Komp se nece pali

poruka: 4
|
čitano: 491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Komp se nece pali
Pozdrav,
Danas popodne mi je komp blokirao, ali obican reset je sredio stvar, komp nije bio pod nikakvim vecim opterecenjem(surfanje).Poslije sam ga stavio na sleep do prije par sati kad sam ga ponovno upalio.Upalio je sasvim normalno, i sve je bilo ok dok nisam usao u igru.U main menu je bilo ok međutim u loading screenu je sve blokalo i iz slusalica se cuo nekakav zvuk(zujanje).Kad sam resetirao komp, dosao je do dijela gdje se pali bios i onda je poceo pistat, glasno, 1 beep, trajanje minute(mozda bi bilo i duze da nisam ugasio komp).Za to vrijeme dok je pistalo, u pozadini mi se cinilo ko da se bios ucitava(logo je blicao) ali skroz usporeno( inace to prođe u 5 sekundi sad je trajalo minutu i nije se pomaklo).Poslije sam otvorio komp, ucvrstio grafu,ramove, procistio slotove, ucvrstio kabele i probao upalit, ali sada se komp upali, dugme da je upaljen gori, cuju se ventilatori, ali je ekran crn i nista se ne događa.
Stvarno neznam sto se događa.Vec je bilo par problema sa njim, ali nikad nista ovakvo.
Unaprijed hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Komp se nece pali

ako je "pištao" zvucnik iz maticne znaci da je neka komponenta otisla, posto nemas slike najvjerojatnije gpu, ili ako znas tocan interval zvukova mozes znati tocno koja je komponenta otisla(pise u manual-u od ploce), u suprotnom vadi jednu po jednu komponentu pa vidi s kojom se desava da se pc nece botati( za ovo ti treba drugi gpu ili ako ti cpu ima integrirani gpu onda nju upali da imas sliku na pc-u)LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Komp se nece pali
Hvala na odgovoru, pogledao sam u manual od maticne i tamo nema ovog beepa.Ima raznih kombinacija ali nema samo jedan neprekinuti beep
13 godina
protjeran
Komp se nece pali

ako je dugacak onda nevalja memorija, no i to ti ovisi koji bios imas! koju plocu imas, potrazi odgovore na netu za svoju plocu!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2017 21:41 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice