Nova Ryzen konfa za pucat u glavu

poruka: 13
|
čitano: 3.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Radi se o slijdećim komponnentama : Matična Gigabyte GA-AB360 Gaming 3, Grafa Sapphire RX580 Nitro+, CPU Ryzen 5 1600, Napajanje Corsair 650w RM650x modularno, DDR4 2*8 Gb Corsair 3000 LPX - to su nove komponente.

Stare komponente, kučište CM690 II, vodeno H100i, ssd+2 hardaWin. novi originalni 10.

Konfa radila cca 7 dana bez problema, onda najednom nema više "početnog" ekrana sa natpisom ploče, odabirom ulaza u bios, odabirom boota i te gluposti , nego poslije paljenja direktno ulazi u win. Prošlo par paljenja, nisam se zamarao, a onda probam ući u bios normalno sa DEL, ali ekran crni, nema signala, gasim palim, probam nekoliko puta, sa del i F12(boot opcije) i svaki put crni ekran, kao da nema signala iz grafe, a ako ne pokušam ulazit u bios ili boot opcije komp normalno ulazi u win i sve radi (napomena, odmah prilikom prvog inst, sam stavio novi bios). Na matičnoj one led diode koje trebaju pokazivat grešku svijetle na oznaku za grafu (i ako komp normalno radi dioda svijeli na grafi). Dva dana nakon tih problema uopće ne mogu ući u win, ekran crni. Svo to vrijeme pokušavam sa vađenjem baterije (nekoliko puta po 5,6 minuta, nožem se igram sa onim pipcima -cmos, i sve to nebrojeno puta, ali nikako da mi punudi ulazak u bios). Pronalazim staruu grafu i piknem ju umjesto neove i gle vraga, evo biosa, evo wina (stara grafa se napaja samo preko pci porta, nema posebno). Stavim ponovo novi, ništa, cmos i sl, ništa, pa ponovo staru i nakon 4-5 mijenjanja dobim na rx580 windowse, ali normalno bez mogućnosti za bios ili fast boot, dok na prastaroj sve to ima. Uglavnom, odradio sve osim inst novi windowsa, znači vadio kekse rama, 2x proc, ali ništa. Sad bih volio čuti neke vaše ideje , jer meni nije ništa jasno. Postat ću ovaj linka na topice o napajanju, grafi i matičnoj, pa možda netko se susreo sa sličnim problemom jer živci mi ošli.

Pomagajte.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nova Ryzen konfa za pucat u glavu
ajeto007 kaže...

Radi se o slijdećim komponnentama : Matična Gigabyte GA-AB360 Gaming 3, Grafa Sapphire RX580 Nitro+, CPU Ryzen 5 1600, Napajanje Corsair 650w RM650x modularno, DDR4 2*8 Gb Corsair 3000 LPX - to su nove komponente.

...

po svemu što si napisao nema šta drugo biti nego grafička. eventualno provjeri malo temperature po matičnoj. netko je već negdje pisao da s vodenim hlađenjem nema nikakvog protoka zraka oko vrma.

grafičku je bar lako provjerit. ubost kod nekoga drugoga i to je to.

13 godina

Smrdi na problem s grafom 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
ranko091 kaže...
ajeto007 kaže...

...

po svemu što si napisao nema šta drugo biti nego grafička. eventualno provjeri malo temperature po matičnoj. netko je već negdje pisao da s vodenim hlađenjem nema nikakvog protoka zraka oko vrma.

grafičku je bar lako provjerit. ubost kod nekoga drugoga i to je to.

Taj dio je heben, jer može raditi 2-3 dana bez problema (normalno, bez mogućnosti ulaska u Bios), a opet kad stavim drugu grafu, normalno odradi bios pa win, tako da taj dio sa Bios-om mi nije jasan, clear cms, vađenje baterije i opet ne mogu u bios., a i onaj način sa držanjem tipke shift prilikom reseta, pa mi ponudi opciju u windowsima za ulazak u bios , opet dobim crni ekran. 

Sad moram naći sretnika koji će isprobat grafu na nekoliko dana

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.5.2017 18:11 (ajeto007).
14 godina

Probaj sa grafom drugom što kaže kolega pa vidi. Ako nije to šalji na reklamaciju. Možda si prošao kao i ja da je defekatn CPU.

14 godina
itomic009 kaže...

Probaj sa grafom drugom što kaže kolega pa vidi. Ako nije to šalji na reklamaciju. Možda si prošao kao i ja da je defekatn CPU.

