Nemam zvuka na windowsu 7 nakon...

poruka: 52
|
čitano: 6.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Nemam zvuka na windowsu 7 nakon ... Molim pomoć:)

Pozdrav imam jedan problem koji me zivcira

Znaci prije 2 dana jedan me prijatelj zamolio da proba svoju grafičku karticu u mene na kompjuteru (jer je njemu neki problem sa kompjuterom pa da vidi jeli u grafickoj problem) i ja sam rekao da moze znaci zamijenio je moju svojom ( u njega je gddr5 ja msl a u mene gddr3 utor ako to ista znaci, ali citao sam da nema to nikakve veze) i nakon mozda pola minute kad je vidio da radi izgasio je normalno kompjuter i vratio moju nazad. E tu nastaje problem, nakon sta sam opet upalio kompjuter nije mi htjelo ucitati windows ( 7 64 bitni ) ali opet smo rastavili kompjuter i skontali da je kabel slucajno bio malo odspojen ali to smo lako rijesili nego on je otisao a ja sam bio na kompjuteru i odjednom skontam da mi zvuk neradi.

Probao sam sve nove drivere stavljao, u BIOSU pokusava nesto ma sve zivo sta sam mogao i opet je on dosao inace dobar je u informatici tako da sam mislio da ce on uspit to rijesti ali ocito nije xD

Sad mene zanima mogu li ista napraviti sto se toga tice jer stvarno je bzvz bit na kompu bez zvuka.

Sad neznam imali to mozda nekakve veze sa mijenjanjem grafe ili sta  MOLIM POMOC i UNAPRIJED HVALA :)

Inace moje specke su ako kome pomaze:

8 gb ddr3 ram 

P8B75-M LX PLUS (LGA1155) maticna

nVidia gt 630 2 gb palit grafa

500 gb hdd

i3 3220 3.30 GHz

I oprostite na dugom postu.

Pozz

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nemam zvuka na windowsu 7 nakon...
Ddr5 i ddr3 je vrsta memorije .... ti si valjda mislil na pci utor na maticnoj ... a ak je mjenjal kartice, sigurno je i mjenjal drivere za nju .... tak da ga pitaj da li ti je vratio stare drivere ... a kaj se tice zvuka ... da li ti je ikona od zvucnika dolje pokraj sata prekrizena ili ???
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ikona nije prekrizena cak i kada upalim muziku ono zeleno skace koda zvucnik radi znas na sta mislim valjda :)

A to za drivere nazz jeli to posto je samo mozda 1 min drzo grafu i odma komp izgasio i vratio moju a ako i je valjda bi se opet instalirali msl ja sam vracao ono od Realteka na staru verziju pa opet azuriro p deinstliro pa instaliro pa sam cak i drivere od maticne za zvuk instlirao ali nista nepomaze xD.

E da i taman sam danas updateo graficke drivere al bezuspjesno.

9 godina
neaktivan
Niko vise....??

0 0 hvala 0
16 godina

jesi gledao koji ti je playback device default?

Pi*kice derem ko sličice!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Genoxxx kaže...

jesi gledao koji ti je playback device default?

Taman htjedoh pitati...

xXZoMbIeHaCkErXx, jedino što može biti baš samo zbog mijenjanja grafičke je da ti je kad si je stavio tokom instalacije drivera promijenio defaultni output zvuka jer je HDMI izlaz grafičke kartice ujedno i Audio output device.

Ako ne pomogne ovo što Genoxxx kaže, daj malo još informacija, kako spajaš zvuk? Na 3.5 mm izlaz, optički možda, HDMI, šta? Pretpostavljam 3.5 mm... Jesi probao drugi utor? Koji zvučnici? Da nije slučajno s njima kakav problem nastao pa se slučajno poklopilo baš sada? Jesi ih probao npr. na mobitelu, jesi probao neke druge ili slušalice uključiti umjesto njih i tako. Što više info napišeš to će ti lakše ljudi pomoći.

9 godina
neaktivan
Naravno,
Na 3.5 mm su ukljuceni i stavljeni su na default nezz tocno model dobio sam ih uz kompjuter ali probao sam i druge zvucnike i 2 para slucalica ali nista :(
Pita sam ga tog prijatelja jel do hdmi-a al on kaze da ta grafa nema msl nije mu isti izlaz ko u mene pa je stavia neki adapter al kaze da nije hdmi pa nezz
Najgore je sta neznam sta je pa nezz di tocno gledat xD
Nego jel moguce da je crkla integrirana zvucna ??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda je moguće da je crkla, ali nema zašto, ne vjerujem da je to na stvari. Ne znam jesam li kad čuo da samo integrirana zvučna crkne.

U koji utor to pokušavaš uključiti? Naprijed na kućištu ili odostraga? Da ih nisi greškom uključio u krivi utor iza, npr. u ulaz za mikrofon ili u izlaz za stražnje zvučnike? Ili sam skuži koji je konektor spojen pa tamo usmjeri zvuk?

Ako je naprijed, je li ti dobro podešeno u BIOS-u, trebala bi biti postavka HD Audio i AC97. Ako nije naprijed, možeš li probati naprijed spojiti? :D

Šta li je MSL?

Stavi kakav screenshot postavki pod sound u control panelu, u dodatnim postavkama zvučne itd. Možda ima nešto što si previdio :D

Također, možeš pokrenuti neku live distribuciju Linuxa pa da vidiš hoće tamo raditi zvuk. Tako bi mogao saznati je li do drivera u Windowsima.

9 godina
neaktivan
Spajam straga i nisam falio utor nisam tolko smotan haha:)
Nego kako mislis da provjerim koji konektor pa da tamo prusmjerim zvuk?
Ujutro ce screenshoot sad nemogu.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
I da msl je mislim haha
Nego jos sta sve moze biti
1. Osla zvucna
2. Driveri
3. Zvucnici
To je to koliko ja znam jeli tako??

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Evo neke slike:

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako spajaš straga onda ti na prvoj slici nešto ne valja... Trebalo bi ti tamo pisati i Stražnji izlaz ili nešto slično... Uglavnom, skoro sigurno ti ništa nije otišlo, vidim da je strašno čest bug s Realtekom kod promjene grafe, a ne znam koje od mogućih rješenja je gluplje i besmislenije. :D

Ajde pogledaj ovu temu pa probaj stvari koje tamo ljudi pišu, nema smisla da prepisujem ovamo sve http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1840104/sound-graphics-card-installation.html

Tipa namjesti u BIOS-u sa Auto na Enabled za Onboard audio, deinstaliraj drivere i tako to. Pa javi jesi uspio šta.

9 godina
neaktivan
To na prvoj slici mi je dosad bilo samo ono prvo L D a danas se pojavilo i ono ispod

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Evo od BIOSA jel mozda tu nesto krivo?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...
To na prvoj slici mi je dosad bilo samo ono prvo L D a danas se pojavilo i ono ispod

To ispod je samo konektor za slušati Audio CD, nije bitan. Iako ne znam zašto bi se sam pojavio, ali bitno je tamo mora biti i rear jack. Radi li ti zvuk naprijed ako uštekaš? Ako imaš konektore na kućištu naprijed? I jesi probao u drugi neki iza uštekati zvučnike? Možda ih uspije prepoznati ili nešto.

xXZoMbIeHaCkErXx kaže...
Evo od BIOSA jel mozda tu nesto krivo?

Jedino ako bi ti trebao biti AC97 umjesto HD Audio pod Front Panel Type, to ovisi o kućištu i piše na konektoru koji ide na matičnu unutra. Ne bi trebalo imati utjecaja na stražnje konektore, ali tu se svašta čudno događa pa je sve moguće.

Da ponovim pitanje od gore... Znaš li pokrenuti neku live Linux distru da vidiš hoće li tamo raditi pa da možemo reći da hardveraj radi?

9 godina
neaktivan

Izvinjavam se malo je mobitel poludio pa par poruka poslao :)

evo sada sve 3 slike

neznam pokrenit live linux al mogu probat nego zanima me jel na ovoj prvoj slici ono zdanje dole trebas bit enabled??

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Neradi ako naprijed ustekam cak sam probao i slusalice i druge zvucnike

Nekad mi se pojavi po par puta da sam ukljucio audio uredjaj a onda pise ode ko na prvoj slici????

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
E da zaboravio sam napomeniti ako to ista znaci on je stavio svoju amd grafu a moja je nVidia

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

System Restore? Probaj se vratiti na neku točku vraćanja od prije ubacivanja prijateljeve grafičke kartice.

9 godina
neaktivan

Pogledao sam i tu opciju ali nemogu vratiti nego do prije 10 ili 20 minuta:(

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Onda napravi ono što su ti kolege već rekle - pokreni Linux, recimo Mint. Ovdje imaš tutorijal:

Znači, u ovom trenutku ti je bitno utvrditi je li problem softverski ili hardverski. Ako zvuka imaš pod Linuxom, onda znaš da je problem softverski, vjerojatno driver ili postavke.

17 godina

Ja bi rekao da je vjerovatno do windowsa i drivera koji su se ubagirali. Treba ih počistiti potpuno i staviti nanovo. Display Drover Uninstaller može počistit ostatke drivera. Ne zaboravi počistit sve od AMD i sve od NVIDIA.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 20:05 (Hummer).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...

Izvinjavam se malo je mobitel poludio pa par poruka poslao :)

evo sada sve 3 slike

neznam pokrenit live linux al mogu probat nego zanima me jel na ovoj prvoj slici ono zdanje dole trebas bit enabled??

Zna se to navodno dogoditi s mobilnom verzijom foruma :) To zadnje ti nema veze sa zvukom.

Ja sam 99% siguran da je samo neki vrag s driverima, postavkama, neki glupi bug... Ali ajde svejedno prvo probaj ovo s Linuxom, jer ako je stvarno hardver otišao džabe se mi tu trudimo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 20:45 (Mirko935).
9 godina
neaktivan
Hvala na savjetima pokusat cu sve to ujutro napravit sad nemogu pa vam javim nadam se da ce pomoc:)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Samo da pitam ovaj video sto si stavio on je malo star pa me zanima jel za neki noviji linux ista procedura pošto na onoj stranici nemam opciju skinit taj linux nego samo najnoviji?? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 16:51 (xXZoMbIeHaCkErXx).

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...

Samo da pitam ovaj video sto si stavio on je malo star pa me zanima jel za neki noviji linux ista procedura pošto na onoj stranici nemam opciju skinit taj linux nego samo najnoviji?? :)

Skini koji god hoćeš, samo daj je*ebu sveca testiraj već jednom! 

16 godina
neaktivan

Uvijek je to bilo sve isto. Samo skini najnoviju verziju OS-a i ovog za napraviti boot USB i bit će dobro. Ti k'o da planiraš let na Mars, a ne upaliti obični OS. ;)

17 godina
odjavljen

Pa, ako ti skace 'ono' zeleno, onda zvucna ne bi trebala otici, samo OS salje zvuk preko necega drugoga (recimo preko te prijateljeve kartice koje vise nema) ili barem misli da salje.

Ne znam jeste li dobro to deinstalirali i po cemu je njegova kartica sve drndala.

Jedino sto ne znam sto se mucis vec tri dana, ako ne znas sam. Postoji daleko jednostavnije rjesenje. Cista instalacija windowsa7, ako nemas vec neku zvucnu da je stavis i probas.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 17:48 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Evo stavio sam skidat 17.1 rebeccu :)

tek se 40% skinilo ufff.

Nego jos da pitam kad upalim linux i kad se ocu vratit na windows samo restartam PC jel tako ???

Sry zbog neznanja:)

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...

Evo stavio sam skidat 17.1 rebeccu :)

tek se 40% skinilo ufff.

Nego jos da pitam kad upalim linux i kad se ocu vratit na windows samo restartam PC jel tako ???

Sry zbog neznanja:)

Dovoljno je da izvadiš USB stick s Linuxom, mada je pametnije usto i u BIOS-u podesiti da ti se računalo pokreće samo s hard diska s Windowsima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice