Ne mogu upaliti komp

poruka: 4
|
čitano: 3.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ne mogu upaliti komp

Danas sam kupio Samsungov hard i montirao ga. U biosu sam podesio da ne boota sa novog nego starog diska, jer su tamo windovsi. Par puta se kompjuter gasio i sam restartirao, ali je onda odjednom počeo pištati i isključio sam ga, sad nikako ne mogu ponovo upalit komp. Probao sam i cmos jumper restartirat, al ništa.

Bio bi zahvalan na bilo kakvoj pomoći... Hvala  Smijeh

BTW.

Jedan hard je Pata, drugi je Sata

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 20:38 (Manzi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ne mogu upaliti komp

Pokušaj odspojit sve diskove, pa onda pokušati. Ako ni onda ne pali provjeri da li pišti. Ako pišti, pištanje ima svoje značenje. Ako ne pišti, skini sve osim procesora (i coolera), naravno i napajanja, pa pokušaj. Tada bi trebao pištati zbog memorije. Ako pišti vrati memoriju, pa pokušaj opet. Sad bi trebao drugačije pištat - zbog grafičke. Tako ćeš eliminacijom doći do neispravne komponente.

Ako se normalno upali bez diskova, pokušaj vratiti prvo stari disk. Ako se komp normalno upali dodaj i novi. Ako sad neće znaći da je do novog. Možeš za svaki slučaj pokušati samo s novim - javiti će ti da nema sistemskog diska - to je OK. Ako u bilo kojoj kombinaciji s novim diskom neće radi, provjeri da li je sve ispravno spojeno. Ako je, postoji mogučnost da je novi disk neispravan.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne mogu upaliti komp

Ništa ne ide, gleda san na internetu i to je neki Ms Industrial od 400W, a vjerojatno ne može ni toliko dati. Nadan se da nije odnija i matičnu NevinašcePlač(naravno to su tipovi u hg-šrotu stavili, žao mi je onih 120kn)

16 godina
neaktivan
Ne mogu upaliti komp

Ako imas priricnik od ploce pogledaj sto ti znaci pistanje, jer kao sto je prije receno pistanje ukazuje na problem.

Ako vise nemas prirucnik probaj ga skinuti s neta, najvjerojatnije ima na proizvodacevoj stranici.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice