Bok,
Imam problem sa laptopom koji nisam uspio rijesiti od kupnje jer je problem vjerojatno hardverski u smislu da je defektno nesto spojeno ili defektan hardver ili oboje. To uzrokuje eraticno ponasanje touchpada svako malo (gubljenje kontrole nad pointerom i random klikanje), i nesnosnu buku koju proizvodi ventilator (koji god unutra bio) koji je skoro uvijek na maksimumu (bez obzira na temperaturu ili opterecenje sustava), s time da zujanje nije zvuk ispuhavanja toplog zraka nego nekakav mehanicki iritantni zvuk od kojeg boli glava, kao da je ventilator star 10 godina ili tako nesto.
E sad, ono sto me zanima je da li ima veze to sto nisam laptop odnesao na servis odmah nakon uocenja problema? Laptop je jos uvijek pod garancijom i izvana izgleda kao nov (nula ogrebotina i slicno). Iskreno, nisam cjepidlaka u ovom smislu, mogu tolerirati manje probleme, i mislio sam da ce biti ok. No ovo zujanje se vise ne moze izdrzati. Boli me od njega glava. Navecer kad je sve tiho laptop je nemoguce koristiti. Da stvar bude gora, izricito sam pitao prodavace da li je laptop tih, na sto su oni odgovorili naravno (koliko se to moze ocekivati od 17'' laptopa sa dedicated grafickom). Ok, trgovacki odgovor ali svejedno. Jos sam trazio da ugrade SSD kako bi mi laptop bio tih jer mi je to bila broj 1 stavka za kupovinu. Do sada kako je vrijeme prolazilo ja sam pokusao rijesiti probleme na svakakve nacine, samostalno. Update drivera, eksperimentiranje sa par BIOS opcija, ovo ono. Nista od toga ne pomaze jer je problem, koliko mogu ustanoviti, striktno hardverski/tvornicki. Ne preostaje mi nista nego nositi laptop na servis. Problem je u tome da sumnjam da oni tamo mogu nesto popraviti, u kom slucaju koje su opcije? Mogu li dobiti nekakav zamjenski laptop? Meni je to iznimna gnjavaza jer cu morati ponovo sve prebacivati i instalirati, ali bar cu imati nekakav laptop. Moj prijasnji laptop (takodjer 17'', dedicated graficka) kupljen kod istog prodavaca je star nekoliko godina i apsolutno je necujan (doslovno, ne mogu pogoditi da li je upaljen) kad nije pod opterecenjem, a kad jest jedino se cuje njezno ispuhavanje zraka koje mi uopce ne smeta. Ovo je najglasniji laptop koji sam ikad cuo, jedino su glasniji frizideri sa defektnim motorom.
Ima li nesto sto trebam reci prilikom nosenja laptopa na servis, i nesto sto trebam presutiti da ne bi bilo komplikacija?