Pc se ponaša kao da je CRTL stisnut

poruka: 11
|
čitano: 1.963
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Ovako molim pametne glavice za pomoć. {#}

Od jutros pc koji koriste moji starci izvodi nebuloze. Ponaša se kao da je ctrl stisnut a nije. Prije nego počnem odmah ću naglasit da NIJE problem u tipkovnici(probala sam 3 tipkovnice i sve imaju isti problem). Prvo je počeo zumirat kod scrollanja mišem a nakon toga je tipkovnica na svaki dodir tipke počela bacat prečace. Kad stisnem samo slovo P otvara print, ikone na ekranu ostaju zacrnjene, arrow ne rade, jedino što radi normalno je del i esc.

Mislila sam da je virus, proroštala sve antivirusom, trojan removerom, ccleanerom nije našao ništa. Provjerila sam sticky keys nisu uključene. Probala sam u BIOS al se i tamo ponaša isto radi samo esc drugo ne prima.

Nakon sati prčkanja skužila sam da se fantomski ctrl isključi sa crtl+alt+del i nakon toga jedno vrijeme radi normalno ali se opet blokira.

Ne mogu im ostavit pc koji malo malo pa sam stisne ctlr. Ima ko kakvu ideju šta bi moglo bit? Nebi htjela brisat windowse(vista) jer stara kmeći da će onda morat ponovno stavljat sve programe {#} Jel moguće da je problem u ps2 ulazu(nemam usb tipkovnicu da probam)?

Inače konfiguracija je: Gygabyte ga-m59sli-s5, amd athlon 64 x2 5200+, ati radeon hd 3650, 3gb ram.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pc se ponaša kao da je CRTL stisnut

provjeri da ti nije povezano sa Sticky keysima ili negdje u accessabilty optionsima

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina

po milijarditi put, liveOS je brži način traženja-eliminiranja soft uzroka. Trenutno znaš dali je uzrok HW ili SW. Preporuka neki ubuntu, miniPE, .. bilo što (i ArtistX).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

provjeri da ti nije povezano sa Sticky keysima ili negdje u accessabilty optionsima

To sam prvo provjerila, sticky je isključen a ostalo namješteno kao i uvijek.

ihush kaže...

po milijarditi put, liveOS je brži način traženja-eliminiranja soft uzroka. Trenutno znaš dali je uzrok HW ili SW. Preporuka neki ubuntu, miniPE, .. bilo što (i ArtistX).

Imam Fedoru s kojom sam htjela provjerit al kad se to desi ne mogu nikako dić cd. U BIOS uđem al nemogu ništa raditi u njemu, a tipka F12 za direktni boot kad se tipkovnica blokira ne radi.

Inače jučer je cijeli dan blokiralo. Uspjela sam složit remote USB tipkovnicu na tabletu da provjerim usb ulaz i kad se blokira ne radi ni usb tipkovnica.

A danas od jutra mučkođubre radi normalno. Nije ni jednom blokirao. Sve je po ps-u. Ko da imam posla s klimakteričnom babom {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina

-hmmm, možda... provjeri postavke u BIOSu, dali je uključen USB-legacy/DOS support za key-mouse? To bi moglo biti uzrok (smetnje) ako koristiš PS2.

jer, HW tipkvnice si isprobala, fedora.. dakle nije soft-driver-virus.. ostaje nešto ovakvog. Druga mogućnost, USB ili PS2 kontroler odaze ili nešto spojenog.

Meni miš izvodi gluposti posljednjih pola godine na notebooku, ne radi dok ne stisnem na touchpadu srednju tipku, nakon tog radi, jendako na drugim notebookovima, (ako nemaju tipku, moram do task managera) i s različitim OSevima. Dakle, miš je krivac, ali nakon tipke, radi.. bez greške. Ne zamaram se rješenjem... ali je problem nelogičan, možda sličan, možda je i ovo neki gremlin.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Nije uključeno. Sve je u BIOSu normalno.

Nakon svega imam blagi osjećaj da mi polako matična otkazuje. Vidjet ću kakve će mi gluposti sutra pripremit.

Svejedno hvala na pomoći. {#}

16 godina
neaktivan

Ne možeš isključiti tipkovnicu kao uzrok problema sve dok ne testiraš USB tipkovnicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Stavila sam na tablet gadaget koji ga pretvara u usb tipkovnicu i uštekala u USB utor(ps2 tipkovnica je naravno bila isključena) i tablet se ponašao isto ko i ps2 tipkovnica. Svaka tipka je bila prečac. Jedino je radio esc i del.

16 godina
neaktivan

Možeš li pokrenuti on-screen keyboard? Ako da, testiraj nju da li ispravno radi. Možda bi pomoglo izvaditi bateriju iz matične ploče na desetak sekundi (pretpostavljam da znaš način kako se to ispravno radi)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moram pričekat da opet podivlja pa ću probat on-screen.

Da,znam gdje je baterija i kako se vadi. {#}

16 godina
neaktivan

Pokušaj to sa baterijom a ne bi bilo loše da uradiš i update BIOS-a.

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice