- Nedavno sam kupio AGP Sapphire HD3650 512MB kojom sam zamijenio staru ATI 9200SE.
- Nakon toga sam skinuo 10.8 hotfix za AGP grafe sa ATI stranice i pokušao instalirati.
- U čem bi bio problem?
- Hvala na savjetima
hahaha.E,ovo da mi je netko pricao rekao bih mu da me ne zajeba*a.Stvar je u tome da te je netko zaj*bao i umjesto sapphire Radeon HD3650 512MB uvalio ti VisionTek 2600XT 512MB.
Netko si je dao truda.Skini cooler i procitaj sta pise na GPU
Daj ne fantaziraj....
Jedino ako je netko igro neke igrice s BIOS-om pa bacio gore od te 2600XT, ali sumnjam.
Se može to kak provjerit i stavit gore od 3650 ako je mjenjan BIOS?
Meni očitava Visiontek 2600XT 512MB DDR2, no ta grafa niti ne postoji.
Postoji VisionTek 2600XT 512MB, ali DDR3.
Ništa čudno, dešavalo se i meni s AGP grafama.Mislim da imaš prilikom instaliranja drivera preko control panela opciju za naziv grafe. Ne sjećam se sad točno uglavnom imaš 3650 i bit će ti i njene erformanse u igrama bez obzira što piše u device manageru.
da rijesimo misteriju, skini ovo i daj nam sliku ;)
-problem je u (ATI) AMDovom kilavom supportu za stariji hardware.
-posljednja verzija koja radi OK za AGP je 9.3 skini (hotfix verziju). Ako imaš problema probaj, jer nakon toga službeno viže nije bilo nikakvih izmjena za AGP kartice, pa nema ni koristi-razlike od novijeg drivera.
-ono što te muči, s novim driverima je promjenjeno (rebrandano) označavanje, pa 3xxx serija postane 2600XT serija, to je samo stvar drivera. Ako radi OK, to je to... možda samo noviji BIOS.
(Re)instalacija windowsa nije potrebna, ali možeš isključiti autoupdate za drivere.
Da, hvala ti, sad baš čitam jedan članak o tome što si napisao.
Sjećam se da sam imao jako velikih problema baš sa 3650 AGP grafom. Random crashanje u igrama, VPU Recover... uglavnom dešavaju se takva shit baš zbog jako lošeg supporta za AGP grafe. Ne znam šta više nisam probao, od hotfixa, raznih modanih drivera (omega, xtremeG) ali ništa nije pomoglo. Također mi se desilo par puta da je sistem prepoznaje pod drugim imenom međutim reinstall drivera je rješio taj problem. Trenutno u starom kompu skuplja prašinu :D
Sjećam se da sam imao jako velikih problema baš sa 3650 AGP grafom. Random crashanje u igrama, VPU Recover... uglavnom dešavaju se takva shit baš zbog jako lošeg supporta za AGP grafe. Ne znam šta više nisam probao, od hotfixa, raznih modanih drivera (omega, xtremeG) ali ništa nije pomoglo. Također mi se desilo par puta da je sistem prepoznaje pod drugim imenom međutim reinstall drivera je rješio taj problem. Trenutno u starom kompu skuplja prašinu :D
Znači nisi rješio problem sa imenom.
Ona meni normalno radi u igrama, nema izbacivanja i sl.
Samo to ime me muči.
Nadam se da s tim imenom ne gubim neku stvar od 3650, krivo očitana frekvencija memorije i sl.
Daj mi još samo reci, gdje to točno biram ime grafe, u kojem control panelu, nisam primjetio to u CCC?
Ne sjećam se više. mislim da moraš instalirati preko device managera ali stvarno ne znam.
Znači nisi rješio problem sa imenom.
Ona meni normalno radi u igrama, nema izbacivanja i sl.
Samo to ime me muči.
Nadam se da s tim imenom ne gubim neku stvar od 3650, krivo očitana frekvencija memorije i sl.
Daj mi još samo reci, gdje to točno biram ime grafe, u kojem control panelu, nisam primjetio to u CCC?
Ako ti radi u igrama, bez rušenja i sve glatko radi i neka ostavi kako jest i nemaj brige oko imena. Ako ti jednog dana komp bude usporio i jednog kad budeš reinstalirao i dođe ti dan kad budeš napravio.
Ima jedan program koji možeš provjeriti koja je tip grafičke . Program se zove GPU-Z. Vidi na linku .