Pozdrav i hvala svima na pomoci unaprijed.
Znaci prije nekih 2 tjedna sam si slozio novi komp. Ovo je konfiguracija.
Procesor - Amd fx-8320
Grafička - Gigabyte r9 280 3gb OC Windforce 3
Matična - Gigabyte GA-990-FXA-UD3 rev. 4.0
Napajanje - Corsair CX600 (600W)
Ram - Kingston 2x4GB HyperX Fury Red 1866Mhz
Hard Disk - Kingston SSD 120GB HyperX Fury
OS - Windows 8.1
Temp - Cpu max 60C tijekom duzeg gaminga
Temp - Graficka 47C tijekom duzeg gaminga
Za sada s kucistem i bezicnim misem i tipkovnicom me je izaslo oko 6300Kn
Skoro pa 90% igra mi zatrzava - Frame rate mi je 60 s vsync i kada padne za 1fps igra trzne i mogu reci da je jako iritanto. Tako mi radi na velikoj vecini igra. Probao sam iskljuciti vsync ali ne pomaze, frejmovi budu visi ali i dalje trzaju igre neovisno o tome ako su mi postavke na max ili min. Probao sam overclock cpu na 4ghz i iskljucio sve postavke tipa turbo, cool & quiet itd ali ni to ne pomaze. (mislio sam da nije neki bootlenecking)
Sve to ovisi koju igru igram ali vecini mi radi to sa 1fps padom a na drugim igrama padne frame za nekih 5-10 kad dodem recimo u neku novu prostoriju ili nesto pa igra trzne na kratko i onda opet sve fluidno (opet neovisno o min ili max postavkama u igri)
Pokusao sam ugasiti sve pozadinske procese i antivirus i sve zivo i nezivo ali nista.
Mogu reci da sam pomalo vec razocaran i da mi se na taj nacin ne igraju igre...Dode mi zao sto nisam kupio PS4 i uzivao u optimiziranim igrama iako sam uvijek bio za PC.
Drugi problem je kad instaliram igru prvi put i kad je pokrenem komp ko da nesto procesira i dok se ne otvori igra mis lagga ko lud na desktopu. Drugi put kad otvorim igru to se ne desava.