Kad si već spomenuo cpu, jel normalno da u cpu-z skaće sa 1,5 Mhz pa do 3,1 i tako neprestano. Mislim, nisam gledao u biosu (ne mogu do njega), ali vjerojatno se radi o Cooll and quiet kojeg treba isključiti u biosu .

14 godina

Normalno je da mijenja takt.

16 godina
neaktivan
ajeto007 kaže...

Sad moram naći sretnika koji će isprobat grafu na nekoliko dana

nemoj ni da te to previše usreći. ponekad se zna desit da neki combo mbo + gpu ne radi kako spada, a neka druga matična i gpu radi super.

ali ako je grafa stvarno shebana, to će na bilo kojem sistemu pokazat.

17 godina
ajeto007 kaže...
itomic009 kaže...

Kad si već spomenuo cpu, jel normalno da u cpu-z skaće sa 1,5 Mhz pa do 3,1 i tako neprestano. Mislim, nisam gledao u biosu (ne mogu do njega), ali vjerojatno se radi o Cooll and quiet kojeg treba isključiti u biosu .

Ja imam kombinaciju Msi matična, ryzen 1700x, 1080 grafa, i na win 10 mi pak (samo u photoshopu) nakon nekog vremena skače svjetlina. Tu sam kukao. 
Na intel strojevima sa win7 i istom grafičkom naravno sve bez problema.
Reci gdje si, pa će se sigurno netko naći tko ti je blizu i ima vremena i volje da iskombinirate međusobno grafičke da barem znaš dali je do toga.

Čitatelj kaže...
Ja znam gdje je problem. Koji je zapravo nepostojeci.

Pa dobro, kakav je ovo odgovor? Ili davaj mišljenje i savjete ili se suzdrži od prenemaganja. Pa nismo u vrtiću.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
9 godina
Zvuci ko problem s biosom na grafickoj,ako ima switch promjeni pa probaj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo, malena rx580 uvaljana kolegi s posla (on pripada zelenom taboru ), tako da se nadam da će je mast izvaditi, pa jedna briga manje. Hvala na savjetima. (Od ushita prilikom slaganja nove konfe, do razočaranja istom sve u nekoliko dana- iako je battlefield 1 bio uživancija za igrat i ono koji sam ja sretnik, 99% problema je sa novim matičnima za ryzen a ja "pušim" na grafi )

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.5.2017 12:25 (ajeto007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Evo da se i ja javim jer sam imao sličnih problema pa možda pomogne. Sve komponente su nove, kupljene u Futuri prošli tjedan.

Komponente su sljedeće: Ryzen 5 1600, Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, Aorus RX580 XTR, G.Skill RipjawsV 16GB itd..

I tako instaliram ja Windows 10 preko Media Creation Toola i sve je super dok nisam pokušao ugasit računalo. Ekran se ugasi ali kučište ostane upaljeno i blinka lampica na matičnoj, ugasi se jedino držeći start tipku..

Problem se ne riješava ni updateom BIOSa, ni raznim cakama koje sam naša na internetu. Kontaktiram ja Futuru i kažu mi da napravim to i to, ja kažem da sam to sve već pokuša al ne ide.. jedino mi je pomogao njihov savjet da izvadim bateriju iz matične kako bih resetirao BIOS, al opet nakon 2. pokušaja ista stvar.

I ništa, pošaljem im jučer PC, šalju ujutro poruku da je sve ispravno, da se komp ugasio 5 puta bez greške.. ja im šaljem da je to nemoguće i da pokušaju opet..

Kasnije odgovaraju da sam u pravu, nakon 20-og puta komp odbija suradnju.. i naručuju novu matičnu za popodne..

I evo maloprije šalju da je matična zamjenjena i da je sada sve u redu.. komp su već poslali nazad :D

Eto, možda je i tebi problem u matičnoj.. već sam pročita da su ljudi vraćali te Gigabyte B350 Gaming 3 modele tako da...

0 0 hvala 0
17 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Zvuci ko problem s biosom na grafickoj,ako ima switch promjeni pa probaj.

I meni ovo smrdi na problem grafičke. Ne da je neispravna, nego njen bios/uefi nije kompatibilan sa biosom matične. Da probaš novi bios na grafičku pičnit?

Davnih godina imo problem sa, zanimljivo, isto ATI-com. Intel ploča. Neki jeftikaner doduše. Al od starta nije radila/davala sliku. I na kraju nađemo novi bios na proizvođačevoj stranici - rješava nekompatibilnost s određenim matičnim pločama... maderfaker!

Hey, it’s George… I’ve got nothing to say...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice