Imam problem sa (pretpostavljam) matičnom pločom. Problem je u tome sto pri bootanju se ne prikazuje nista na monitoru, nego tek kada se pocinju dizati windowsi se upali monitor. Posto su windowsi xp bili "u banani", nisam ih mogao (znao) dignuti iz DOS-a (kao što se inače instaliraju win - da se prvo boota CD drive) i kad su se resetirali pocinje moja muka.
Nakon uzaludnih stiskanja tipaka DEL, F10, F2 i neznam sam kojih jos nisam dosao do uspjeha, pa sam premjestio disk u drugi komp, instalirao win racunajuci mozda će se poceti bootati, ali i dalje nista ne vidim, niti se pali monitor. U meduvremenu sam i resetirao CMOS, pa pretpostavljam da trazi da se sistemsko vrijeme podesi, ali nazalost to ne vidim. Maticna je ASUS P4P800-X, a grafička ASUS Radeon A9200SE.
Unaprijed zahvaljujem na pomoci.
LP,
Alan
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Posudi od nekoga drugi monitor ili nesto pa vidi jeli do monitora.
Koji monitor imas....
ja imam T220HD i ista stvar se događa...zato što monitor ima više kanala(TV,DVI,VGA)...
pa se sporo pali pa nestigneš vidjeti boot screen....ovako je kod mene...i drugi kazu da je normalno za
te ekrane sa nastavkom HD(samsung)....
Hm,mislim da postoje maticne koje imaju black screen dok se bios ne podigne...
probao...ista stvar se dogada...(odg za promjenu monitora)
Monitor koji imam je LG710B...
Nigdje nisam nasao kaj jel se moze negdje (na jumperima ili negdje drugde) prmojeniti to, jer ovak nemam pojima kaj napraviti.
Ako odnesem na servis ziher ce rec da je otisla maticna, jer ko zna jel budu i oni uspijeli kauj napraviti...joj...na 100 muka sam!!! :(
Jesi vidio u manualu od matične dali ti piše šta?