Kratki spoj na kompjuteru...pomoc!!! zaključana tema

poruka: 40
|
čitano: 9.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kratki spoj na kompjuteru...pomoc!!!

Dogodio mi se kratki spoj na kompjuteru...kompjuteri mi radi ali nema slike na monitoru.Pomoc!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Onda ti je najvjerojatnije grafička rekla pa-pa. Izvadi sve iz matične i ostavi samo grafičku i onda vidi da li će bit slike na kompu. Ili stavi tu grafičku u neki drugi komp pa vidi da li radi na njemu.

Ništa ne ostavljaj nedvrš

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Također provjeri ram i matičnu te procesor u drugom kompu...i monitor također...ram obavezno...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Kratki spoj na kompjuteru...pomoc!!!
nix123 kaže...

Dogodio mi se kratki spoj na kompjuteru...kompjuteri mi radi ali nema slike na monitoru.Pomoc!

ako imas na maticni ugradenu graficku izvadi ovu sa pci ili agp utora i upali komp pa ces vidjeti da li ima ako nema onda tako odi komponentu po komponentu a si siguran da nije mozda minitor otisao pogledaj malo kablove malo sim tamo vuci mozda di pao kontakt
username kaže...

Onda ti je najvjerojatnije grafička rekla pa-pa. Izvadi sve iz matične i ostavi samo grafičku i onda vidi da li će bit slike na kompu. Ili stavi tu grafičku u neki drugi komp pa vidi da li radi na njemu.

ma kako ce komp raditi bez napajanja, hdd i sl Viče
16 godina
neaktivan
 Pa nisam mislio da vadi napajanje, hdd??! Pa nije valjda toliko lud?
17 godina
protjeran
username kaže...
 Pa nisam mislio da vadi napajanje, hdd??! Pa nije valjda toliko lud?
 nemoj tako, mozda covjek i to napravi, pa ce kkriviti bug da mu cijeli komp crko Smijeh
16 godina
neaktivan

Meni je isto malo bilo čudno u početku Smijeh

kako komp da radi bez svega...samo grafička...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma grafulja mu je riknula 100 %. Neka proba vadit komponentu po komponentu pa možda zaključi do ćega je problem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne mora biti...meni je jednom riknuo ram i isto je tako bilo kao i kod njega...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
username kaže...

Ma grafulja mu je riknula 100 %. Neka proba vadit komponentu po komponentu pa možda zaključi do ćega je problem.

Ma nemora biti grafa.
Nek odspoji monitor pokuša upalit bez njega i pojača zvučnike. Ako čuje Logon sound od windows-a onda je monitor u vječnom počivalištu.
Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
17 godina

Ma grafička je u pitanju....neka je stavi u 2 komp i sve će znat!

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Bellatrix kaže...
username kaže...

Ma nemora biti grafa.
Nek odspoji monitor pokuša upalit bez njega i pojača zvučnike. Ako čuje Logon sound od windows-a onda je monitor u vječnom počivalištu.
 ja pak mislim drukcije,kratki spoj na kompu,a ?WTF?meni se cini da ces i on bit preseljen uskoro....
"tko nedobije dobitak,dobije gubitak"...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 13:18 (zokiN).
16 godina
protjeran

ma ja mislim da vas zaj**ava, lol da je bio kratki spoj nebi mu vise bilo kompjutera

King of the South!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ak ti se nis ne prikaze na monitoru moguce da je sve otislo...a neznam zast svi pricate da je gpu otisao....

ja mislim da ti je otisla maticna ili napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivan_1995 kaže...

ak ti se nis ne prikaze na monitoru moguce da je sve otislo...a neznam zast svi pricate da je gpu otisao....

ja mislim da ti je otisla maticna ili napajanje

Zato što imamo 30god. u guzici i više iskustva od tebe....Belji se

Morao sam prepravit onih samih 30 u 30 sa godda ne bi ispalo nešto treće Smijeh
-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 15:16 (Wiz3m4n).
17 godina
neaktivan

a sta si radio da si napravio kratki?

EP45-DS3R,Q9550,HD4870x2, T240HD, WD 500, SB640, 4GBPlatinum XTC, DC kit, 700W OCZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma to njegovo "kratki spoj" uzmi sa rezervom....ko zna šta je bilo, no bilo kako bilo, ako sve radi i nema slike ukazuje na problem sa GPU najčešće....no nekad se takvi simptomi dešavaju sa pretjeranim OClockom memorije pa neće da buta u OS!!

Kolega sa problemom:  Resetiraj odnosno kliraj bios sa jumperom ili ako ga nemaš na ploči vadi van bateriju pa probaj onda dali pali, odnosno ima li slike!

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 15:49 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako je spojen beeper i nema zvuka tada je najvjerojatnije ploča ili procesor, jer bi u slučaju memorije ili grafičke trebao pištat.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Ako je spojen beeper i nema zvuka tada je najvjerojatnije ploča ili procesor, jer bi u slučaju memorije ili grafičke trebao pištat.

meni se jednom tako kad upalim komp upali ona mala zuta lampica ali nista na monitoru, i poslo sam ga na servis i otiso je cpu
King of the South!
16 godina
neaktivan

Meni je isto tako bilo provjerio sam sve mi je radilo na kraju je ostala samo matična koja je zapravo riknula sve mi je radilo al nije bilo slike na monitoru i otišo sam u vemil i za tjedan dana dobio novu matičnu i sad sve lijepo radi.Namigiva

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma monitor radi ali nema slike na njemu i komp radi normalno.

16 godina
neaktivan

Imaš li integriranu grafiku. Ako imaš prebaci na nju i digni Windowse

Intel E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320 i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate SP1 32-bit Intel Celeron D330 @ 3.82GHz, Asrock 775S61, Sapphire HD3650 512MB AGP, 2.25GB 286MHz, WD 80GB,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemam.

16 godina
neaktivan
nix123 kaže...

Nemam.

Ja sam prcko po ramima kad je bio komp upaljen pa se onda dogodio kratki spoj.Te sam rame maknuo i komp radi ali nema slike na ekranu.
16 godina
neaktivan
nix123 kaže...
nix123 kaže...

Nemam.

Ja sam prcko po ramima kad je bio komp upaljen pa se onda dogodio kratki spoj.Te sam rame maknuo i komp radi ali nema slike na ekranu.
 A da staviš natrag ramove?
Intel E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320 i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate SP1 32-bit Intel Celeron D330 @ 3.82GHz, Asrock 775S61, Sapphire HD3650 512MB AGP, 2.25GB 286MHz, WD 80GB,
17 godina
neaktivan
nix123 kaže...
nix123 kaže...

Nemam.

a sto si htio s tim postici prckajuci dok komp radi????sto si radio???
AMD Athlon X2 4000+ 2x2,1 na 2x2,7 4gb ram- DDR2 2GB (2x1GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, Gold XTC, DC kit i DDR2 2x1GB PC6400 (800MHz), A-Data Maticna-Gigabyte-S Series-GA-M720-US3 Grafa-Zotac GeForce 9500GT 512 mb 128 bitna,ddr2
16 godina
odjavljen

Jedno pitanje samo, da li ti se Windowsi dignu, čuje zvuk da si ušao u Win ili ti samo pretpostavljaš da komp radi? Ako komp sigurno radi onda bi trebala biti grafička u pitanju, a ako ne, onda vrlo lako može biti ram u pitanju i/ili matična, pogotovo uzevši u obzir što se dogodilo. Ne bi bilo čudno da si spalio memorijski kontroler.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bio sma na kompu i skuzio sam da su mi jedni rami iskljuceni pa sam ih iso umetnut a nisam razmisljo na upaljen komp,kad sam rame metnuo komp se samo ugasio.

16 godina
neaktivan

Imo sam jedan problem sa zvukom jos prije kratkog spoja pa mi neki zvukovi nisu radili,pa sad nemogu cut windowse kako rade.

16 godina
neaktivan

Lako moguće da si s***** RAM slotove

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice