Nakon zamjene ventilatora na cooleru komp šteka

poruka: 41
|
čitano: 6.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kompjuter ne radi dobro... Pomozite! :D

Uglavnom imam amd phenom ii x6 procesor i nedavno mi je otisao ventilator na njemu, kupio sam novi al je neki univerzalni i da ga stavim morao sam skidat maticnu, sto naravno podrazumjeva cupanje svih zicica, i ugl to sam napravio i sad kad sam sve pospajao nazad nemrem vise niti jednu igricu pokrenut, tj mogu al gadno stekaju, nisam siguran dal je do procesora il graficke, mislio sam mozda se pregrijava sad a oni blesavi programi za mjerenje temp. kazu da je temperatura 0 stupnjeva i ?. Jedino sam krivo spojio one led lampice pa mi nerade al nevjerujem da je to moglo prouzrocit ove probleme, ako netko imam kakvu sugestiju.. :D nemojte se sramiti :D

hvala lijepo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kompjuter ne radi dobro... Pomozite! :D

to je ono kad se petlajš u dušu svog računala, aneznaš šta radiš

e prijatelju zajebo si stvar u žicama,a možda i vračanju komponenata na matičnu provjeri sve ponovo isčupaj i vrati nazad 

16 godina
neaktivan

Ako nisi siguran trenutno nakon sastavljanja da li si sastavio sve iz prve kako treba,

bilo bi bolje da jednostavno daš nekome tko zna šta radi da ti sastavi prije nego napraviš štetu (ako već nisi).

Očitavanje temperature od 0 stupnjeva (pretpostavljam procesor,grafa..?) ukazuje na problem sa senzorom.

Nemoj se zafrkavat ako računalne komponente nisu pravilno spojene,ugasi i (nekako) spoji kako treba.

Me gusta.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uzmi manual od matične i gledaj gdje se šta spaja, i ja sam jedanput namjerno išao vaditi matičnu i sve iz nje da vidim oću znati spojit, i samo sam pratio manual i spojio sam sve bez problema.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

S obzirom da su phenomi x6 relativno novi procesori, zanima me kako ti je otisao vent od proca, nije to komponenta koja samo tako rikava?Da ti nisi nesto petljao malo...

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja mislim da on misli na cooler a ne samo na ventilator...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ljudi mislim da mi svi znamo da je ovdje problem u neće većem i strašnijem problemu 

al nam on nije rekao šta je napravio
i da upravu si neam šanse da ti novi procesori tak lako samo odu
ja još uvjek imam komp iz 2000 godine i nikakav kvar nisam imo da se sam pojavio(jedino što mi je mačić ušo u komp al inaće niš dr) 

15 godina
neaktivan

ma nije otiso procesor, otiso je zglob na ventilator pa je zujao, ventilator je radio,,, sve sam crtao i slikao par puta da spojim kak treba, samo kazem taj jedan spoj koji se zove panel 1 di se spajaju ledice sam zabrljo ledice i shut down te restart. Ovo vam pisem s tog kompa dakle on radi skoro normalno samo kad udjem u igricu pocne stekati cudo bozje... Zasto vam nebi rekao sta sam napravio ? Pa ja priznam da pojma nemam i ne sramim se toga, mozda sam prejako stegao taj vrazji cooler ko zna sad odo opet otvorit, otvorit manual i citat, al mozda sam lose spojio graficku nazad to me brine... ako ne uspijem do ponedjeljka napravit... :D ide na servis il ak ne poginem probavajuci :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislio sam mozda da sere neko sranje od biosa pa ga limitira... ko zna :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ako ti se vec dogodilo da si moro skinut matičnu i sve zice..onda ako nisi znao onda si trebao dat nekomu ko se bavi inace takvim poslom i ko to zna radit..a ne ić spajat sam napamet bez ikakvih uputstva..sad sto prije izvadi sve komponente van i zovi nekog lika ko se u to razumije da ti sastavi kućiste nazad kako treba..pozzdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u pravu si 100% nema sta al moram ja drkat... nis onda shut down do ponedjeljka, hvala na pomoci ljudi ;)

15 godina
neaktivan

usput ocitava mi krivu graficku, kaze da imam hd 4920 chipset a ja imam hd 5850??? mozda ak driver stavim opet ce sve bit ok...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
krunar kaže...

usput ocitava mi krivu graficku, kaze da imam hd 4920 chipset a ja imam hd 5850??? mozda ak driver stavim opet ce sve bit ok...

ako stavis?

pa moras stavit... pokusaj najnovije sa amd stranice...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro
15 godina
neaktivan

pa da al imo sam vec instalirano, nisam reinstalo windowse... al sad kad sam spojio sve nazad krivu graficku ocitava smrad jedan...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Možda ti grafička nije sjela do kraja, možda nisi spojio dodatno napajanje na grafičku, ili dodatno 4 ili 8 pin 12v napajanje na matičnu. Normalno da ti igre štekaju kad ne prepoznaju grafičku {#}

0 1 hvala 0
18 godina

A da nisi spojio kabal monitora na integriranu grafičku umjesto na diskretnu?

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

brate moj! pa ti si najpametniji covjek od kad covjek postoji!!!!! di zivis vodim te na pivu, u pravu si :D monitor je na integriranoj! ma covjece moj najdrazi volim te vise nego svijet! evo... to je to :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
krunar kaže...

brate moj! pa ti si najpametniji covjek od kad covjek postoji!!!!! di zivis vodim te na pivu, u pravu si :D monitor je na integriranoj! ma covjece moj najdrazi volim te vise nego svijet! evo... to je to :D

A ništa, drago mi je da sam mogao pomoći.

15 godina
neaktivan

eto bar sad znam u cemu je problem sjebo sam graficku(pretpostavljam) dok sam ju vadio van. I to je jos jednu uputa kako sjebat 2000 kn u 5 minuta :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Pa odspoji onda s integrirane (gore kod USB-a i ostalog) i uštekaj u diskretnu (dolje)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
A koju grafu imas?
Gamers Don't Die, They Respawn ----xf:carlibas----pocetnik u LoL-----MineCraft BRO----
15 godina
neaktivan

ma jesam al ne radi... zato i kazem da sam sjebo grafu, hd5850 je bila, neznam kolko sad kosta kad sam kupovo bila je 2100 kn :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Jesi spojio napajanje u HD 5850?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

il je to procesor bio neznam ne sjecam se :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Haha...sad je nova 800-900kn...ak ne sljaka salji ju meni :D
Gamers Don't Die, They Respawn ----xf:carlibas----pocetnik u LoL-----MineCraft BRO----
15 godina
neaktivan

pa samo sam je ustekao u onaj port veliki, ventilator radi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Probaj ako mozes kod nekoga isto isprobat da vidis jel riknula stvarno
15 godina
neaktivan

imam dva portakao za crossfire mozda da probam ustekat u donji ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Probaj
15 godina
krunar kaže...

pa samo sam je ustekao u onaj port veliki, ventilator radi...

moras spojit s napajanja kablove koji idu i grafu, mislim da u 5850 idu 2, 6 pinski...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice