Moj Blu-ray ne prepoznaje externi HDD

poruka: 7
|
čitano: 2.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši!

Novi sam član i nisam nešto super upoznat sa ovom temom pa bi mi dobro došla pomoć oko ovog mog problema. Kupio sam blu-ray mislim da se zove "reproduktor" LG BD 370 i mislim da je za sada jedini koji može vrtiti MPV format (tako piše u njegovom uputstvu za uporabu). Sa prednje strane ima usb priključak tako da se  filmovi mogu gledati i preko njega, međutim ima jedan mali problem taj usb čita samo FAT 16 i FAT 32 format na usb sticku ili externom HDD tako da se mogu pozdraviti sa filmovima koji su veći od 2 GB. To sve naravno nisam znao dok nisam kupio externi HDD Verbatim od jednog TB i saznao bolnu istinu zahvaljujući ovom forumu koji mi je otvorio oći i naućio me neke stvari koje nisam znao. Sada imam problem kako staviti filmove u MPV formatu (koji su svi preko 8 i više GB) na usb stick ili externi HDD da ih mogu gledati na blu-ray. Nadalje od kolege sam danas uspio nabaviti externi tipa Transcend StoreJet 320 GB kojega moj blu-ray prepoznaje mada radi u NTFS formatu, i ja sav sretan trk na komp da prebacim koji novi film u MPV formatu kako bi mogao gledati kada ono "šipak" on prima filmove i veće od 4 GB ali vjerovatno ne kuži što je MPV format i non-stop mi govori da je disk pun i da ga treba očistiti mada na njemu ima slobodno prostora oko 180 GB. To je stvarno za poluditi, molim Vas forumaše da mi savjetujete što da radim. Zaboravio sam napomenuti da sa tim mojim blu-ray može se konektirati na You Tube i update njegov softver kada mi isti pokaže da je to potrebno. Hvala na Vašem vremenu !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Moj Blu-ray ne prepoznaje externi HDD

Malo sam tražio na google i našao da ne može NTFS nikako, zato ti i govori da je disk pun. Što se tiče MPV formata za njega nisam baš ni čuo. Da li može da čita MKV format?

I još problem sa 4GB limitom, jedino ti preostaje da datoteke veče od 4GB razdvojiš na dva dijela ovim programom i tako gledaš. Nije neka opcija ali radi.

EDIT: Samo da napomenem da je program koji sam ti preporučio vrlo brz, te da ne encodira video, tj. ne mijenja kvalitetu.

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2009 20:01 (CikaSpaso).
16 godina
neaktivan
sorry my bad u pravu si nije MPV nego MKV format, ma poludio sam pa više i nepazim što pišem. MKV format je "rip" od blu-ray ako se nevaram..
17 godina
neaktivan

Probaj jedino tako da prepoloviš filmove veče od 4 gb na dijelove manje od 4 gb. A možda bude i kakav software update koji će omogučit NTFS.

Karma is a funny thing.
16 godina
neaktivan
može mala pomoć oko toga programa, kako se koristi ?
17 godina
neaktivan

Pokreneš mkvmerge GUI i ideš na add, izabereš file koji hoćeš da prepoloviš, onda ideš na tablicu Global, zakačiš Enable splitting i ...after this size: staviš na npr. 4000M

Ispod Output filename staviš da nije isti kao i originalni file, nego mu samo promijeniš ime. I na kraju klikneš na Start muxing i to je to.

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2009 21:13 (CikaSpaso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HVALA !!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice