Komp se restarta nakon zamjene RAM-a

poruka: 2
|
čitano: 454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Komp se restarta nakon zamjene RAM-a

Bok svima,

Imam staru ploču Gigabyte GA-p55a-ud5 (socket 1156) + i3 540. Dosad je sve fino radilo, a danas sam pokušao dodati, pa na kraju i zamijeniti RAM - sve neuspješno.

U kompu trenutačno imam 2x2 GB corsait DDR3 rama, a danas sam ubacio još jedan keks patriot 4gb.

Nakon što sam upalio komp, matična je počela bjesomučno biptati, pa sam naravno ugasio komp i krenuo ispočetka i tu postaje zanimljivo.

Izvadio sam stare RAMove i ubacio samo ovaj novi patriot (1x4 GB, DDR3, 1600 single sided). Nakon paljenja kompa, kratko se pojavi prvi tekst na ekranu i napiše čak 4gb rama, ali se odmah nakon toga komp restarta i tako vrti u krug. Sve to događa se prije ikakvog bootanja, tako da ne mogu ući ni u bios. Pokušao sam ubaciti taj RAM u svaki mogući od 4 utora na matičnoj, uvijek ista priča.

Čak sam pokušao s tim novim RAMom + 1 keks starog rama. Tada se komp nije restartao, pokazao je ukupno 6GB, ali se onda restartao nakon što je počeo bootati windows 8.1.

Na kraju sam vratio stari RAM u komp i krenuo pisati ovaj post.

Zahvalan za svaku pomoć.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Komp se restarta nakon zamjene RAM-a
tihac12345 kaže...

Bok svima,

Imam staru ploču Gigabyte GA-p55a-ud5 (socket 1156) + i3 540. Dosad je sve fino radilo, a danas sam pokušao dodati, pa na kraju i zamijeniti RAM - sve neuspješno.

U kompu trenutačno imam 2x2 GB corsait DDR3 rama, a danas sam ubacio još jedan keks patriot 4gb.

Nakon što sam upalio komp, matična je počela bjesomučno biptati, pa sam naravno ugasio komp i krenuo ispočetka i tu postaje zanimljivo.

Izvadio sam stare RAMove i ubacio samo ovaj novi patriot (1x4 GB, DDR3, 1600 single sided). Nakon paljenja kompa, kratko se pojavi prvi tekst na ekranu i napiše čak 4gb rama, ali se odmah nakon toga komp restarta i tako vrti u krug. Sve to događa se prije ikakvog bootanja, tako da ne mogu ući ni u bios. Pokušao sam ubaciti taj RAM u svaki mogući od 4 utora na matičnoj, uvijek ista priča.

Čak sam pokušao s tim novim RAMom + 1 keks starog rama. Tada se komp nije restartao, pokazao je ukupno 6GB, ali se onda restartao nakon što je počeo bootati windows 8.1.

Na kraju sam vratio stari RAM u komp i krenuo pisati ovaj post.

Zahvalan za svaku pomoć.

Pozdrav

tri stvari prve padaju na pamet:

1. matična ti možda ne podržava taj ram modul od 4gb - provjeri listu podržanih memorija: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3237#memory%20support%20list

update biosa

2. memorije su ti međusobno nekompatibilne

3. novi modul je neispravan - probaj kod nekog isprobati da li normalno radi

moguće rješenje - nakon što staviš sve ram module, probat maknut cmos bateriju na par minuta i onda ju vratiti

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice