Kompjuter ne prepoznaje scanner trust 19200

poruka: 9
|
čitano: 4.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

rabim ovaj scanner već dugo, uvijek je bilo problema oko instalacije, prvo je uvijek trebalo instalirat program pa onda uključit scanner i drivere al uz malo muke uvijek sam ga uspio instalirati..  e sad komp scanner više ne prepoznaje, zadnji put sam ga morao ukopčavati 200 puta i onda ga je prepoznalo a sad više neće nikako...

koristim xp windowse, cd sa orginal driverima ali problem je da komp uopce ne prepozna da je scanner ukopćan, točnije izbaci poruku "usb device not recognized" i u device manageru pod other devices otvori "usb device" sa onim žutim uskličnikom, kad probam reinstal ili update drivera ne prepoznaje ih, probao sam skinuti i nove drivere i opet ista stvar..

bio bih zahvalan ako mi netko može pomoći ili ako je imao sličnih problema..

pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

imam ja slican problem

samo s trust sp3050 zvucnicima

nemogu naci drivere

zvucnici su radili prije nove instalacije win xp

jogurt nema kičmu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kompjuter ne prepoznaje scanner trust 19200
danfa123 kaže...

imam ja slican problem

samo s trust sp3050 zvucnicima

nemogu naci drivere

zvucnici su radili prije nove instalacije win xp

a dali ti prepozna zvucnike kad ih ukopcaš, meni je prije ispisivalo scanner trust 192000..... a sada nista sad stavi odmah usb device not recognized, imam 6 usb ulaza i na svima je isto..

16 godina
protjeran

Imam isti Scanner i isti problem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

znači nitko ništa nezna, krhko je znanje :)

a rješenje je kupiti novi čini mi se!!

0 0 hvala 0
18 godina

Prvo deinstaliraj sve drivere/programe od tog scanner-a sa Revo Uninstaller-om ( besplatan je ), nakon toga treba počistit Registry detaljno od tog scannera. Koristi "Eusing Free Registry Cleaner" + "CCleaner".

Kada si počistio registry i restartao računalo onda provjeri "pješke" u Program Files dali je šta ostalo od instalacije drivera/programa, ako nema ništa - dobro je, ako ima - obriši. Kad je to gotovo onda ideš u

"C:\WINDOWS\system32\drivers" pa u tabu view odabereš "Choose Details" i nađeš "kućicu" Company, staviš kvačicu u nju, obilježiš je i podigneš ju gore sa Move Up skroz do Date Modified, stisneš OK.

Sad si u glavnom prozoru dobio tab/detalj Company i traži dali je negdje ostao driver od scannera, prepoznat ćeš ga jer će ti pisati pod company Trust ili nešto slično. Kad i ako nađeš - obriši.

Sad još ostaje ponovo počistit registry sa "Eusing Free Registry Cleaner" + "CCleaner" - restart računala i ručno čišćenje registry-a pa smo gotovi sa čišćenjem.

Pokreni:  Start->Run-> pa upiši "regedit" ( bez navodnika ). U glavnom prozoru registry-a poplaviš/obilježiš My Computer i odeš na tab Edit pa Find, u novo-otvorenom prozorćiću upisujemo ono što želimo naći.

Dakle na primjer: upišeš trust ili scanner ili 19200 te stisneš Find Next, registry će tražit te pojmove koji su vezani za tvoj scanner. Sve što si siguran da ima veze sa scannerom - obriši. Kad nešto nađeš/obrišeš

dalje navigiraš sa tipkom F3 i tako dok registry ne javi da nema više ništa.

Kad je ručno čišćenje registry-a gotovo opet restartaš računalo i moliš boga da upali ( ako si nešto ključno obrisao ). Za svaki slučaj nakon svega ovoga i prije ponovnog pokušaja instaliranja scannera treba skinuti

najnovije drivere za chipset od matične ploče ili preći ponovo sa zadnjima koji već jesu ako se nešto od usb controlera pošemerilo.

Sad ti ostaje opet probati instalirati scanner sa onim postupkom koji je prije bio uspješan, sretno...

17 godina
neaktivan
spaljeni kaže...

Prvo deinstaliraj sve drivere/programe od tog scanner-a sa Revo Uninstaller-om ( besplatan je ), nakon toga treba počistit Registry detaljno od tog scannera. Koristi "Eusing Free Registry Cleaner" + "CCleaner".

Kada si počistio registry i restartao računalo onda provjeri "pješke" u Program Files dali je šta ostalo od instalacije drivera/programa, ako nema ništa - dobro je, ako ima - obriši. Kad je to gotovo onda ideš u

"C:\WINDOWS\system32\drivers" pa u tabu view odabereš "Choose Details" i nađeš "kućicu" Company, staviš kvačicu u nju, obilježiš je i podigneš ju gore sa Move Up skroz do Date Modified, stisneš OK.

Sad si u glavnom prozoru dobio tab/detalj Company i traži dali je negdje ostao driver od scannera, prepoznat ćeš ga jer će ti pisati pod company Trust ili nešto slično. Kad i ako nađeš - obriši.

Sad još ostaje ponovo počistit registry sa "Eusing Free Registry Cleaner" + "CCleaner" - restart računala i ručno čišćenje registry-a pa smo gotovi sa čišćenjem.

Pokreni:  Start->Run-> pa upiši "regedit" ( bez navodnika ). U glavnom prozoru registry-a poplaviš/obilježiš My Computer i odeš na tab Edit pa Find, u novo-otvorenom prozorćiću upisujemo ono što želimo naći.

Dakle na primjer: upišeš trust ili scanner ili 19200 te stisneš Find Next, registry će tražit te pojmove koji su vezani za tvoj scanner. Sve što si siguran da ima veze sa scannerom - obriši. Kad nešto nađeš/obrišeš

dalje navigiraš sa tipkom F3 i tako dok registry ne javi da nema više ništa.

Kad je ručno čišćenje registry-a gotovo opet restartaš računalo i moliš boga da upali ( ako si nešto ključno obrisao ). Za svaki slučaj nakon svega ovoga i prije ponovnog pokušaja instaliranja scannera treba skinuti

najnovije drivere za chipset od matične ploče ili preći ponovo sa zadnjima koji već jesu ako se nešto od usb controlera pošemerilo.

Sad ti ostaje opet probati instalirati scanner sa onim postupkom koji je prije bio uspješan, sretno...

pokušat ću pa javim jesam uspio

17 godina
neaktivan

ništa od toga,sve sam probo i opet isto... očito nešto u scanneru ne štima, pokušo sam ga spojiti na laptop na koji prije nikad nije bio priključen i ista stvar.. jel nešto možda otišlo na konektorima od scannera?

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

probaj program vuescan.

podržava velik broj skenera, ja ga imam jer mi canon lige 90 ne radi na sedmici nema drivera.

ovm programu nisu potrebni nikakvi driveri, i pun je opcija kod skeniranja.

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice