Pregrijavanje procesora

poruka: 10
|
čitano: 3.495
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Poz, imam problem sa pregrijavanjem procesora. Sve je počelo još prije godinu dana.

U pitanju je AMD Athlon 64 x2 dual core 4400+ 2.30Ghz Imam 4gb rama, grafu nvdia geforce gt 630. CPU sa windowsom 10 trenutno radi na cca 15%.

Temperatura skače do 100° i gasi PC. Mjenjao sam termalnu pastu, čistio i nije riješilo problem. Problem je bio u paljenju procesa windows modules instaler koji je uzimao 99%-100% CPUa i pod tim opterećenjem trebalo je cca 1 minut da se zagrije na 100° i ugasi ga. Prije tjedan dana riješio sam taj problem blokiranjem tog procesa i sve je šljakalo kako treba, proc je radio na temperaturi oko 60°. Igrao sam igrice tipa csgo i slično normalno koliko hoću, a danas nakon jedno 10-15 minuta igre opet se pali "beep" upozorenja da je temperatura prešla 90°. Kada odem afk upalim procese, sve bude normalno i cpu bude opterećen na cca 25-30%. Danas sam promjenio termalnu pastu i opet nije pomoglo.

Ne razumijem to što sam prije cca 2 dana igrao što hoću koliko hoću i temperatura je bila normalna, ništa nije dirano i danas već skače preko 90° nakon 10-15 minuta igre. Hladnjak mislim da nije jer radi istom brzinom kao što je radio kada je sve normalno šljakalo.

EDIT: zaboravio sam napisat da sam i procesor promjenio. Stavio sam isti kakav je i bio(AMD Athlon 64 x2 dual core 4400+ 2.30Ghz).

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 21:12 (AGB).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

jesi ga oc ili radi na stock

ako ništa ne pomaže probaj delid i zamjeni termalnu pastu između procesora i IHS

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Re: Pregrijavanje procesora

-vjerojatno neki malware (virus).. miner, možda neka druga automatika, možda oštećen disk +defrag+chkdsk.. i bezbroj povezanih sitnica. Dok ne spustiš temp na ispod 80c (jači cooler ..) probaj undervoltat, neovisno što ga nešto 'turira' ne smije preko 90-92.. forsiranem ćeš samo napraviti neki problem u win i tad problem spašavanja.. Ako nema ništa važnog, clean install je preporućljiv (a to možda riješi i temperaturu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
ihush kaže...

-vjerojatno neki malware (virus).. miner, možda neka druga automatika, možda oštećen disk +defrag+chkdsk.. i bezbroj povezanih sitnica. Dok ne spustiš temp na ispod 80c (jači cooler ..) probaj undervoltat, neovisno što ga nešto 'turira' ne smije preko 90-92.. forsiranem ćeš samo napraviti neki problem u win i tad problem spašavanja.. Ako nema ništa važnog, clean install je preporućljiv (a to možda riješi i temperaturu).

Na koliko bi ga trebao undervoltat?

Prvo na popisu je novi windows

15 godina
imam isti skace na 80 ak nes radim
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

undervoltanje.. koliko god može niže, ako pri tome stabilno radi.. (a to za AMD obično nije puno od nominalnih vrijednosti + starenje/veći otpor time + temperatura) .. ali jedan alanfordovski kvikfix, kad si gladan ako ne jedeš bar štediš zube.. :))

-nema odgovora nego probaš-vidiš. Dovoljno je ostati u BIOSu i pratiti temperaturu idlanja, može memtest86 (ne u win..) da provjeriš stabilnost.. i tek tad u win. Ako je CPU stalno opterećen, probaš boot u safemod, .. možda tako zaobiđeš malware, usporediš temperature.. poželjno što niže, 90, 80.. a očekivati nešto specijalno, + da radi.. teško. (ali ako snizi temp, jedan rizik manje.. dok ne nađeš fix/uzrok).

ako je samo starenje CPUa, tad je to tako, fizika na djelu.. možda neki turbo kuler.. možda skuplji od CPUa..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
Na novo instaliraj windowse i to je to, jer dok nadjes malware i maknes ga proći će duže vremena nego sama instalacija windowsa i drivera. Pogledaj temp u biosu prije same instalacije da vidiš jer cooler dobro sjeo.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
Pregrijavanje procesora

Pa jel ti ventilator na procesoru radi? Malver koji pregrijava procesor, e za to nisam čuo barem 20 godina :-)

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
andrijam kaže...

Pa jel ti ventilator na procesoru radi? Malver koji pregrijava procesor, e za to nisam čuo barem 20 godina :-)

Ne bi vjerovao proc može i zbog seksa da se pregrijava.

10 godina

A to Vam vjerujem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice