Pozdrav forumaši!
Novi sam član i nisam nešto super upoznat sa ovom temom pa bi mi dobro došla pomoć oko ovog mog problema. Kupio sam blu-ray mislim da se zove "reproduktor" LG BD 370 i mislim da je za sada jedini koji može vrtiti MPV format (tako piše u njegovom uputstvu za uporabu). Sa prednje strane ima usb priključak tako da se filmovi mogu gledati i preko njega, međutim ima jedan mali problem taj usb čita samo FAT 16 i FAT 32 format na usb sticku ili externom HDD tako da se mogu pozdraviti sa filmovima koji su veći od 2 GB. To sve naravno nisam znao dok nisam kupio externi HDD Verbatim od jednog TB i saznao bolnu istinu zahvaljujući ovom forumu koji mi je otvorio oći i naućio me neke stvari koje nisam znao. Sada imam problem kako staviti filmove u MPV formatu (koji su svi preko 8 i više GB) na usb stick ili externi HDD da ih mogu gledati na blu-ray. Nadalje od kolege sam danas uspio nabaviti externi tipa Transcend StoreJet 320 GB kojega moj blu-ray prepoznaje mada radi u NTFS formatu, i ja sav sretan trk na komp da prebacim koji novi film u MPV formatu kako bi mogao gledati kada ono "šipak" on prima filmove i veće od 4 GB ali vjerovatno ne kuži što je MPV format i non-stop mi govori da je disk pun i da ga treba očistiti mada na njemu ima slobodno prostora oko 180 GB. To je stvarno za poluditi, molim Vas forumaše da mi savjetujete što da radim. Zaboravio sam napomenuti da sa tim mojim blu-ray može se konektirati na You Tube i update njegov softver kada mi isti pokaže da je to potrebno. Hvala na Vašem vremenu !