Nestanak particije sa USB HDD

poruka: 4
|
čitano: 2.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nestanak particije sa USB HDD

Imam problem sa nestankom jedne particije na prijenosnom hard disku.

Kada sam nabavio USB HDD od 260 GB VERBATIN prvo sam podijelio sa PartitionMagic7 HDD na tri particije
i formatirao ih u NTFS nacin.
Jedno vrijeme sve je dobro fukcioniralo (cca 2 mjeseca) gdje sam za to vrijeme sve tri particije popunio sa raznim file-ovima.
Kad u jednom trenutku primjetim da mi druga particija ne radi! tj. postoji label drive (local disk l:) na windows explorer
Izaberem properties i napise mi  da je Type : Local Disk, File system : RAW)
Kada bi pokusao uci na taj disk javlja mi gresku i trazi da formatiram tu particiju.
Sva sreca pa postoji program EasyRecovery gdje sam izvukao sve izgubljene podatke.
Nakon toga sam opet formatirao tu particiju (nejavlja nijednu gresku) i opet sam vratio podatke u nju.
Sve je dobro radilo par dana do danas. Isti problem kao na pocetku. Izgube se svi podaci i javlja da je
neispravna ta particija.
Zasto se to desava?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 16:12 (dalton).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nestanak particije sa USB HDD

Koristiš li safe remove? Ako koristiš pričekaj da se vrtnja na disku zaustavi prije nego ga isključiš.

Jesi li možda lupio negdje diskom, pa si izgubio particiju?

16 godina

Ne koristim safe remove. Ubuduce cu ga koristi. Inace HDD NE iskljucujem cesto. On mi koristi kao dodatni disk (za arhivu - install programe).

Razmisljam da izbacim tu particiju i da od dvije sastavim jednu. Samo me strah da se opet to desi jer tad ce biti vise podataka koji mogu biti unisteni.

Dobro je dok se podaci mogu vratiti.

Zanimljivo da se uvjek ista particija izgubi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 17:22 (dalton).
16 godina
neaktivan

Diskovi ti jako rijetko krepavaju, najčešće zbog krivo korištenja, disk se još vrti glava još nešto piše/preslažuje i iskopčaš ga usljed radnje, glava padne i povuće crtu po disku, izgrebe, napravi bad sectore itd. Isto kad ti računalo zablokira, restartaš računalo, uvijek čekaj da se crvena ledica ugasi i diskovi će ti jako dugo raditi, ja imam disk iz 98., od 6.4GB i još uvijek radi kako treba, makar je malo glasniji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice