Pozdrav,
moj problem glasi ovako:
Koristim laptop Toshiba Sattellite L655-1ck, specifikacije možete pogledati na ovom linku (http://www.toshiba-croatia.com/discontinued-products/satellite-l655-1ck/).
Navedeni laptop po 'default-u' ima 3GB RAM-a koji rade na 1066MHz (2 slota, keksič od 1GB i keksič od 2GB). Kupio sam još jedan keksič od 4GB (1600MHz) misleći da ću ga uspješno instalirat te da će sve radit normalno kao i prije. No kobinacijom bilo kojih keksiča Windowsi se ne žele boot-at (čak ni kada su novi RAM-i unutra sami, ali ih BIOS uredno prepoznaje). Usliko sam stare i nove RAM-e, pa vam prilažem sliku te vas molim za objašnjenje. Očito sam nešto previdio jer po mome mišljenju novi RAM-i bi trebali biti kompatibilni s mojom matičnom pločom.
Naravno, prije i nakon umetanja novih RAM-a, vratio sam BIOS-e na zadane postavke, te je laptop bio ugašen prilikom instalacije novih RAM-a. Pokušao sam i update-ati BIOS-e, no trenutno imam najnoviju verziju. Što se tiče igranja s voltažom, te opcije u BIOS-u jednostavno ne mogu nać, mislim da čak ni ne postoje.
Hvala, LP