Neće PC da se upali, zašto?

poruka: 18
|
čitano: 7.435
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Neče se palit PC zašto?

Ovako ova konfa neče se upaliti,prvo je non stop štekao u windows-u,pa je grafa prekinula raditi pa je proradila,i evo sada neče se upaliti konfa je:

Intel Core 2 Duo E6420 2.13ghz

4gb ddr2 800 kingmax i transcend

HDD:WD 500gb 7200rpm

Mbo:gigabyte s-series 775

Grafa:nVidia WinFast PX8600GT TDH 256 mb gddr3 128 bit

napajanje:no name 400w

monitor:AGM 19" 1280x1024

ima i čitač memorijskih kartica i po tome vidim da napajanje radi no kad stisnem dugme ono neče se ništa dogoditi ni vent se neče upaliti ništa pod milim bogom! sve i svašta sam probo i neče i neče ništa! MOLIM VAS ZA POMOĆ HITNO MI JE!

Mato
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vjerovatno napajanje. Vidi imaš li negdje posuditi napajanje, pa probaj.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
RE: Neće PC da se upali, zašto?
goodye kaže...

Vjerovatno napajanje. Vidi imaš li negdje posuditi napajanje, pa probaj.

Čuj ja mislim da nije do napajanja onda nebih mi svjetlila lampica na čitaču memorijskih kartica probat ču napajanje iz drugog kompa pa se javim! ak neradi onda što bih moglo biti da nije do dugmeta jer mi je nedavno dugme za restart riknulo pa sad moram spajat 2 žice da bi ga restarto! što bih sve moglo biti sem napajanja i dugmeta?

Mato
17 godina

Pa ako se nece pokrenuti coler ili vent onda napajanje steka, eventualno da ti je i tipka za paljenje otisla. Ako znas, probaj na maticnoj sam prespojiti, ali ako ne znas sta radis onda nemoj nista dirati.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 14:15 (goodye).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

To ti je do maticne,pokvarila se :(

Acer 5535 AMD Athlon 64 x2 1.9ghz ATI Radeon HD3200, 3gb DDR2 250gb HDD Windows 7
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Provjeri da ti se nisu kontakti olabavili. Onaj 24-pinski ATX konektor provjeri. Ako je sa tim sve ok pogledaj je li ti sve ok sa tipkom za paljenje, to je u biti prekidač za kratko spojiti dvije žice koje kad se spoje pokrenu napajanje (mislim da je tako nešto) i onda ono da punu struju matičnoj i pokrene komp.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Može biti do napajanja. Ako ledica svijetli prije nego upališ komp, znaći da se preko USB-a napaja s 5V StandBy linije. Može ti biti i neki crknuti uređaj u kratkom spoju. Skini sve osim procesora i pokušaj upalit. Ako ne pišti, vjerojatno je napajanje u rijetkim slučajevima može biti do ploče.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Može biti do napajanja. Ako ledica svijetli prije nego upališ komp, znaći da se preko USB-a napaja s 5V StandBy linije. Može ti biti i neki crknuti uređaj u kratkom spoju. Skini sve osim procesora i pokušaj upalit. Ako ne pišti, vjerojatno je napajanje u rijetkim slučajevima može biti do ploče.

Sve poskido ništa se ne događa šuti ko riba! ako je napajanje dat ču starom da popravi on je elektrićar! ako je do dugmeta onda nek on napravi a i razumije se više od mene u kompove al nevolim njega pitat da mi popravi komp jer če živčanit!

Mato
17 godina

Ma vjerovatno je do napajanja, i tesko da ce "popraviti" to, odes kupis novo napajanje, s imenom.

Koja ti je tocno maticna? tocno napisi. da nadem sliku i da ti kazem di ti je power na maticnoj da ti stari samo prespoji te dvije zice, ako to ne uspije onda je napajanje.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

S obzirom na komponente u tvom računalu (ako je onaj pod moj PC) predpostavljam da je pod garancijom. Ako je tako, pokušaj testirati napajanju u nekom starom kompu. Ako ni tamo ne radi, vračaj ga na garanciju ili kupuj novo ako nemaš garanciju. Napajanje se ne popravlja jer čak i ako ga popraviš i ono radi, pitanje je zaštita ostala ispravna ili će ti u dogledno vrijeme spržit neku komponentu koja dođe tri puta više od napajanja. Ako ideš matičnu testirat s nekim slabijim napajanjem to radi bez ostalih komponenti kako bi smanjio potrošnju.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 1
17 godina
MrBlc kaže...

S obzirom na komponente u tvom računalu (ako je onaj pod moj PC) predpostavljam da je pod garancijom. Ako je tako, pokušaj testirati napajanju u nekom starom kompu. Ako ni tamo ne radi, vračaj ga na garanciju ili kupuj novo ako nemaš garanciju. Napajanje se ne popravlja jer čak i ako ga popraviš i ono radi, pitanje je zaštita ostala ispravna ili će ti u dogledno vrijeme spržit neku komponentu koja dođe tri puta više od napajanja. Ako ideš matičnu testirat s nekim slabijim napajanjem to radi bez ostalih komponenti kako bi smanjio potrošnju.

Ako pogledas prvi post vidjet ces da se radi o drugom racunalu.

Najlakse ti je probati napajanje, posudi napajanje i probaj.

Onda idu ostale kompnente.

Ustvari sada mi pade na pamet, jeli ti komp pisti? Zvucnik se oglasava? mozda ti je coler crko.

Ali po meni ti je najlakse napajanje naci i probati, ako nije onda mozes provjeriti maticnu.

16 godina
protjeran
goodye kaže...
MrBlc kaže...

Ako pogledas prvi post vidjet ces da se radi o drugom racunalu.

Najlakse ti je probati napajanje, posudi napajanje i probaj.

Onda idu ostale kompnente.

Ustvari sada mi pade na pamet, jeli ti komp pisti? Zvucnik se oglasava? mozda ti je coler crko.

Ali po meni ti je najlakse napajanje naci i probati, ako nije onda mozes provjeriti maticnu.

Ništa ne pišti on je več popravljo samo u još starijem kompu napajanje od 300w i radi več 2.5 godine niti jedna komponenta sem transcend rama od 2gb i hdd-a od 500gb to dvoje je pod garancijom komponente nisu skupe baš su jeftine takav novi oko 2500kn a ovaj komp pod moj pc je za obradu videa i nikako nemogu dodat ovaj drugi pc! točno ime matične:Gigabyte GA-965P-S3

EDIT: Nisam se javio jer sam zaćorio!

Mato
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 16:42 (Mato_Ivanovac).
16 godina
neaktivan

Jesi tvrdoglav... ljudi ti dobro govore.... probaj promjeniti napajanje to je najvjerovatnije razlog,,,, meni se to vec desavalo.... nemas sta izgubit... PS uzmi jace napajanje od 400w.

16 godina
protjeran
HardcoreRaver kaže...

Jesi tvrdoglav... ljudi ti dobro govore.... probaj promjeniti napajanje to je najvjerovatnije razlog,,,, meni se to vec desavalo.... nemas sta izgubit... PS uzmi jace napajanje od 400w.

Evo sad sam to napajanje probo strpat u drugi pc i upalit ga i radi taj pc! samo molim boga da nije do matićne da je dugme!

Ovako ako je krepala matićna molim vas da mi preporućite do 200kn

EDIT: Mora imati one bjele ulaze taka 3 1 PCIe x16 socket 775 4 utora ddr2 800 i 6 in 1 zvuk jer svi su mi utori za zvuk na matičnoj popunjeni!

Mato
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 17:18 (Mato_Ivanovac).
16 godina
protjeran

Evo ovako izgleda matićna LINK

Mato
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ovako otkrio sam šta je problem otkaćio se onaj kabel za paljenje kompa ono što se spoji na matićnu znaći onaj kabel od dugmeta što ide u matićnu je iskljućen sad vas molim da mi pokažete gdje se nalazi da uštekam taj kabel (mislim na onu gornju sliku) jel mi je potreban komp danas!

Evo uštekano fala bogu radi sad s oproštenjem usro sam se od straha!

Mato
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 17:57 (Mato_Ivanovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo bas sam trazio to da ti kazem sta ces spojiti :D

Slika je u prilogu, ide ti na one dvije sto su crvenom obojane.

btw. to ti pise u manualu, ona knjiga sto ti je dosla uz maticnu. Vidis daa je valja sacuvati. :D

power power
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
goodye kaže...

Evo bas sam trazio to da ti kazem sta ces spojiti :D

Slika je u prilogu, ide ti na one dvije sto su crvenom obojane.

btw. to ti pise u manualu, ona knjiga sto ti je dosla uz maticnu. Vidis daa je valja sacuvati. :D

Ma u kući imam 6 kompova i od svih su u nekoj kutiji knjižice od matićnih evo sad radi komp sam nešto mu dugo treba da se ulogira da probam preko safe moda uć?

Mato
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice