Pomoc-kompjuter usporava pa se pokrene

poruka: 7
|
čitano: 4.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima, ovdje sam novi i ndam se da cu naci nekog ko bi mi moga pomoci.
Imam ACER aspire 5520 sa !.7Ghz Athlon 64 x2 i prije nekoliko dana sam primjetio da nakon sto pokusam gledati neki video direktno preko interneta ili koristiti youtube svakih recimo minutu potrosnja CPU-a skoci na 100%, sve mi blokira na nekoliko sekundi i onda se pokrene normalno..uglavnom se to dogadja kad sam na internetu..probao sam koristit razne browsere, nista nije pomoglo..defragmentirao sam disk, ocistio ga od svih programa sto bi mogli puno trositi resurse, al problem se i dalje nastavlja.
Ne znam jos sta mi preostaje, znam samo da mi se ovo nije nikad dogadjalo, i cudno mi je da firefox trosi oko 50% (ili neki drugi browser) kad pokusam gledati neki video.

U zadnje vrijeme se to pocelo dogadjati ponekad i kad samo pokusam gledat neki film preko kompjutera, slika ponekad ko da zapinje.

Ako mi netko moze pomoci , bio bih mu zahvalan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoc-kompjuter usporava pa se pokrene

Koji OS?

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
16 godina
neaktivan

Vista Home Premium preinstalled..jer je notebook.

17 godina

Moguće je da su ti se zaprljali ventilator(i), pa se proc malo pregrijava. Vjerujem da ti je neki model štednje energije uključen pa može biti da se proc uspori dok ne spusti temperaturu do određenog nivoa.

Druga stvar, možda ti se nakotio neki Spyware ili slično. Probaj propustiti AdAware i Spybot Search and Destroy pa vidi da li će nakon toga bolje raditi.

A možda ti se samo videokodeci tuku, tko zna?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2008 12:22 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TomoR kaže...

Moguće je da su ti se zaprljali ventilator(i), pa se proc malo pregrijava. Vjerujem da ti je neki model štednje energije uključen pa može biti da se proc uspori dok ne spusti temperaturu do određenog nivoa.

Druga stvar, možda ti se nakotio neki Spyware ili slično. Probaj propustiti AdAware i Spybot Search and Destroy pa vidi da li će nakon toga bolje raditi.

A možda ti se samo videokodeci tuku, tko zna?

Znam da mze biti mali milijun stvari, al zasto mi se onda to dogadja i trenutacno dok vrsim antivirus scan AV scan zauzme 50% CPU-a...jesnostavno cujem ventilator da se pocme okrecat ludjacki..ne znam kako bi to mogao opisat..jel moguce da je problem u hrad disku..a ima oko 50% slobodnog mjesta i defragmetirao sam ga prije neki dan..upravo zbog ovog problem
17 godina

Koliko ti je star laptop?

Uglavnom ti se ventilatori zaprljaju nakon 1-2 godine, te se i pasta na procesoru zna sasušiti pa jedno s drugim dovodi do smrzavanja sustava (na laptopima uglavnom do velikog usporenja procesora jer se smanji takt da spusti temperaturu ispod određene granice...). S obzirom da spominješ naglo dizanje brzine ventilatora moguće je da je to glavni problem u ovom slučaju...

Da li ti se isto dešava kad staviš neku iole zahtjevniju igru?

Ako ti je laptop još pod garancijom moj ti je savjet da ga odneseš na servis s opisom simptoma (vjerojatno će ga očisititi, fizički i staviti novu pastu na procesor).

16 godina
neaktivan

Kupio sam ga prije jedno 15mjeseci..sto znaci da je jos pod garancijom...a igre nisam ni pokusavao zato sto me dovoljno nervira sto se usporava i ovako..Hvala na savjetu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice