenu) jer je kao u uporabi 3 dana. :D Samo siroki luk dalje od njih od sada...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zato HG Spot odma idući dan dava novi uređaj.

Imao sam jedamput reklamaciju na gamepad, otišo ja u trgovinu objasnim trgovcu i kaže on dođi sutra, ja došo i kvar otklonjen novim uređajem :)

Servis im je brz i odličan.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma moji lokalci tu u klc fino sve naprave kroz 2 dana i jos ti daju zamijenu ako treba. Cuj, izgleda da si Protis ovo moze dopustiti kada su najnizi sa cijenama. U ovom slucaju, koliko para toliko muzike.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ekipa, jel bi moglo pomoc flashanje biosa graficke? Ako da, kako da to napravim? Govorim opet o flashanju sa 6850 biosom, a ne sa nekim drugim.

Thx!

0 0 hvala 0
17 godina

Napiši dopis/mail na Saphirre podršku s opisom problema pa čekaj odgovor

AMD FANOBY !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma gledam sada sa RBE (bios editorom) postavke za fan control. Ma nis, necu se igrat jos sa tim, samo ako netko zna bas sto mi je raditi. Idem pisat sapphire-u. Inace, skuzio samd a kada je zagrijana graficka normalno radi. Kada ujutro palim komp, nikada se vent ne upali i onda u winzima ode na 90 stupnjeva, pocne flickerat, ja restartam i grgljajuci proradi nakon par minuta. Jako ide na zivce to...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Rijesio sam problem. I to na cudan nacin. Naime, fino par sati stavio na max opterecenje sa OCCT-om ili sa FURMarkom te pustio da se pece na 92-95 stupnjeva. Danas upalim i nema problema, vent se zapali i sve radi ko urica. Vidjet cemo sutra. Nadam se da vise nece bit problema. Hvala ekipa! Ocekujete za par dana raport. :D Drzite fige.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice