Ovako imam laptop hp g62 b50 em i dve grafe su na njemu kad stavim na ovu jacu da laptop radi ima temperaturu od 60 C kad normalno radi,a cim nest teze otvorim on se gasi dode do 70 C i gotovo.Sve sam ocistio,rastavio laptop i promjenio pastu neznam vise sta da probam.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,
većinu posla si obavio, ja bih na tvom mjestu potražio možda u biosu opciju da se laptop gasi na XY stupnjeva radi pregrijavanja, 70 C je i nije neka visoka temperatura(naravno da je ali nije nešto što nismo vidjeli i prije, prescott procesori su radili i na 85 tj 90 C u davno doba), možeš je maknut.
Nisam uspio vidjeti sa googlovih slika di mu je ventilacija, ali čini mi se da nije nigdje sa strane laptopa što je loše, jer ako je ispod onda bi bilo pametno dignut laptop od površine stola upotrebljavajući tvoju maštu :) napravi mu nogice. Ako ovako "modificiran" laptop radi, onda MOŽDA, ali MOŽDA nebih bilo loše da sam napraviš rupe na tim istim rebarcima tj. na plastici di su ventilator.
Sretno i javi rezultate!
Pozdrav,
kao prvo hvala ti na odgovoru,znaci ovako usao sam u bios trazio sam neke opcije za grafu dok kolko smije da radi ali bezuspjesno,moj laptop u biosu ima jako malo opcija.I onda kad sam bio u biosu meni se laptop pregrijo i ugasio,i nemogu ga vise upalit dok se malo ne "ohladi".Mnogi ljudi kazu da je mozda zacepljen ali vec sam ga 2 put rastavljo i stavljo pastu na oba dve grafe i procesor ali opet ista stvar,takoder i ocistio sam ventile.Koristim neki gigatechev cool pad pa mislim da nije do toga tj. msm da je grafa pri kraju jer mi procesor radi na 46 C i to AMD-ov.
Pozdrav,
nema na čemu zato smo ovdje da ti probamo pomoć, ako ti se odmah ugasio u biosu meni to liči na klasično pregrijavanje premda da si sve kao što si rekao dva puta napravio, mislim da mu je vrijeme za pravi servis, dijagnostika ti je oko 100-150 kn, ali mislim da je laptop na izdisaju, ali vrijedi probati barem saznat što je.
Žao mi je što ti nemogu ponuditi nešto konkretnije od gore napisanog, možda je neka totalna glupost u pitanju, pošalji ga na servis pa vidi.
Sretno.
hvala ti na odgovoru ali mislim da mi je glupo ga stavljat na servis ako je graficka pri kraju,jer bi onda morao cijelu plocu mjenjat sto se naravo ne isplati.
Pozdrav!
hvala ti na odgovoru ali mislim da mi je glupo ga stavljat na servis ako je graficka pri kraju,jer bi onda morao cijelu plocu mjenjat sto se naravo ne isplati.
Pozdrav!
- Ne mora biti, moguće je da postoji veći razmak između samoga heatsinka i grafičkog čipa i hladnjak ustvari ne "sjedi" do kraja na čipu, nema dobar kontakt.
- Sad da li je to tako treba provjeriti, ako je tako, onda tu umjesto termalne paste dolazi thermal pad (Ebay, postoje različite debljine).
Imam problem sa pregrijavanjem grafičke na laptopu acer aspire 5552g. Inače mi je temperatura kada nije opterećen (znači gledanje filmova, surfanje i slično) oko 55 stupnjeva. Kada ga opteretim igricom na primjer BFBC2 u vrlo kratkom vremenu mu temperatura skoči preko 100 stupnjeva, dok je u tom trenutku temperatura na procesoru oko 60 - 65 stupnjeva. Moram napomenuti da je lap iznutra čist i da je sve uredno postavljeno. Thermal pad je svugdje postavljen osim na procesoru na kojem je termalna pasta. Dali je moguće da je problem u hladnjaku?
Unaprijed se zahvaljujem svima koji mi svojim savjetima mogu pomoći.
Pa tamo postavi pitanje....