Pozdrav novi sam na forumu poz svima,ovako nedavno sam stavio konig cmp-fan25 ventilator na kuciste sa gornje strane kuciste je thermaltake V4 stavio sam ga gore da upuhuje zrak e sad jesam li napravio dobar airflow neznam jeli onaj stock ventilator sta dodje uz kuciste onaj sta plavu ledicu ima jel on upuhuje ili ispuhuje na straznjom djelu je kucista.Prije je PC bio tih kad se upali i radi osim kada se nesto igra onda postaje malo bucniji to mogu razumijet al od kada sam stavio ovaj ventilator isto auto kad prokuha pa ti se upali ventilator :D.
Kako da smanjim buku ventilatora,vent je spojen na napajanje posto nisam imao mjesta na maticnoj,stavio sam ga iskljucivo radi smanjenja temperature u PC,jer mi se grafa nenormalno grije kad igram
preko 80 stupnjeva,uspust i da pitam za grafu vtx 7870 black je i grije se podosta kad sam na PC-u i nista ne igram onda je oko 35 al kad se nesto igra 80.
Kako to sve da rijesim.
Hvala i pozdrav.
Sve je ocisceno i nema prasine.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Promjeni termalnu pastu na gpu.
Fan na krovu nema što raditi za upuh,jer hladan zrak je na dnu a topao na vrhu ;)
Tako da taj fan s krova stavi naprijed ili na dno(ako imaš rupe) da upuhuje svježi zrak a taj s traga ispiruje topao zrak(99% sam siguran).
A i ventilator je preglasan cujem ga i kad zatvorim vrata od sobe ovo cu ja odspojit jednostavno je preglasan,koji jos faktori mogu utjecati na temp grafe i moze li se to ikako smanjit osim da mjenjam termalnu?.
Kako je opce promjeniti?
A i ventilator je preglasan cujem ga i kad zatvorim vrata od sobe ovo cu ja odspojit jednostavno je preglasan,koji jos faktori mogu utjecati na temp grafe i moze li se to ikako smanjit osim da mjenjam termalnu?.
Kako je opce promjeniti?
Spoji fan na 7V ako je opet preglasan onda na 5V,izgooglaj kako se mjenja pasta na grafi,ako nisi siguran 100% da možeš to izvest bez da ju shebeš onda pitaj nekog od frendova(ako imaš takvih koji se kuže u informatiku).
EDIT
Evo 2 videa od njih bezbroj.
Na drugom videu tip mjenja pastu na 7870 Sapphire
A koja je optimalna temperatura za ovu graficku prije mozda pola godine godinu bila je oko 70-75 sad u bilo kojoj igri preko 80, 82-83 stupnja znaci nmg sada nista niti igrati niti raditi milsio sam da ce ovaj vent pomoc al on i dalje buci i radi al nista ne hladi.
Moze li biti problem u rastrkanosti kabela u kucistu pa ne cirkulira zrak kako treba?
EDIT:
Fan je spojen na napajanje sto sam rekao vec prije sa crvenom i crnom zicom sa napajanja u konektor ,a fan ima crvenu zutu i crnu zicu al,nema mjesta na maticnoj za vise fanova.
Hajde uslikaj kućište iznutra da vidimo na što to liči :)
Cable managment je bitna stavka u airflowu kejsa :)
A i radi estetike
EDIT
Spoji crvenu na žutu i crnu na crvenu i dobiti ćeš 7V :)
Ma nemoram ni slikat znaci puno kablova pogotovo od napajanja samo neznam kako to da slozim to sam se uvijek pitao.
Kad malo bolje pogledam cistio sam ga ima mjesec dana al opet ima prasine ne bas puno al primjeti se mislim da cu i to ocistit,i prije sam cistio sa usisavacem dali da uzmem onaj komprimirani zrak?.
U boci,mislim mogu li ja ikako ostetiti komponente sa tim?
prije mozda pola godine godinu bila je oko 70-75 sad u bilo kojoj igri preko 80, 82-83 stupnja
Kad malo bolje pogledam cistio sam ga ima mjesec dana al opet ima prasine ne bas puno al primjeti se mislim da cu i to ocistit,i prije sam cistio sa usisavacem dali da uzmem onaj komprimirani zrak?.
U boci,mislim mogu li ja ikako ostetiti komponente sa tim?
pogledaj ti grafičku ispod ventilatora, vjerojatno ti se između rebara hladnjaka nakrcalo prašine
uzmeš taj komprimirani zrak i probaš pored ventova propuhati grafu da ispušeš prašinu iz rebara