Matična pišti kod paljenja

poruka: 27
|
čitano: 32.390
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Znači, 'problem' je sljedeći. Kada upalim kompjuter, na dvije sekunde matična ispusti zvuk, konstantan je, dakle nema prekida. Znam da je to alarm za nešto. U postavkama matične sam namjestio da mi svira alarm ako koji od ventilatora otkaže, međutim to nije to jer onda pišti ko lud više sekundi. Provjerio sam i očima svi se ventilatori na kućištu uredno vrte. I temperature su mi ok, sve normalno radi, samo me brine da nešto ne otkaže. Što bi mogao biti uzrok za ovo pištanje.

EVEREST SCREENSHOT

EDIT: Ovo su temperature u normalnom radu, ništa zahtjevno...

Video meliora proboque deteriora sequor
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 11:45 (APazinjan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Matična pišti kod paljenja
APazinjan kaže...

Znači, 'problem' je sljedeći. Kada upalim kompjuter, na dvije sekunde matična ispusti zvuk, konstantan je, dakle nema prekida. Znam da je to alarm za nešto. U postavkama matične sam namjestio da mi svira alarm ako koji od ventilatora otkaže, međutim to nije to jer onda pišti ko lud više sekundi. Provjerio sam i očima svi se ventilatori na kućištu uredno vrte. I temperature su mi ok, sve normalno radi, samo me brine da nešto ne otkaže. Što bi mogao biti uzrok za ovo pištanje.

EVEREST SCREENSHOT

Probaj isključit taj alarm, jer on ne pišti samo kad ventovi zakažu, već kad ventovi imaju preniske okretaje(ispod 600RPM). Teško da je nešto hardwerske prirode jer onda nebi ni bootalo il bi sistem bio nestabilan

I'll be back
17 godina
protjeran
microman kaže...
APazinjan kaže...

EVEREST SCREENSHOT

Probaj isključit taj alarm, jer on ne pišti samo kad ventovi zakažu, već kad ventovi imaju preniske okretaje(ispod 600RPM). Teško da je nešto hardwerske prirode jer onda nebi ni bootalo il bi sistem bio nestabilan

Probat ću. Hvala. Jel to znači da mi se neki vent presporo vrti?

17 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Probat ću. Hvala. Jel to znači da mi se neki vent presporo vrti?

Nemora biti, ovisi na koliko ti je poštelana minimalna vrjednost na koju se uključi alarm. Odvrti eventualno memtest, al za ostalo nema ni govora jer bi ti sistem bio nestabilan.

I'll be back
16 godina
neaktivan

Dugi beeeeeep bi značio za Gigabyte da je u pitanju video (grafa).Da nisi u tom štelovanju nešto grafu raštelao? Vrati postavke na default pa testaj.Na nekom od foruma sam čitao da može biti i do tipkovnice (neka tipka ostala stisnuta). Taj beeeeep je samo jedan ili se ponavlja nakon koliko otprilike sekundi     

I pitanje je odgovor
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
TONYA_ kaže...

Dugi beeeeeep bi značio za Gigabyte da je u pitanju video (grafa).Da nisi u tom štelovanju nešto grafu raštelao? Vrati postavke na default pa testaj.Na nekom od foruma sam čitao da može biti i do tipkovnice (neka tipka ostala stisnuta). Taj beeeeep je samo jedan ili se ponavlja nakon koliko otprilike sekundi     

Kada upalim komp, nakon 1 sekunde kad se upale svi ventovi, čuje se taj beep. Grafa normalno radi, testirano u dosta igara...

16 godina
neaktivan

Mislim da ti je do ram-a,zamjeni s drugom plocicom pa probaj.

17 godina
protjeran
ivele kaže...

Mislim da ti je do ram-a,zamjeni s drugom plocicom pa probaj.

Nemam drugu pločicu, a i nesmijem otvarat (ADM). Kako provjeriti dal mi je s memorijom sve u redu? Može link neki do programa, skinuo sam neki memtest freeware ali ne kužim program :P Piše mi 4Gb u properties....

16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Nemam drugu pločicu, a i nesmijem otvarat (ADM). Kako provjeriti dal mi je s memorijom sve u redu? Može link neki do programa, skinuo sam neki memtest freeware ali ne kužim program :P Piše mi 4Gb u properties....

Ja sam na taj način isto pištalo s gigabyte matična od koji sve normalno digla windowsi ali i dalje je pištao sve dok nisam otkrio problem. Greška je bila u kvaru kod utora SYS FAN od kojih služe za dodatne vrtnje venta. Kvar sam našao jer je bila neispravni tranzistor kod SYS FAN koji sam zamjenio drugi tranzistor inače sam ja napravio po principu Sam svoj majstor.

Pogledaj u kutiji dli ti vrte ventove na procesor, grafičke i ako imaš i dodatne venta. Možda jedna nevrti pa je u kvaru i zato pišti. Javi rezultate.

EDIT: MemTestom služi za otkrivanje dali ima errora a ako i nema znači da je memorija ispravna. MemTestom se večinom testira kod događaja kada se bez razloga kad se komp smrzava.

Drugo, ako u kutiji ima naljepnice ni u kojem slučaju nesmije otvarat jer s time gubi garanciju. Ako ti je komp novi i još pod garancijom jedino možeš odnijet na servis. Ako je istekla garancija tek smiješ otvarat.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 14:37 (Nello).
17 godina
protjeran
Nello kaže...
APazinjan kaže...

Ja sam na taj način isto pištalo s gigabyte matična od koji sve normalno digla windowsi ali i dalje je pištao sve dok nisam otkrio problem. Greška je bila u kvaru kod utora SYS FAN od kojih služe za dodatne vrtnje venta. Kvar sam našao jer je bila neispravni tranzistor kod SYS FAN koji sam zamjenio drugi tranzistor inače sam ja napravio po principu Sam svoj majstor.

Pogledaj u kutiji dli ti vrte ventove na procesor, grafičke i ako imaš i dodatne venta. Možda jedna nevrti pa je u kvaru i zato pišti. Javi rezultate.

Problem je to što ja u kutiju ne mogu zaviriti, jer ne smijem otvarati kućište :P

16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Problem je to što ja u kutiju ne mogu zaviriti, jer ne smijem otvarati kućište :P

Tako je, znači imaš naljepnicu u kutiji kao što samgore naveo.

Nenad
16 godina

a da pogledas malo manual od matične neće ti ruke i oči otpast!

to što pišti 1sec pri podizanju nemora ništa značit (i moj pc isto pišti 1sec pri podizanju od kako se kupio 5-6god - još dan danas radi)

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imo sam ja taj problem a to je najvjerojtnije do RAM-a trebao bi se izvadit i ponovo ''zaštekat'' probaj lagano odlijepit naljepnicu i to uradit..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
sisko93 kaže...

to što pišti 1sec pri podizanju nemora ništa značit (i moj pc isto pišti 1sec pri podizanju od kako se kupio 5-6god - još dan danas radi)

Nemam manual, neznam gdje je :P

Ma nema veze, dok sve radi je ok, imam garanciju :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 14:51 (APazinjan).
16 godina
APazinjan kaže...
sisko93 kaže...

pogledaj na internetu sigurno ima negdje.. a ove s majstorskim savjetima poput vađenja rama i svakakvih gluposti nemoj ni slucajno pokusavati ako ne mislis izguiti garanciju

... i vjeruj mi 97% racunala s kojima sam ja bio u kontaktu su imali nekakav beep pri uključivanju!

15 godina
protjeran
APazinjan kaže...
sisko93 kaže...

Kod pritisnutih tipki na tipkovnici cuju se isprekidani kratki beepovi.

1 kratki - Sistem OK

2 kratka - CMOS setting error

1 dugi,2 kratka - Monitor ili grafa u banani

1 dugi,3 kratka - Tipkovnica u banani

1 dugi,9 kratkih - BIOS ROM error

1 beskonacni dugi - Grafa nije usjela pravilno

1 beskonacni kratki prekidajuci - napajanje u banani

To su ti beepovi za tvoju plocu!

Svi bećari uterali Mari,a ja Ruži,hoče da me tuži!
17 godina
protjeran
Godfahter kaže...
APazinjan kaže...
sisko93 kaže...

Kod pritisnutih tipki na tipkovnici cuju se isprekidani kratki beepovi.

1 kratki - Sistem OK

2 kratka - CMOS setting error

1 dugi,2 kratka - Monitor ili grafa u banani

1 dugi,3 kratka - Tipkovnica u banani

1 dugi,9 kratkih - BIOS ROM error

1 beskonacni dugi - Grafa nije usjela pravilno

1 beskonacni kratki prekidajuci - napajanje u banani

To su ti beepovi za tvoju plocu!

Znači sve je ok, moj je kratki :D A koja je onda tipka pritisnuta :P

16 godina

1 kratki - Sistem OK

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Heh,sada nisam skuzio tvoju salu,ako uopce je.nemam pojma,mora da sam glup{#}

Nema veze.

Koliko procitah,ti rece da ti je jedan dugi beep pišti?

Zato sam ti i podebljao.

Ako kutiju ne smijes otvarati,a imas garanciju,ma care nosi kutiju u trgovinu,nemoj se zezati,nemoj da ti grafa pregori bezveze!

100% je grafa malo iskocila iz lezista,pa dok je "hladna",nema dobra kontakt,pa ti pisti,cim se zagrije "zalemi se" i bude OK.Ali znaj ta to nije dugorocno rjesenje,hebe ti kontakte na maticnoj!

Nosi to u trgovinu,neka ti grafu uguraju kako Bog zapovjeda,malo im "sve po spisku" i svi sretni!

Svi bećari uterali Mari,a ja Ruži,hoče da me tuži!
16 godina
Godfahter kaže...

Heh,sada nisam skuzio tvoju salu,ako uopce je.nemam pojma,mora da sam glup{#}

Nema veze.

Koliko procitah,ti rece da ti je jedan dugi beep pišti?

Zato sam ti i podebljao.

Ako kutiju ne smijes otvarati,a imas garanciju,ma care nosi kutiju u trgovinu,nemoj se zezati,nemoj da ti grafa pregori bezveze!

100% je grafa malo iskocila iz lezista,pa dok je "hladna",nema dobra kontakt,pa ti pisti,cim se zagrije "zalemi se" i bude OK.Ali znaj ta to nije dugorocno rjesenje,hebe ti kontakte na maticnoj!

Nosi to u trgovinu,neka ti grafu uguraju kako Bog zapovjeda,malo im "sve po spisku" i svi sretni!

{#}

15 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu....

jucer mi krepalo napajanje na kompu, i lijepo odem ja u trgovinu kupim novo napajanje, sve prikljucim.... upalim komp.... i taman kad mi se komp upalio, lijepo booto win, komp krene pistat ko lud....

pregledo sam da nisam negdje nesta slucajno iscupo.... sta bi mogo bit problem ? :s

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Matična pišti kod paljenja
mstanic kaže...

jucer mi krepalo napajanje na kompu, i lijepo odem ja u trgovinu kupim novo napajanje, sve prikljucim.... upalim komp.... i taman kad mi se komp upalio, lijepo booto win, komp krene pistat ko lud....

pregledo sam da nisam negdje nesta slucajno iscupo.... sta bi mogo bit problem ? :s

Pištanje je kakvo (ima neki uzorak ili samo piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii)?

Koje je bilo napajanje? Ne bi me začudilo da je povuklo još komponenti sa sobom, pogotovo ako je bilo MS Industrial, Codegen, ModeCom ili neko slično...

Što bi vi poručii sudu u Den Haagu? Ja ništa, nisu toga vrijedni. Ali rado bih sudjelovao u stvaranju optužnice za njihove sudce!
16 godina
neaktivan
mstanic kaže...

Moguče je da tokom kvara i kod zamjene napajanje pa je zasigurno u postavku u Biosu postavljen na DEFAULT. I po potrebi podesit postavke.

Ako pišti moguči problemi kog grafičke karticu i rami tj memoriju. Izvadi i stavi pa bi itrebalo riješit problem.

Nenad, sam svoj majstor za sve vrste računala. :)
15 godina
neaktivan
Windowsi se ne podižu nakon restarta

Evo ovako, imam jedan čudan problem pa molim za pomoć. Prije par dana sam kupio novi proc Intel Pentium E6600 LGA 775 3.06GHZ, da "osvježim" malo svoj komp. Prije toga sam kupio i novu grafičku karticu, ATI HD 5670 i instalirao sam na  matičnu ploču  INTEL DG33FB. Sve je radilo super dok je bio stari procesor uštekan, kad sam zamijenio procesore odnosno kad sam stavio gore navedeni novi u matičnu ploču isto je bilo ok, samo sam primjetio da kad komp idem restartati on tj. Windowsi se ne podižu, monitor ode u sleep mode, i više se niš ne događa, komp je i dalje upaljen. Kako bi ponovno podignuo sistem moram komp ugasiti i ponovno upaliti. Nakon toga sve radi normalno. Moram napomenuti da je Taj novi procesor provjeren i podržava ga ta matična ploča, stari proc koji je bio unutra isto je bio Intel Pentium Dual-Core E2180 2.0 GHZ i snjim nije bilo takvih "problema"..... da li moram ponovno instalirati možda Windowse,  ne znam kaj da napravim...zato molim pomagajte...{#}

{#}

Pozdrav

Hrvoje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
mstanic kaže...

Koje je bilo napajanje? Ne bi me začudilo da je povuklo još komponenti sa sobom, pogotovo ako je bilo MS Industrial, Codegen, ModeCom ili neko slično...

napajanje je bilo neon pl-400 ....

zvuk nije samo piiiiii.... nego se cijelo vrijeme ponavlja .... beep-pauza-beep-pauza, i tako stalno :s

16 godina
neaktivan
mstanic kaže...
191x7 kaže...
mstanic kaže...

napajanje je bilo neon pl-400 ....

zvuk nije samo piiiiii.... nego se cijelo vrijeme ponavlja .... beep-pauza-beep-pauza, i tako stalno :s

Pogledaj u BIOS postavke kod CPU Fan control.  I ja sam jedno imao problem kao tvoj pa sam našao i isključio iz postavke CPU Fan control iz Biosa i nakon restarta onda nije više pištao. Obično u Biosu neke je na enable pa pišti iako vent nije spojen.

Nenad, sam svoj majstor za sve vrste računala. :)
15 godina
neaktivan

hvala vam svima na pomoci,

uspio sam popravit.... kad sam uso u bios skonto sam da mi je temp. procesora 112... iako je granicna postavljena na 85(ak se ne varam) .... kad sam pogledo u kuciste vidio sam da je popustio jedan onaj plasticni "saraf" sto drzi vent na procesoru, i zato je pistalo ko ludo -.-

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice