Maticna ploca na laptopu

poruka: 3
|
čitano: 2.957
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Maticna ploca na laptopu

Imam laptop HP 6715b i otisla mi je maticna ploca koja mislim da ima oznaku 443898 001 f/n. Da li postoji negdje kod nas trgovina i servis koji bi to mogao rijesiti za pristojne novce (po mogucnosti u Rijeci)? Ili je to jednostavno preskupo i neisplativo za popravak?

Btw. maticnu je sprzio majstor dok je lemio prikljucak za adapter od struje koji se slomio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maticna ploca na laptopu

Iskustvo pokazuje da su takve generalne zamjene hardvera (matična, LCD matrica itd.) preskupe, odnosno potpuno neisplative, jer često premašuju vrijednost samog računala. I to ako ih se uopće i može zamijeniti, jer ponekad jednostavno nema rezervnih dijelova.

U nekim slučajevima je eventualno moguće putem eBay-a pronaći dijelove koji su puno jeftiniji, pa ih zamijeniti u vlastitoj režiji, pod uvjetom da postoji dostupna dokumentacija, tj. upute.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Maticna ploca na laptopu
macak kaže...

Iskustvo pokazuje da su takve generalne zamjene hardvera (matična, LCD matrica itd.) preskupe, odnosno potpuno neisplative, jer često premašuju vrijednost samog računala. I to ako ih se uopće i može zamijeniti, jer ponekad jednostavno nema rezervnih dijelova.

U nekim slučajevima je eventualno moguće putem eBay-a pronaći dijelove koji su puno jeftiniji, pa ih zamijeniti u vlastitoj režiji, pod uvjetom da postoji dostupna dokumentacija, tj. upute.

Istina... Npr., frendu mi je na HP nx7400 riknula matična i u ovlaštenom servisu su tražili cca. 3500 kuna za zamjenu. Otišao je na eBay i za dva tjedna pronašao odgovarajuću MBO za 150€.

Dakle, ako nećeš biti strpljiv i tražiti negdje po netu, mislim da se ne isplati izmjena MBO u servisima.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice