Nema Hdd-a

poruka: 7
|
čitano: 1.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nema Hdd-a

ploča a7n8x-e sata driveri Silicon SATA1.0.50
raid onemogučen jumperom
na matičnoj postavljeno na scsi card u biosu nakon loadanja drivera u windows setupu opet ne prepoznaje hard!
hard testan na drugom kompu i radi....ide hard radi takoder normalno ali sata nikako da proradi..
raid utility ga ocitava jos na pocetku dok se boota sa cd-a u biosu ga anravno ne prikazuje...
pokusao sam nlite i dodavanjem drivera ali opet isto!!
pomoc!

hvala unaprijed
eXploiting since 2nd grade :/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Nema Hdd-a
eXpl0it kaže...

ploča a7n8x-e sata driveri Silicon SATA1.0.50
raid onemogučen jumperom
na matičnoj postavljeno na scsi card u biosu nakon loadanja drivera u windows setupu opet ne prepoznaje hard!
hard testan na drugom kompu i radi....ide hard radi takoder normalno ali sata nikako da proradi..
raid utility ga ocitava jos na pocetku dok se boota sa cd-a u biosu ga anravno ne prikazuje...
pokusao sam nlite i dodavanjem drivera ali opet isto!!
pomoc!

hvala unaprijed

meni nestaju svi sata hardovi kada clockam iznad 3.25...znaci ako je clock 3.26 nema nicega...znaci meni je u maticnoj problem mozda je tebi slicno

:D be happy i da treba delat
17 godina
neaktivan
ovaj pc nije clockan
16 godina

-jumper diseblira sata priključak, ne samo RAID opciju. Ta serija ima problema s kontrolerom, vrlo lako je neispravan ili samo nekompatibilan (SATA-1/2) provjeri na HDD jumper (WD/Seagate, Hitachi samo soft.) Možda nemaš mini juper-spojnicu, često je nisu ispoučivali na diskovima... tu nema pomoći, normalan jumper jednostavno neide gore.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

u manualu nigdje nije pisalo da raid jumper deaktivira i sata funkciju....ruku na srce ova matična ploča je jako loše izvedena...
nadam se da kada prebacim radi jumper sve ce raditi normalno..

hvala puno na ovim koristnim informacijama.

16 godina

-važnija opcija ti je na HDDu sata mod I ili II i veličina diska (u to vrijeme je granica bila 127/132GB), možda je potreban i noviji bios, ali s tim serijama je bilo dosta problema s radom sata kontrolera (prvi mačići..), nekoliko ploča (novih) uopće nikad nije radilo.

btw. prve serije SATA su isključivo za HDD, ne za CD ili neki drugi uređaj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

flashao sam bios i prebacio jumper...sada sve radi normalno kada loadam sata drivere.hvala! :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 18:02 (eXpl0it).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice