Microsoft Mouse i Word 2007 problemi

poruka: 10
|
čitano: 3.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Microsoft Mouse i Word 2007 problemi

Imam Microsoft Wireles Mouse 6000 v2 kao deo desktop seta sa tipkovnicom Microsoft Wireless Desktop 6000 v3.

Problem je u tome sto ne mogu da zoomiram kao sto spada u Wordu 2007, doduse radi ali ne precizno i ne na nacin na koji sam navikao sa Ctrl+kotacic. Da bi stvar proradila treba da brzo okrecem kotac (accelerated) sa pritisnutom tipkom Ctrl ali tada zoomiranje nije precizno. Doduse na   tipkovnicu imam zoom in/out tipku koja se nalazi sa leve strane.

Da li netko od vas koji koristi Microsoft Mouse ima problema sa Wordom 2007. Ovo se ne desava u ostalim Office aplikacijama (jos jedino u Outlooku ali to nije toliki problem)

OS

Windows 7 32-bi

Instalirani driveri za tipkovnicu i misa IntelliType Pro i IntelliMouse 7.1. Problem postoji i sa plug&play nacinom spajanja (bez drivera)

[edit]

Probao sam razna podesavanja u driveru ali ne ide

An elephant is a mouse built to government specifications
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 10:26 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft Mouse i Word 2007 problemi

Evo sad gledam u wordu 2010 i nema nikakvih podesavanja u vezi misa. Vrlo misteriozno. Pokusao na drugom kompu bez drivera? Pokusao na svom bez drivera? Ne vjerujem da je do worda ako u ostalim office programima radi. Imaju li ti driveri podesavanja za svaku aplikaciju posebno?

:)
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Evo sad gledam u wordu 2010 i nema nikakvih podesavanja u vezi misa. Vrlo misteriozno. Pokusao na drugom kompu bez drivera? Pokusao na svom bez drivera? Ne vjerujem da je do worda ako u ostalim office programima radi. Imaju li ti driveri podesavanja za svaku aplikaciju posebno?

Nema podesavanja niti u Word 2007. Pokusao i na XP bez rezultata. Sve sam ponovio bez drivera i cini se da je ipak do Worda. Koliko vidim na netu, nisam jedini.

Vrlo bizarno, imao sam A4 Tech laserskog misa (nije bio los) i nisam imao ovakvih problema. Jos da probam sa prastarim Microsoft Mouse Explorerom 3.

U (apsolutno) svim ostalim aplikacijama zoom radi sa Ctrl+kotac. Inace za podesavanje misa u driveru ima svega, od program specific koji ignorira opsta podesavanja (na pr. stelao sam osetljivost misa bas za Photoshop) ali stelanje za osjetljivost kotaca u Wordu nema.

Doduse imam zoom na tipkovnicu ali koliko vidim moram da se naucim koristiti ovu tipku bas za Word.

Nije da ne radi vec trebas brzo okretati ...sa nekom vrstom ubrzanja...koja se isto tako stela osim za Word

17 godina
neaktivan

Ovo za ctrl+tockic vrijedi na svim misevima na windowsima tako da to ne bi trebalo iamti veze. Svasta. Meni sa logitechovim misevima radi uredno.

17 godina
neaktivan

Prekopavao sam mracne dubine Microsoft Kb-a i pronasao ovo na dnu strane: (ispade This is not a bug, this is feature. :) )

Method 5: Determine whether it is application specific

With newer “high-resolution” mouse devices, some applications may not correctly interpret partial scrolling messages. When low resolution wheels scroll up and down, the mouse driver sends a scroll magnitude of 120 for each tick of the wheel up and 120 for each tick down. According to the official documentation, a scrolling value of 120 (or -120) indicates one line of scrolling. If the application receives less than a full line, it should either scroll part of a line (which is what Microsoft Word and some other applications do) or if that’s not possible, save up the value until a total of 120 is reached (which is what Notepad does). Most current Microsoft mouse devices are designed to give a smoother scroll experience, so the wheels are higher resolution and send four times as many scroll events, but at one-quarter of the magnitude. So instead of 120, they send 30 (or instead of -120 when scrolling back, they send -30). This should result in scrolling at the same speed, just more smoothly.

Some applications may not handle this correctly.

For example, they may ignore partial scroll events, or they may interpret a partial (30) event as a full line (120). There have been instances of some applications that actually combine both of these incorrect behaviors. For example, some applications may ignore the positive partial events and treat negative partial events as a full line, which would result in slow scrolling forward and fast scrolling backward.

To test whether this is an application-specific problem, compare the behavior in that application to how scrolling works in Notepad or Microsoft Word.

Eto, izgleda da je mis previse savrsen za MS Word 2007 :)

Resolve problems with mouse button or scrolling settings

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 15:27 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan

Glupost na kvadrat ;)

Nit je mis izmisljen juce niti word niti windows. A glupost na kub je da MS-ov mis na MS-ovom OS-u  i u MS-ovom softwareu ne radi kao u svim ostalim kombinacijama ;)

17 godina
neaktivan

Pomalo bizarno i kao sto kazes ..glupost na kub ali ovo se javlja samo kod Worda i koliko sam video na netu i u Math Labu.

Danas popodne sam pricao sa jednim prijateljem i predlozio mi je da promenim tip misa u driveru. Sada iz drop down boxa odabrao Microsoft Wireless Laser Mouse 8000  koji nema blage veze sa mojim iz dva razloga:

• Wireless 8000 je bluetooth mis a moj obicni wireless (Wireless 6000 v2) (doduse oba rade na 2.4 GHz ako to ista znaci)
  • Gore spomenuti ima razliciti raspored bocnih tipki na sebi 

Cini se da MS ipak zna najbolje z4sr4t kada nesto zezne. Inace na rad misa i tipkovnice nemam nikakvih zamerki. Nije gejmerska a niti ja igram igrice :)

17 godina
neaktivan

Iz ovog tvog nije jasno jel proradilo kad si izabrao drugi mis?

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Iz ovog tvog nije jasno jel proradilo kad si izabrao drugi mis?

Da, proradio je odlicno. Davez sa Microsoftom nikad ne prestaje, z4sr4t svoj proizvod sa glupim driverom je cista debilana.

Prvo sto mi je palo na pamet i logicno je da tako covjek pomisli je "Kako to da Microsoft hardware ne radi kao sto treba sa Microsoft softwareom"

Pa dobro jel oni proizvode kompot od suhih sljiva ili hardware? :)

17 godina
neaktivan

Pa napustili su hardware tj. periferiju  koliko ja znam ;) Sad vidimo i da je to bilo dobro i da prepuste da to rade ljudi koji znaju kako se to radi a to je logitech ;)

I zasrat sa driverima od misa ;)

Ima li jednostavnije i banalnije periferije od misa ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice