Kao sto u samom naslovu vidite, problem je crashanje kompjutera.
Prilikom gasenja nema ni Blue screena, ni nikakvog upozorenja, samo se izgasi kao da se istekalo napajanje i nakon toga se ponovno upali sam.
Najcesce se desava kada igram HoN i PES (doduse, trenutno nista drugo ni ne igram). Nekad se ugasi cim upalim igru, nekad nakon 2 minute, nekad nakon 5, uglavnom nema nekog pravila kada se gasi.
CPU: Intel Core 2 Quad X9650@3,00GHz
GPU: MSI NX8800GTS 320MB
PSU: Nesto na R, nisam siguran, izlizala se naljepnica, uglavnom nije neka fail marka, platio sam oko 700kn kad sam kupovao, 650W.
RAM: 2GB DDR2 1066
Pregrijavanje definitivno nije problem. Imam aftermarket coolere i na GPU i na CPU (Scythe za GPU, ne ide preko 55-60°C, ArcticCooling za CPU, najvise 45°C). Kuciste je otvoreno, +imam 1 10cm fan sa zadnje strane kucista. Nema zrnca prasine nigdje.
Pokrenuo sam HDD Tune da pogledam ispravnost trdog diska, ispostavilo se da je fizicki ostecen oko 3%. Posto mi nista drugo nije palo na pamet, predpostavio sam da je do toga.
Kupio sam novi disk, instalirao novi Windows 7 Ultimate (32bit), sve normalno radi, instalirao sam HoN - opet se gasi.
Pogledao sam u Windows Event Viewer za System events, tamo nisam nista pametno nasao. Imam jedan Critical error koji kaze da mi se PC ugasio neocekivano. Nista konkretno nema tu.
Kompjuter koristim vec 3-4 godine, nikad nisam imao ovakvih problema do prije nekih mjesec dana. Ako vi imate neki prijedlog ili soluciju, bilo sto, samo recite i pomozite mi, jer cu izludit.
Palo mi je na pamet jos da PSU ne opskrbljuje dovoljno elektricne energije, ali mi nije jasno kako se to moze odjedanput dogoditi, buduci da koristim toliko dugo isto napajanje. Molim vas pomoc!
Hvala!