Novo složeni Pc - razočaranje

poruka: 28
|
čitano: 2.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav i hvala svima na pomoci unaprijed.

Znaci prije nekih 2 tjedna sam si slozio novi komp. Ovo je konfiguracija.

Procesor - Amd fx-8320

Grafička - Gigabyte r9 280 3gb OC Windforce 3

Matična - Gigabyte GA-990-FXA-UD3 rev. 4.0

Napajanje - Corsair CX600 (600W) 

Ram - Kingston 2x4GB HyperX Fury Red 1866Mhz

Hard Disk - Kingston SSD 120GB HyperX Fury

OS - Windows 8.1

Temp - Cpu max 60C tijekom duzeg gaminga

Temp - Graficka 47C tijekom duzeg gaminga

Za sada s kucistem i bezicnim misem i tipkovnicom me je izaslo oko 6300Kn

Skoro pa 90% igra mi zatrzava - Frame rate mi je 60 s vsync i kada padne za 1fps igra trzne i mogu reci da je jako iritanto. Tako mi radi na velikoj vecini igra. Probao sam iskljuciti vsync ali ne pomaze, frejmovi budu visi ali i dalje trzaju igre neovisno o tome ako su mi postavke na max ili min. Probao sam overclock cpu na 4ghz i iskljucio sve postavke tipa turbo, cool & quiet itd ali ni to ne pomaze. (mislio sam da nije neki bootlenecking)

Sve to ovisi koju igru igram ali vecini mi radi to sa 1fps padom a na drugim igrama padne frame za nekih 5-10 kad dodem recimo u neku novu prostoriju ili nesto pa igra trzne na kratko i onda opet sve fluidno (opet neovisno o min ili max postavkama u igri)

Pokusao sam ugasiti sve pozadinske procese i antivirus i sve zivo i nezivo ali nista.

Mogu reci da sam pomalo vec razocaran i da mi se na taj nacin ne igraju igre...Dode mi zao sto nisam kupio PS4 i uzivao u optimiziranim igrama iako sam uvijek bio za PC.

Drugi problem je kad instaliram igru prvi put i kad je pokrenem komp ko da nesto procesira i dok se ne otvori igra mis lagga ko lud na desktopu. Drugi put kad otvorim igru to se ne desava.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 17:40 (gravely).

0 6 hvala 0
14 godina
neaktivan

A šta bi ti, sad jer si kupio novu konfu sve mora letit na 120fps lock?

Taj procesor koji si uzeo je srednja žalost za gaming. Pogotovo nextgen/multiplatform igre.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 18:03 (k1klop).
Moj PC  
0 27 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda je do drivera za grafičku?

2 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Na tom kompu nema nema igre koja bi ti padala ispod 30 fps-a osim Unity-a. Znači na tom kompu se možeš ugodno igrati sve što poželiš. Ako ti pada na 1 fps imaš problem sa nekim žešćim pregrijavanjem. Moguće da ti nije cpu hladnjak dobro legnuo ili nešto slično, nadam se da ne koristiš tvornički amd hladnjak. Mogući su problemi do windowsa/drivera.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Driveri za graficku su zadnji koji su izasli za ati.

Svatko tolko se nade netko tko ne cita sve kako treba. Jesam rekao da ocekujem sve na max i 120fps? Lijepo sam napisao da je neovisno dal je sve na max ili na min da dolazi do tog stutteringa i micro stuttering u svim igrama.

I zasto je taj cpu srednja zalost da nisam mozda trebao uzet i5 ili i7? Nisam uzeo 8350 jer je moj cpu identican, samo s manjim stock clockom gdje lako dosegnem s malo oc te brzine a vise manje sve vise igra ce biti optimizirano za multi core.

A ne primjecujem nikakvo pregrijavanje, taj overclock sam jako kratko drzao (sad je sve na stock), a stalno promatram temperatue preko hw monitora i max su kako sam napisao u prvom postu. Za sada na zalost imam stock jer nemam vise novca ali cu ubrzo uzeti novi cooler.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 18:20 (gravely).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

stuttering nema toliko veze sa compom koliko sa samim igrama i grafickim karticama. tu jednostavno nema pomoci.

ako ce ti biti utjeha i ja sa svojom konfiguracijom iz opisa na moj pc takodje svremena na vrijeme imam isto stutere i padove brzine.

sta se tacno desava, da li driveri nisu bas jos ispeglani za odredjenu igru, da li povuce vise tekstura sa ahrda pa malo zatrza dok ucita u ram ili nesto bog te pitaj uglavnom desava se i sa mojim sistemom koji je ipak malo jaci od tvog :)

uzivaj a nemoj gledati fps 1 gore ili dole. sta drugo da ti kazem...

malo je takodje neodredjeno stutter kakav je licni osjecaj a kakav je stvarni pa je tesko i dati neki bolji i preciznijji komentar.

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Novo složeni Pc - razočaranje

Meni ne smeta pad od 1fps, daleko od tog ne smeta mi mi pad od 20fps. Osjeti se da je manje fluidno ali je igrivo. Mene to zatrzavanje muci najvise, npr udes u drugu prostoriju i trzne a nakon toga radi ok i onda tako opet kako dalje ides (to samo neki primjer dajem) a to mi se nije desavalo s starim kompom.

18 godina
odjavljen
60 stupnjeva je puno za taj procesor. Meni klokan ne prelazi 50 stupnjeva i to pravih 50 stupnjeva mjereno sa core temp. programom koji jedini pokazuje ispravne temperature za FX proceosre. Pretpostavljam da ti se proc pregrijava pa mu pada frekvencija.
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
gravely kaže...

Meni ne smeta pad od 1fps, daleko od tog ne smeta mi mi pad od 20fps. Osjeti se da je manje fluidno ali je igrivo. Mene to zatrzavanje muci najvise, npr udes u drugu prostoriju i trzne a nakon toga radi ok i onda tako opet kako dalje ides (to samo neki primjer dajem) a to mi se nije desavalo s starim kompom.

konkretno se najviše radi o call of duty aw?

imam ti rješenje stavi refresh rate monitora na 59hz u postavkama grafičke kartice.

meni je to riješilo večinu micro stuteringa - uživaj

11 godina
neaktivan

Evo sad sam igrao neko vrijeme i na Hw monitor max je bilo 53C. Mislim da mi je na Prime95 kad sam radio stress test dosao na 60. Upravo sam instalirao ovaj program koji si mi rekao pa cu malo preko njega promatrati. Koji cooler ti imas?

18 godina

O kojim igrama se konkretno radi? Ne vjerujem da je problem hardverske prirode.

Koristite blage riječi i jake argumente
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ako imas problema u svim igrama rastavi komp i slozi sve ponovno! gurni ssd i hdd u druge portove i instaliraj druge/starije drivere recimo itd!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Igre koje sam do sada isprobao a tako su zatrzavale.

Skyrim, Mafia II, Dark souls II, Alien Isolation, Far Cry 4, Watch Dogs, Metal gear solid - Ground Zeroes, Sleeping Dogs, The Vanishing of Ethan Carter. 

Mislim da je to to sto sam do sada igrao, i na svima je ili kako se krecem i micem mis trzne na kratko ili konstantan micro stuttering.

Nije bas da sam neka picajzla, na starom sam kompu igrao Crysis 1 s 25fps i bio zadovoljan pa takve stvari nisam primjecivao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 18:59 (gravely).
18 godina
neaktivan
gravely kaže...

Igre koje sam do sada isprobao a tako su zatrzavale.

Skyrim, Mafia II, Dark souls II, Alien Isolation, Far Cry 4, Watch Dogs, Metal gear solid - Ground Zeroes, Sleeping Dogs, The Vanishing of Ethan Carter. 

Mislim da je to to sto sam do sada igrao, i na svima je ili kako se krecem i misem mis trza ili konstantan micro stuttering.

Nije bas da sam neka picajzla, na starom sam kompu igrao Crysis 1 s 25fps i bio zadovoljan pa takve stvari nisam primjecivao.

Ajde prvo stavi u postavkama grafičke kartice refresh rate na 59 pa javi..

18 godina
odjavljen
Nema tu što trzati ako ti npr. MGS nije zaključan na 60 fps-a bez ikakvih padova pogotovo ispod 50 fps-a, onda ti definitivno nešto nije u redu sa kompom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A sve mi se cini da cu morati tako da, sve cu rastavit/sastavit. Reisnstalirat, formatirat itd. pa da bude na cisto i onda isprobavat. A kupit cu cim prije novi cooler.

Sta kazete na CoolerMaster Hyper 212 Evo?

14 godina
protjeran

super odabir, kaj drugo!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ja sam imao istu stvar sa stutteringom, najviše u modanom skyrimu. oko softa nisam ništa dirao, samo sam izvadio grafičku i ispuhao kontakte na matičnoj i samoj kartici i vratio u isti slot. valjda nije bila sjela kako treba, koliko god glupo zvuči...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Nešto gadno ne štima s tim kompom, moj je skoro pa isti (razlika je FX8350, Samsung SSD i Corsair RM1000) i nemam takvih problema.

0 0 hvala 0
15 godina

Da, sam po sebi taj hardware je i više nego dostatan za ugodno igranje svih igara na 1080p rezoluciji sa sasvim dobrim grafičkim postavkama. Probaj prvo ono što je predložio kolega sa 59 hz (mada nemam pojma o čemu se tu radi ali ako pomogne super) jer ti je to najlakše. Ako ne pomogne onda prespoji sve da ne bi bilo to što kaže kolega iz posta prije i na kraju probaj prvo deinstalirati drivere od grafe komplet (driver sweeper) pa stavi a zadnji korak je format C disk pa rokaj. Ne smije ti trzati u svim igrama nikako na toj konfiguraciji tako da nešto mora zezat.

11 godina
neaktivan

Sutra se bacam u posao pa cu malo po malo pokusat skuzit problem i na moju srecu rjesit to. Javim vam cim bude nekih noviteta.

Hvala vam na savjetima do sada. :)

18 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Da, sam po sebi taj hardware je i više nego dostatan za ugodno igranje svih igara na 1080p rezoluciji sa sasvim dobrim grafičkim postavkama. Probaj prvo ono što je predložio kolega sa 59 hz (mada nemam pojma o čemu se tu radi ali ako pomogne super) jer ti je to najlakše. Ako ne pomogne onda prespoji sve da ne bi bilo to što kaže kolega iz posta prije i na kraju probaj prvo deinstalirati drivere od grafe komplet (driver sweeper) pa stavi a zadnji korak je format C disk pa rokaj. Ne smije ti trzati u svim igrama nikako na toj konfiguraciji tako da nešto mora zezat.

Ja sam znao imat problema u cod aw i ponekim igrama sa micro stuterignu onda sam čuo da poneki monitori dobivaju krivi signal od grafiče i još neke priče te su slučaj riješavali tako da prebace sa 60hz na 59hz i meni je pomoglo instant.

11 godina
neaktivan

Evo imam jos jedno pitanje ako bi itko moga imati odgovor na ovaj problem.

Znaci ponekad. ne uvijek kada otvaram neke programe (recimo igre) dok se igra otvara tj dok se jos vidi desktop cijeli komp zamrzava. Znaci mis lagga po 1 sec i recimo task manager ili windwows tipka. I onda prestane i onda ude u igru. To ne radi uvijek ali se zna desit- To nisam nikad vidio na starom pc-u a cudno mi je sto tako novi i brz komp tako radi. 

Jos jedan primjer npr kad upalim skyprim pa idem na detect da sam odabere postavke pa se onda desi ista stvar.

Sta bi to moglo biti?

0 0 hvala 0
18 godina

Da li si imao uključen u Biosu AHCI kod SSD diska prije same instalacije windowsa? 

Probaj testirat brzinu SSD-a i napravi test RAM-a. Možda je jedan od keksa u banani. Da li si ih stavio u istu boju utora na matičnoj?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imao sam ukljucen AHCI, Ram i SSD test sam sada napravio i sve je kako treba. Ramovi su u istoj boji utora (Dual channel)

Sad sam jednu zanimljivu stvar otkrio. Radio sam UserBenchmark i sve je radilo ok dok nije poceo test na gpu - Kada se loada graficki test onda mi lagga i cijeli komp lagga a kad se otvori test sve radi normalno i tako za svaki test od gpu.

Da nije problem u GPU?

18 godina
odjavljen
Mogao bi biti problem u bilo čemu. Testiraj komp sa drugom grafičkom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Pa onda ili je grafička ili nešto vezano uz nju.

0 0 hvala 0
16 godina

Kod mene je sličan pc , sve igre fluidno idu fullHD medium-high (far cry 4,watch dogs,....... ati 14,12 omega) , windowsi 8.1 na SSD su fluidni , ja sam prezadovoljan :multimedia, poneka igrica (malo sam matori btw) , sve čari interneta itd itd i da dodam da je sve jako tiho!

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 18:54 (joyjoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice