Nagli pad FPS-ova

poruka: 15
|
čitano: 6.063
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nagli pad FPS-ova

evo ovako, ovo me je*e u glavu vec nekih tjedan dana, ne kuzim u cemo je problem, dakle ovako, trenutno igram samo WoW i CoD4 Multiplayer, u cod4 su mi pod normalno fpsi oko 125, a u wowu oko 65, i najednom mi sami od sebe padnu usred igre, na nekih neigrivih, jadnih petnaestak fpsova, i toga se riješim samo ako resetiram komp ili izađem iz igre, pa čekam, pa opet uđem, ali se problem opet pojavljuje nakon par minuta igre

prvo sam pomislio na viruse, imam aviru 9 full premium security suite, skenirao sam komp, nista nisam nasao, onda sam prekjucer skinuo, instalirao i pokrenuo malwarebytes' anti-malware, skenirao, on je našao neka 3 uljeza, to sam obrisao i nadao se da je to problem, kad ono - nije.

dakle sto bi to moglo biti? virusi koje moji AV nije pronasao? neki problem sa grafuljom? procom? ramom?

http://bux.to/?r=InfernoCroPro Xfire: inferno2912
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nagli pad FPS-ova

Bilo bi dobro napraviti screenshot procesa u Task Manageru prije i poslije usporenja.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nagli pad FPS-ova
Inferno kaže...

evo ovako, ovo me je*e u glavu vec nekih tjedan dana, ne kuzim u cemo je problem, dakle ovako, trenutno igram samo WoW i CoD4 Multiplayer, u cod4 su mi pod normalno fpsi oko 125, a u wowu oko 65, i najednom mi sami od sebe padnu usred igre, na nekih neigrivih, jadnih petnaestak fpsova, i toga se riješim samo ako resetiram komp ili izađem iz igre, pa čekam, pa opet uđem, ali se problem opet pojavljuje nakon par minuta igre

prvo sam pomislio na viruse, imam aviru 9 full premium security suite, skenirao sam komp, nista nisam nasao, onda sam prekjucer skinuo, instalirao i pokrenuo malwarebytes' anti-malware, skenirao, on je našao neka 3 uljeza, to sam obrisao i nadao se da je to problem, kad ono - nije.

dakle sto bi to moglo biti? virusi koje moji AV nije pronasao? neki problem sa grafuljom? procom? ramom?

Prvo probaj napravit reinstal drivera za grafu.(ako imaš najnovije stavi starije).Ako ustanoviš da driveri ne rade problem prvo probaj zamijenit RAM(posudi od frenda ili ako imaš rezervni).Jer moguče da ti dolazi do curenja RAM-a.Znači tokom nekog vremena igra ti pojede sav dostupan RAM.Iskreno sumnjam da je CPU u pitanju no probaj ga stavit pod stres pa da vidiš dal je stabilan.Mislim da ti je RAM u pitanju te da češ trebat nadogradit..Sad zadnja je grafa.Ako imaš sreče nije ona kriva.No ako nemaš.Morat češ malo više investirat.
Ja sam koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 16:16 (microman).
17 godina
neaktivan
Nagli pad FPS-ova

Meni se takva stvar znala dogodit dok sam igrao Crysis po ljetu.

Komp se jednosvatno toliko zgrijao da sam imao 6-7fps-a.Ulazak u meni od igre i cekanje od min-dvije je sredilo stvar.

Pogledaj si temp od komponenti.

Kod mene je to bio problem.Namigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nagli pad FPS-ova

najvjerojatnije je do pregrijavanja neke komponente...po meni mislim da je stvar u grafi posto je grafa i malo clockana kolko vidim pod "Moj PC"...prati everestom temperature i probaj skinut ati try tools te pokreni test za artefakte i obavezno nadgledaj temperaturu

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nagli pad FPS-ova

@microman: a cuj mislim da nebi trebo bit ram jer kolko ja znam mojih 3gb je (i vise nego) dosta za te igre, a po novu graficku (4870) svejedno idem u cetvrtak, tako da ajde imam srece, poklopilo se, a proc je stabilan

@Lion King i GeForce:

Temp u everestu:

HDD: 42 °C

GPU: 63 °C

CPU: 51 °C

CPU Core #1: 50 °C

CPU Core #2: 49 °C

MBO: 41 °C

eto tu mi se nista ne cini previse toplo.. komp radi od 10:30 (sa nekih 2-3 restarta)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja mislim da je samo do temperature. Probaj skinuti poklopce sa kučišta i smanji malo frekvencije na grafi, pa prati temp. u Everestu u toku igranja (alt+tab ili tipkom win), jer dok izađeš iz igre više to nije realna temp.

17 godina
neaktivan
CUNO kaže...

I ja mislim da je samo do temperature. Probaj skinuti poklopce sa kučišta i smanji malo frekvencije na grafi, pa prati temp. u Everestu u toku igranja (alt+tab ili tipkom win), jer dok izađeš iz igre više to nije realna temp.

bočna strana mi je pod obično skinuta, a ove temp sam upiso nakon sto sam izasao iz coda, a ne bi rekao da ce nesto znacajnije pasti nakon koju minutu
17 godina
neaktivan

Taman sam poslao post i onda ugledao tvoj sa temperaturama.

U pravu si. Dok izađeš iz igre padnu za par stupnjeva, ali kod tebe niti jedna nije na kritičnoj granici, pa sad mislim da ti možda RAM nije kako treba. Probaj podići latencije ili uspori rad memorije na brzini frekvencije da joj olakšaš rad, pa probaj ponovo. Ili ako imaš nekog u blizini da se s njim zamjeniš za RAM kartice na par sati, pod uvjetom da on ima kvalitetniju memoriju. Svašta je moguće pa moraš ići sistemom eliminacije. Sretno.

16 godina
neaktivan
Inferno kaže...

@microman: a cuj mislim da nebi trebo bit ram jer kolko ja znam mojih 3gb je (i vise nego) dosta za te igre, a po novu graficku (4870) svejedno idem u cetvrtak, tako da ajde imam srece, poklopilo se, a proc je stabilan

@Lion King i GeForce:

Temp u everestu:

HDD: 42 °C

GPU: 63 °C

CPU: 51 °C

CPU Core #1: 50 °C

CPU Core #2: 49 °C

MBO: 41 °C

eto tu mi se nista ne cini previse toplo.. komp radi od 10:30 (sa nekih 2-3 restarta)

Nije stvar u količini RAM-a stvar je u tome da ti možda jedan keks ne radi kak spada.A ti simptomi mi jako liče na curenje RAM-a.
Temperature nisu problem.I zato bolje da probaš stavit neki drugi RAM pa da vidiš kak se ponaša.Nemoraš nužno odmah uzet novi.A i novi dođeju oko 400kn 4Gb od OCZ-a,a Kingston-ovi ili Kingmax-ovi su po 200kn.
Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan
Nagli pad FPS-ova

Tjekom igranja ti se najvjerojatnije pokrene neki program u pozadini ili neki servis od windowsa pa ti zato padne FPS.Probaj sa nekim programom pogledat kaj ti se sve pali u pozadini  dok igraš,najvjerojatnije ti je problem kod antivirusnog programa jer kolko vidim to su igre koje igraš prek neta,pa može biti da ti antivirus počne provjeravati promet ,a to kao posljedicu ima pad FPS-a u igrama.

PS:nije problem u memoriji jer onda bi mu se igra rušila,nebi bilo usporavanja.Uz to imal bi problema i u svakodnevnom radu.Problem u njegovom slučaju može biti sa memorijom samo ako mu se koji od modula pregrijava.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 18:40 (toma).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toma kaže...

Tjekom igranja ti se najvjerojatnije pokrene neki program u pozadini ili neki servis od windowsa pa ti zato padne FPS.Probaj sa nekim programom pogledat kaj ti se sve pali u pozadini  dok igraš,najvjerojatnije ti je problem kod antivirusnog programa jer kolko vidim to su igre koje igraš prek neta,pa može biti da ti antivirus počne provjeravati promet ,a to kao posljedicu ima pad FPS-a u igrama.

PS:nije problem u memoriji jer onda bi mu se igra rušila,nebi bilo usporavanja.Uz to imal bi problema i u svakodnevnom radu.Problem u njegovom slučaju može biti sa memorijom samo ako mu se koji od modula pregrijava.

e da zaboravio sam reci, komp mi je onako nakon sto izadjem iz igre par minuta nekako, ne znam, usporen, malo zastajkuje, ko da lagga, ali poslije se sve unormali
16 godina
neaktivan
toma kaže...

Procesor nije kriv 100%.Da je procesor kriv onda mu se nebi rušila samo igra več i cjeli OS.Ili pak u najgorem slučaju konfa se ne bi bootala.
A isto tako je malo vijerojatno da procesi koje OS izvodi+igra optereti sve dvije jezgre 100%.Mislim morao bi dekodirati video i igrati istodobno da bi to uspio.
Igra se ne ruši radi curenja memorije(najčešče se događa kad je samo jedan keks ili utor na matični kriv) nego bitno utiječe(NEGATIVNO) na Preformanse cijelog sustava jer ostale podatke koji ne stanu na RAM sprema(Privremeno na Hard disk)
A da je više RAM-ova ili Utora na matićni ošlo nebi ni uspio pokrenut sustav.
VIŠE O CURENJU RAMA I POSLJEDICAMA PROČITAJ OVDIJE:
Ja sam koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 6:45 (microman).
17 godina
neaktivan
microman kaže...
toma kaže...

Procesor nije kriv 100%.Da je procesor kriv onda mu se nebi rušila samo igra več i cjeli OS.Ili pak u najgorem slučaju konfa se ne bi bootala.
A isto tako je malo vijerojatno da procesi koje OS izvodi+igra optereti sve dvije jezgre 100%.Mislim morao bi dekodirati video i igrati istodobno da bi to uspio.
Igra se ne ruši radi curenja memorije(najčešče se događa kad je samo jedan keks ili utor na matični kriv) nego bitno utiječe(NEGATIVNO) na Preformanse cijelog sustava jer ostale podatke koji ne stanu na RAM sprema(Privremeno na Hard disk)
A da je više RAM-ova ili Utora na matićni ošlo nebi ni uspio pokrenut sustav.
VIŠE O CURENJU RAMA I POSLJEDICAMA PROČITAJ OVDIJE:
 eh ovako, kad pokrenem task manager (kad mi padnu fpsi), proc je opterecen 100% :/, i sad evo skeniram komp, avira je zasad nasla 2 virusa i ima 9 onih warninga, pa javim kad ih obrisem
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Bilo bi dobro napraviti screenshot procesa u Task Manageru prije i poslije usporenja.

Evo jesam. tek sad.

Evo ovako komp mi nakon izlaska iz igre jos malo bloka al u trenutku kad pisem post sve je uredno

Dakle evo sličke

Prije Prije
Poslije Poslije
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice