Nema slike na ekranu, ali komp radi.

poruka: 6
|
čitano: 1.640
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Svirao sam preko guitar riga (preko zvučne kartice) i odjednom je prestao raditi zvuk i smrznulo se sve na ekranu. To se već par puta dogodilo i nakon restartanja na kućištu bi sve opet radilo.

Ovaj puta to nije uspjelo. Komp se upali, svi ventilatori rade, ali na ekranu nema ničega. Niti onaj početni screen od matične. Monitor se ponaša ko da je komp ugašen.

Probao sam sa drugom grafičkom karticom - ista stvar. Probao sam sa svakom pločicom RAM-a posebno, opet ništa. Izvadio sam i bateriju iz matične na neko dulje vrijeme (ne, komp nije bio uštekan u struju) i opet ništa.

Konfiguracija: 

AMD Athlon X4 620 2.6 ghz (overclock na 3 ghz)

ATI 5570 2 gb

ASRock M3A770DE

2x 2 GB DDR3 1333 mhz

Imam aftermarket hladnjak na procesoru i nikada se nije pregrijavao, ali i dalje mislim da je procesor u pitanju. Mogu ga za vikend isprobati u frendovom kompu, ima isti socket.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

pa ako ti radi procesor kod frenda ili njegov nece kod tebe onda je krepala ploca!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kako znaš da komp radi? Dignu se windowsi, čuje se zvuk? Ako ventilatori rade, to samo govori da se napajanje pokrenulo.

Daje li matična beep? Spojen je beeper? Ako nema beepa, znači da ne krene boot - procesor, matična ili napajanje je problem, a može biti i neka druga komponenta zbog koje se napajanje ne može pokrenuti. Kreni s minimalnom konfiguracijom (napajanje, matična, procesor), uz spojen beeper. Ako mora beepat ko lud jer nema rama. Dodaš ram, mora beep promijeniti, sad beepa jer nema grafičke (ako nema integriranu).

Ako ne daje nikakve znakove, probaj prijateljevo napajanje, ako ni to ne upali, onda probaj svoj procesor u prijateljevom kompu. Ako procesor radi, znači da je do matične. Ako ne radi, znači da je procesor neispravan. Svoju matičnu možeš isprobati s njegovim procesorom, ali pazi - postoji, jako mala, ali postoji, šansa da neispravna matična sprži procesor.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Isprobao sam sve komponente na drugom računalu i ispravne su. To bi značilo da matična nije ispravna.

Pokušao sam bootati windows sa svojeg HDD-a na tom drugom računalu jer ima slične komponente, ali komp se stalno restarta prilikom dizanja windowsa (Starting Windows i onda restart). Startup Repair ne pomaže.

Pokušao sam bootati i sa svojim komponentama na matičnoj drugog računala, ali opet ista stvar.

Pretpostavljam da bi nabavka identične matične koja meni očito ne radi riješila problem. Znači uzmem drugu M3A770DE na njuškalu i windows bi se trebao normalno bootati?

Bitno je da sačuvam trenutnu instalaciju windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 4:02 (omgdajminick).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Nema slike na ekranu, ali komp radi.
Kod promjene matične takve simptome obično uzrokuje driver od chipseta ili još češće sata kontrolera. Vjerojatno bi uspio dignuti ako isključiš ahci.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
Re: Nema slike na ekranu, ali komp radi.
Kako je kolega rekao, postavke biosa/driveri sa tvoje stare ploce se kolidiraju sa novom maticnom, ali da se srediti. Trebas naknadno obaviti sysprep.

Evo jedan tut sa 3rd party besplatnim programom:

https://www.sevenforums.com/tutorials/292068-make-windows-7-bootable-after-motherboard-swap.html

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice