Mreža se sama gasi i pali?

poruka: 5
|
čitano: 4.298
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle imam Gigabyteovu x48-ds4 matičnu sa integriranom Realtek 8111/8168 mrežnom. OS je vista 64. Problem je što se mreža(internet) gasi i pali sama od sebe usred rada i to svakih 5 minuta(crveni iksić na ikonici u trayu), prvenstveno iz neobjašnjivih razloga, najčešće ako se npr. pomakne miš ili otvori neka stranica, prekine screensaver, ali najčešće sama od sebe prilikom surfanja, skidanja nekog torrenta.....vista prijavljuje da je kabel iskopčan(a nije) ili javlja problem sa DNS-om. Na routeru nije problem, sve lampice u trenutku prekida veze rade kako bi trebalo, a i wireless radi kad se veza prekine na kompu. Pokušao sam sve, deinstalirat mrežnu ,stavio najnovije drivere, pa drivere s windows updatea, diseblao mrežnu pa uključio, resetirao, promijenio TCP postavke pa stavio automatske, provjerio karticu s raznim toolovima, javljaju da je sve ok, preletio sve triput sa nekoliko antivirusnih programa....na netu ima samo jedna tema i bio je problem u driverima,ali to sam provjerio.....Sve je štimalo i nakon povećanja T-comove brzine, ali nakon desetak dana u 5 mjesecu počeli problemi..... Ako je netko imao neki sličan problem,neka pomogne......

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 1:21 (gala385).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ako ti se pali i gasi,i provjerio si sve kaj ti je palo na pamet,pogledaj kabel možda je on negdje u prekidu ili je neispravni.Probaj prvo promjeniti kabel, i isto tak provjeri da li su priključci neoštečeni,ako su labavi onda je problem u njima.Znači ako imaš možda dva priključka za mrežu probaj na drugi spojit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 15:06 (toma).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Mreža se sama gasi i pali?

Meni se internet ne želi spojiti prvih 10 minuta nakon što upalim komp ne želi mi registrirati account i to me jako nervira pokušao sam reinstalacijom windowsa ali je problem i dalje isti dali je netko možda imao takav problem

16 godina
neaktivan
toma kaže...

Pa ako ti se pali i gasi,i provjerio si sve kaj ti je palo na pamet,pogledaj kabel možda je on negdje u prekidu ili je neispravni.Probaj prvo promjeniti kabel, i isto tak provjeri da li su priključci neoštečeni,ako su labavi onda je problem u njima.Znači ako imaš možda dva priključka za mrežu probaj na drugi spojit.

Kabl je provjeren, pokušao s drugim.....sve isto. Na netu ima masu slučajeva gdje ljudi stave uz Xp i Vistu na dual boot, pa im net radi normalno na Xp-u a na visti je moja situacija. Kupio bih novu mrežnu, ali vidim na netu da je i s njom bilo istih problema. Ili je driver( a probao sam ih nekoliko) ili je integrirana mrežna spržena...kako to provjeriti nemam pojma.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 15:36 (gala385).
16 godina
neaktivan
Arnold Šrafncinger kaže...

Meni se internet ne želi spojiti prvih 10 minuta nakon što upalim komp ne želi mi registrirati account i to me jako nervira pokušao sam reinstalacijom windowsa ali je problem i dalje isti dali je netko možda imao takav problem

Ja nisam, spoji se vrlo brzo....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice