Kompjuter se gasi

poruka: 32
|
čitano: 5.307
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

Naime komp se poceo gasiti/blue-screenati a neznam iz kojeg razloga.nakon pola sata rada na kompjuteru on se ugasi ili jednostavno bluescreena.probali smo reinstallat windowse ali prrilikom setupa on se ugasi ili izbaci bluescreen.jel zna itko koji bi razlozi mogli biti?

Hip-hop is not dead

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se gasi

izvadi ram i ponovo vrati.

ToniK
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 15:26 (Toni RAZOR).
15 godina
neaktivan

budem sad probao ali na koji nacin to moze pomoci

Hip-hop is not dead
12 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

Vjerovatno ti se gasi zato sto se pregrijava.. odi na BSOD kako i zasto i tamo vidi za program koji ti kaze uzrok BSOD a ovo vadi ram i stavi natrag ne moras sumnjam da ce ti to pomoc..

Moj PC  
0 1 hvala 1
17 godina
Kompjuter se gasi

Skini program BluescreenView koji će ti učitati podatke o BSOD-u i ukazati što ti radi BSOD. Nakon toga proguglaj termin koji je naveden i najvjerojatnije ćeš pronaći sličan problem na netu koji je netko već riješio. Tu se radi uglavnom o driverima ili hardverskim nekompatibilnostima koje uzrokuju probleme. Također pregrijavanje nekih komponenti može dovesti do gašenja kompjutera, pa je potrebno da provjeriš i temperature komponenti. 

Također potražit rješenje u temi BSOD ---   http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

ma ljudi ovo je terror,sad se ni komp ne zeli upaliti...iz neznam kojeg razloga.danas kad me bluescreenalo morao sam cekati cca 30 min da bih ga mogao ponovno upaliti...a nedavno sam mijenjao napajanje i maticnu..btw hvala na pomoci ali nemogu ga trenutacno upaliti

Hip-hop is not dead

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

budem cim uspijem upalit komp

Hip-hop is not dead
17 godina
Kompjuter se gasi

Podhitno kada budeš mogao provjeri temperature sa nekim programom i prati ih.  Možeš koristiti programe kao što su HWMonitor, Speccy i sl. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Naravno da hocu.Ali sumnjam da je radi toga jer smo nedavno stavljali termalnu pastu te ispuhali komp.

Hip-hop is not dead
15 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

Malo smo prodrmali komp i upalio je,a sad bootamo windowse sa cd-a.nevjerojatno da je proradio nakon sto smo ga malo prodrmali.wth?

Hip-hop is not dead

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nije ti hladnjak od procesora dobro sjeo...

My name is Legion... For we are many!
10 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

Poz

Ukoliko imas AMD-ov proc provjeri sve pinove na njemu, ukoliko imas Intel-ov provjeri pinove na maticnoj ploci, drugo sto moras provjeriti je temperatura to je najcesci razlog samostalnog gasenja racunala zbog automatske sigurnosne zastite na procesru. Ja sam imao isti problem sa AMD-ovim procom i stavljao sam skvakave pate i promjenio 10 napajanja dok nisam pogleao pinove, 3 su bila skrivena i racunalo mi se znalo ugasit i palenje je tek moguce nakon par minuta dok se ne ohladi tako sam ja to mislio :D

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

zasad komp radi oko sat vremena da se nihe ugasio ili bluescreenao...nadam se da ni nece..hvala svima na pomoci javim ako se sto promijeni!

Hip-hop is not dead

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

komp se opet gasi nakon instalacije drivera...nevjerojatno...a temperature su uredu.stvarno vise nemam ideje a zivci pri kraju.

Hip-hop is not dead

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Probati sa drugim napajanjem... I provjeri coolere, jesu sve kartice i RAM dobro sjeli u utore, provjeri da nije neki kabel ispao (mbo, grafa..)

15 godina
neaktivan

sumnjam da je do napajanja jer je ovo staro tek 2 tjedna a ovo ostalo je sve uredu

Hip-hop is not dead
16 godina
odjavljen

Ja kad sam kupio PC sam dobio neispravno napajanje (dakle novo, zapakirano, izvadim iz kutije i ne valja). Probaj sa drugim. A ako i dalje gasi, restarta..., imaš problem sa matičnom.

15 godina
neaktivan

To mi je malo smijesno jer sam takoder dobio neispravno napajanje(komp nije mogao raditi 2 minute bez gasenja),ali zar nije cudno da kompjuter moze raditi 1-2h bez ikakvih problema a nakon instalacije drivera se ugasi..za maticnu isto sumnjam jer sam ju uzeo isto kad i napajanje.mozda je do softvera?? EDIT:tesko da su mi dali 2 pokvarena napakanja.

Hip-hop is not dead
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 15:37 (retardinjo25).
17 godina
Kompjuter se gasi

Pa da li opet imaš BSOD-ove ili se samo gasi? Šta piše u Bluescreenviewu za BSOD?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A onda digli kakav live linux sa USBa, surfaj, gledaj filmove i vidi hoće se ugasiti...

15 godina
neaktivan

nije se desio bsod nakon reinstalacije windowsa,ali cu svejedno provjerit dok se malo informiram o ovom bsod vieveru.

Hip-hop is not dead
17 godina
Kompjuter se gasi

Ja sam ti imao potpuno identične simptome sa ovom mojom konfiguracijom. Radi pola sata, sat i desi se BSOD ili se kompjuter ugasi. Bluscreenviewom sam utvrdio šta je problem i na netu je upućivalo na memoriju, no memorija je bila potpuno ispravna. Registrirao se na G.Skill forumu i prijavio probleme i ljudi mi odgovore da izmijenim određene postavke u BIOSU i od tada sve normalno radi. Sve komponente su bile nove, nije bilo pregrijavanja, no resetiranja su se dešavala i tokom igranja, gledanja filmova i u windowsu.

Kad vratim na defaultne postavke opet se dešava isti problem. 

Sve ovo što smo ti sugerisali su općenite stvari koje mogu praviti probleme, no izgleda da tebe zeza neka sitnica ili sl. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

kolega puno si mi pomogao uz to si nam jos i nadu dao da komp nece morat ic na popravak..za sad se patimo sa ocitavanjem podataka bsod viewera,ali lako za to.valjda cemo uspijet nesto sklepat.

Hip-hop is not dead
16 godina

bezbroj mogucih uzroka pa cak ne mora biti PC npr pad napona ... Tad moras eliminacijom otkriti ili pojedinu komponentu testirati na 100% ispravnom. Takvi problemi su najgori pa je i pitanje dali reklamirati. Oni upale i radi sto tad?...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

Kondići na ploči?

Prespoji napajane (zelena i crna) pusti ga da radi, da utvrdiš da je ono u redu.

Testiraj ram, keks po keks npr. sa memtestom, moguce da je i slot na maticnoj u banani.

Probaj sa onboard grafikom radit i vidi da li je problem do grafičke. To što je hush rekao može bit tona problema.

Roba koju kupiš u dučanu nemora znacit da je nova, dosta toga je korišteno i vraceno preko nekakvih reversa i probnih perioda kao i korištenja za izložbene primjerke.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

Eh...Evo slika BSOD-a.Vec 2 sata se patim s time ali stvarno ne dokucujem.Ako ovdje itko zna kako da ispravim ovo sto je podvuceno crvenom crtom (nadam se da je u tome problem) neka mi napise ovdje ako je u mogucnosti hvala!!!Dobra stvar je sto ovo pisem preko kompa,ipak neki napredak XD

Hip-hop is not dead

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imaš problem sa jednim od drivera.Prouči malo ovo.

16 godina
odjavljen

Da si googlao ime tog prvog fajla (asacpi.sys), vidio bi da se spominje u kontekstu sa nekim ATK0110 utillitiyem koji služi za clockanje iz Windowsa. Dakle, neko beskorisno smeće koje se instaliralo sa ostalim driverima od matične. Obriši taj program i trebalo bi biti ok.

Dokaz da je nekad puno pametnije ručno poskidati drivere i instalirati ih bez svakakvih setup programa po CDima od matične. Ili alternativno, malo razmisliti kod klikanja next-next po instalaciji.

[edit] a ovaj post iznad mene je dijametralno suprotan sa "savjetima". Generička "troubleshooter" stranica koja bi se pojavila taman i da napišeš "bigboobs.sys bsod". Vidim da nude i neki tool za repair... Genijalno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 22:02 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

Skuzio sam da reklamiraju ova govna od programa kojih ima na tisuce..uglavnom zeznuta je situacija jer prije svega nemogu updejtat windowse jer mi se komp ugasi nakon nekoliko desetaka minuta uz to nemogu ni instalirati dosta drivera bez da mi se komp ugasi...recimo sad sam na kompu oko 2h a jos se nije ugasio niti bsod-ao a da krenem instalirat drivere ili updejtat gro windows updateova (tocnije 155,jer sam jucer stavio nove windowse) ugasio bi se nakon 2 minute...a ni ne pomaze sto sam totalni idiot za takve stvari{#}

Hip-hop is not dead

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nikakvi updatei ni ništa, nađi taj neki Asrock utillity i obriši ga.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice