Novi usporeni komp

poruka: 13
|
čitano: 2.566
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Novi usporeni komp

komp se buta dosto sporo, win bi trebao podići u hipu, a ono ide kao da je p4 na kompu.

mislim da je broblem sa matičnom, jer mi ne da da kontroler na matičnoj radi kao sata (ahci), već radi kao ide.

kad odaberem sata, izbaci mi plavi ekran kad treba ući u win, vratim na ide komp se buta normalno

također kada radi "verifying dmi pool data" kada je u biosu na ide to radi dosta sporo, a kad prebacim na ahci, proleti za treptaj.

gledao sam novi bios na netu, ali u opisu piše da je samo nadodana podrška za nove procesore.

također, kad odem na desni klik properties na my computer piše mi za procesor 1600 mhz, a kad u biosu prebacim množitelj sa auto na 16x, onda prikazuje na 3200 mhz.

sve mislim da je nešta do biosa, ali možda ipak radim nešta krivo

LP

1 x Antec Three Hundred - EU, Midi tower, ATX, 5,25" vanjski utor 3
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1333MHz, CL9, KVR1333D3N9K2/4G
1 x HDD WD 640GB, WD6401AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm
1 x Gigabyte MA790XT-UD4P, AMD 790X+SB750, S. AM3, 8xSATA RAID, DDR3
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX
1 x Napajanje CORSAIR 750W, TX Series CMPSU-750TXEU, 12cm vent,ATX2

1 x Sapphire HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, New bios ! Heat pipe !

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Novi usporeni komp

sto se tice ahci njemu je vise zadatak da sata uređaje napravi kao plug&play nego neke puno bolje performanse... doduse mozda postoji neka greska u tom ide kontroleru

16 godina
neaktivan

pa dobro, ali opet zašto mi onda izbacuje plavi ekran kad prebacim na njega?

ima tri opcije:

ide

raid

ahci

u priručniku piše kad se prebaci na ahci da onda radi kao sata i koristi ncq i ostale stvari

17 godina
neaktivan
Novi usporeni komp

pretpostav ljam da koristiš xp (ili sam negdje previdio da si napisao) - xp nema podršku za ahci.

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

xp 64 bit, ispričavam se.

dakle meni na xp može raditi samo kao ide?!

nema mi smisla, druga stvar kada mi prilikom instalacije xp ne prepoznaje hard pa ga moram prebaciti na ide ili integrirati sata drivere u instalaciju, ali opet treba normalno raditi kad se instaliraju win

17 godina
neaktivan
Novi usporeni komp

Windowsi XP nemaju podršku za ahci,moraš prije instalacije windowsa instalirati drivere za ahci ako misliš koristiti XP.Vista i sedmica ti imaju ugrađenu  podršlu za ahci.Uz to windowsi XP 64 bitni ti nisu baš previše pouzdani.

I daj nam reći kaj ti smatraš sporo,kolko ti se to butaju windowsi?I  kak ti misliš da ti se trebaju zdići u hipu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 10:38 (toma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Novi usporeni komp

Moraš prebaciti na AHCI, te zatim ponovno instalirati Windowse... Kod instalacije moraš dodati SATA drivere (bilo disketom xD, ili ih integrirati u instalaciju...)

Ako si instalirao Windowse na IDE, ne možeš sad mjenjati na AHCI...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sused kaže...

Moraš prebaciti na AHCI, te zatim ponovno instalirati Windowse... Kod instalacije moraš dodati SATA drivere (bilo disketom xD, ili ih integrirati u instalaciju...)

Ako si instalirao Windowse na IDE, ne možeš sad mjenjati na AHCI...

a do vraga, pa to će biti 3. puta

pod buootanje u hipu mislim na nekih 15-20 sekundi, a ne 40-50

17 godina
neaktivan
Novi usporeni komp

Pa 40-50 sekundi nije tak sporo kak se je moglo zaključiti iz tvojeg 1 posta.32 bitni windowsi ti se brže dižu ali samo dok su friški sa vremenom,ako puno toga instaliraš i brišeš i ne održavaš windowse oni ti se uspore.

Pogotovo ako mjenjaš boot sreen,logon screen i slično.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 11:36 (toma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

40-50 sam odoka rekao, cijeloi komp ne radi tako brzo kako bi trebao, brče radi c2 duo e5400 na na 2,7 gz se brže boota.

recimo prototype kad krene load igre, prvih 10-ak sekundi vrti skroz usporeno, izbaci jedno slovo u 2 sek onda krene normalno load.

17 godina
Novi usporeni komp

Meni se tu čini da nije to do HDD-a nego ipak do nečega drugoga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

npr. šta bi moglo biti?

ka dprebacim hdcp. brzina skoči i to više nego osjetno, samo što onda bosd dobijem pa ga držim na ide

16 godina
neaktivan
Novi usporeni komp

dakle nitko ništa konkretno ne može reći šta bi moglo biti,

ja mislim da su u pitanju mušice biosa, am3 matične su tek krenule, tako da sigurne nije sve kako treba

na athlonu 64 3000+ buta se tri puta brže, a ima 2 harda u sebi i 2 pržilice

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice