Pokvarena ram lezista

poruka: 12
|
čitano: 2.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pokvarena ram lezista?

ne znam kako vi to strucno zovete, ali mislim da mi je pokvareno ono jedno leziste za ram, laptop mi se ugasi, i mislio sam da je do rama, na kraju zakljucio da oba rama (2*2GB) rade ali mi je jedno leziste pokvareno, da li je to moguce popraviti i da li je moguce da ce se ono drugo uskoro pokvariti ili sta vec, ima li neko rjesenje?? uglavnom kad ubacim obje plocice rade i ocitava mi 4GB, i priliko rada na laptopu, jednostavno se ugasi, radio sam mem test i dosao do zakljucka da je to leziste pokvareno, i jos kad sam izvadio taj jedan ram, ne gasi se vise...ii gledajuci danas laptop promjetio sam da je sve to spojeno za maticu, nije valjda da se mora cijela maticna mjenjati kad se to pokvari??? :S hvala unaprijed :) 

0 0 hvala 0
14 godina
Pokvarena ram lezista

Prije nego sto baciš matičnu,budi siguran da je u utoru lezista sve cisto,dakle ispuši sa kompresorom,nakon toga oko obicne šibice omotaj tanko gazu koju umočiš u medicinski alkohol(ma može i rakija :-) i dobro sve očisti iznutra.

Tada probaj!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Pokvarena ram lezista

- Ako ne uspiješ ništa riješiti, prodaj ta oba modula od po 2GB i kupi jedan od 4GB, ugradi u ispravan slot i to je to.

- Inače da bi to riješio, morao bi mijenjati matičnu, nova košta da boli glava, a polovnu kupovati je kocka, pa onda bolje ne, a mijenjati matičnu zbog ovakvog kvara nema potrebe.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pokvarena ram lezista

hvala :) i misslio sam da sam napravio, a opet mi se laptop gasi, ne znam sta mu je :S nit mogu da detektujem problem :S

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pokvarena ram lezista
memija kaže...

hvala :) i misslio sam da sam napravio, a opet mi se laptop gasi, ne znam sta mu je :S nit mogu da detektujem problem :S

- Daj pogledaj temperature sa HW Monitor, možeš stavit sliku na forum.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------
12 godina
neaktivan
Pokvarena ram lezista

http://pokit.org/get/?7beb7fe09f5e3c9a0f7bac9bc0173104.jpg evo slika sa HW monitora, ii kakva je?

0 0 hvala 0
15 godina
memija kaže...

http://pokit.org/get/?7beb7fe09f5e3c9a0f7bac9bc0173104.jpg evo slika sa HW monitora, ii kakva je?

- Jesi laptop opteretio nečime, npr. youtube video i onda pratio kako se kreću temp.?

- Ako nisi probaj ga malo opteretit nečime na 10 minuta, istovremeno gledaj HW monitor i prati temperature.

- Ako znaš kako, možeš očistit prašinu i promjenit pastu, pošto si ga već raskapao, nadam se da ti to neće biti problem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 18:59 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- Ako ne uspiješ ništa riješiti, prodaj ta oba modula od po 2GB i kupi jedan od 4GB, ugradi u ispravan slot i to je to.

- Inače da bi to riješio, morao bi mijenjati matičnu, nova košta da boli glava, a polovnu kupovati je kocka, pa onda bolje ne, a mijenjati matičnu zbog ovakvog kvara nema potrebe.

ako je syeban socket,jednostavno kupi novi i zalemi na mjesto starog :P

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
12 godina
neaktivan
Pokvarena ram lezista

http://pokit.org/get/?8c51b96f707ade077bc4a8125a160b60.jpg evo ga, al isto sve radi, nista ga ne pregrijava, a laptop ciscen u servisu, prije 3-4 dana, znaci prasine nema nigdje nimalo,, radi na cooleru i to kad mi se ugasi bude potpuno hladan, bas nimalo nije zagrijan, nije ni do baterije, jer sam je pokusavao vaditi na kabal da radi, i opet se gasio, i nije ni do kucnog napajanja, jer u istom stanu rade tri laptopa..najveci mi problem sto ne mogu da detektujem kvar, da znam sta je bilo bi lahko, ovako ne znam ni sta bi moglo da bude, ako neko ima nesto da predlozi, nek kaze :) ne nosi mi se u servis, oni uzmu 20 KM i kazu eto popravljeno, a samo mi izvadi ram, puhne u njega i vrati :S

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pokvarena ram lezista

od svih videa na yt ti odaberes

umjesto da cenzuriraš sliku mogao si jednostavno odabrat neki trailer ili prvo što ti yt ponudi, a na yt izbora barem ne fali.

OT: pokreni 1080p video, cpu će se vise koristit

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 23:28 (peace_of_cake).

1 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pokvarena ram lezista

hvala ti kolumbo :) nadam se da si zadovoljna sto si MI OTKRIO sta slusam :) ali mislim da to nije bilo pitanje :O {#} {#}

0 1 hvala 0
15 godina
Pokvarena ram lezista

memija

- Temperature su ti OK, na ovoga što baulja tu bezveze se ne obaziri.

- Predložio bih ti da probaš drugi adapter negdje posudit pa probat s njime, ako to ne pomogne, onda nešto nije  u redu s matičnom, a bez pravoga alata je teško reći točno u čemu je problem.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice