Nece uopce pokazat boot screen , i jos toga

poruka: 16
|
čitano: 1.932
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Nece uopce pokazat boot screen

Poštovani bugovci, 

Evo jedan misterij. Jucer sam frendu poklonio svoje dijelove, jer znam da mu je financijsko stanje takvo kakvo je. Jedino je kupio graficku neku za pocetak. Problem je sljedeci i prije nego sto smo njegove stare dijelove izvadili dogodilo se sljedece. Računalo uopće ne dolazi do bios screena, ustvari ne dobiva se ništa na ekran. Nakon toga smo izveli promjenu doslovno svih dijelova, čak sam i nabavio napajanje novo novcato i to isprobao i opet ništa. E sad dvije stvari me muče. Ne dolazi nikakva slika na ekran?? Drugo taj zvuk iz kučišta stalno dopire i ajmo reci kucka kao tempirana bomba. Nije onaj beep nego bas neko tupo tuckanje?!??!? Komponente trenutno unutra su Amd Athlon x2 64 5200+@2,6GHz( nikad clockan jer me to nikad nije ni zanimalo!), 4gb DDR2 800 MHz OCZ Gold XTC, Gigabyte M59SLi S4 v1.0, i graficka je Saphire radeon HD5450.  E sad ovo tuckanje zvuci bas kao tempirana bomba. Ja vas molim za pomoć jer jedino mi HDD pada na pamet, moja matična je dosta nova i ima samo IDE konektor jedan i jedan za floppy, a ovo su ATA diskovi :/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nece uopce pokazat boot screen

Ček, tvoje računalo koje je kod tebe radilo, prilikom paljenja kod frenda bez ikakvih izmjena nije davalo znakove života? Moguće da je pokupio neki virus usput? Vrati sve kako je bilo kod tebe kući i provjeri jesu li komponente momački uštekane, to se meni gro puta dešavalo jedan dan radi sutradan neće da pali.

VK
13 godina
neaktivan

Mile probao sam i opet nece. Kod mene sve radi normalno. Ja sad imam drugaciji komp frendu sam dao gore navedene komponente. To klackanje dolazi iz prednje strane kucista

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nece uopce pokazat boot screen , i jos toga

Govorim za to staro računalo koje si dao frendu. Kada je kod tebe bilo ispravno je radilo ali kada si ga odnio kod frenda nije htio u bios? Ili je on dodao svoju grafičku i disk pa su krenuli problemi?

A taj zvuk nije iz zvučnika kao signal neki već mehaničko klackanje kao kada disk rikne a? Trebao bi moći u bios svejedno, isključi disk s ploče pa vidi. Premda mislim da bi prije bila grafička probaj neku drugu stavit ako imaš. Ideš tako redom pa ćeš izolirati problem.

VK
13 godina
neaktivan

Sve to probali sto si napisao. Opet nece ni doci do bios screena. Maticna i ostalo kod mene opet radi moja jel. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

disk ti nema veze nisacim kad racunalo uopce ne dolazi do boot screena.

Znači da nije prošo POST dobro.

Jesi uključio speaker? Ako nisi uključi pa da čuješ šta će pištati, jel grafa ili možda ram.

Možda ram nije dobro sjeo pa se nediraju svi kontakti, a možda grafičkoj kartici neradi izlaz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako on piše daje se na zaključak da su mbo, cpu, ram ispravni kad kod njega sve šljaka. Resetiraj cmos postavke pa vidi hoće li kod njega proraditi.

VK
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 14:03 (111MiLe).
13 godina
neaktivan

Probali restart i cmosa. :/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovo je neko trik pitanje on nas zeza, sigurno nisu uključili monitor a ono roštanje je učitavanje wins. Znači mbo, cpu, ram, gpu ispravni, imate adekvatno napajanje, sve ispravno spojeno. Možda je do njegovog kučišta ako radi neki kratki spoj, testiraj ga izvan kučišta.

VK
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 14:38 (111MiLe).
13 godina
neaktivan

To sam si i ja razmisljao mile jer nema sta drugo bit da negdje ima kratki spoj. Sutra cu vidjet kod drugog frenda prebacit u neko kuciste ako tamo radi onda znamo odgovor jer mi je vec pun prozor 2 dana nespavanja i ispitvanja i posudivanja dijelova u 22 navecer :(

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prespoji ona dva kontakta za power na ploči sa ravnim šrafcigerom. Pazi da ne prespojiš previše toga. {#}POZOR!!! Raditi na vlastitu odgovornost.

VK
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 16:02 (111MiLe).
13 godina
neaktivan

Dobio sam i taj prijedlog vec od jednog frenda ali nema nam logike nikome. Trebalo bi bar bios dic makar ne radi nesto ovdje ne dolazi ni do biosa, a nemoguce je da 3 maticne ne rade a od toga je jedna moja bivsa i radi kod mene i druga od frenda i njemu radi doma :/ I vjerujte mi i ja bi volio da je ovo neki trik i da je jednostavno tipa zaboravili spojit monitor, ali na zalost nije tako jer bas nisam neki n00b.

0 0 hvala 0
15 godina

Itekako ima logike u paljenju šrafcigerom. Ili još bolje konektor za reset stavi na onaj za power i probaj upaliti računalo pritiskom na RESET.

Postoji velika mogućnost (99%) da je zaglavljen POWER gumb i neprestance pali i odma gasi računalo pa ne dolazi ni do boot screena.

Javi mi kako je prošlo i šalji pivu {#}, ma kaj pivu - cijelu gajbu... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Budem probao i to sam mjesanjem reseta i powera, ima jos kakva ideja ako nije to :/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odneseš u servis.

VK
14 godina
neaktivan
111MiLe kaže...

Odneseš u servis.

i bankrotiras.