Komp se gasi

poruka: 7
|
čitano: 1.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Komp se gasi odmah

znaci sastavio sam si komp.E8400+x38 gigabayte + 4gbdd2 cl4 corsair + 3870 grafa + 320 sata

napajanje chiftec 450w (uglanom mislim da bi to moglo ovo pogoniti.Sve je novo osim graficke koju sam polovnu uzo. pa najvise sumnja, na to objasnit cu malo kasnije zasto.

Uglavnom sastavil komp i upalil.Taman kad se treba na monitoru pojavit slika (cuje se onaj zvuk na monitoru) komp se zgasi i ponovo upali. i tak svaki put nakon   2-3 sekunda u trenutku kad treba doci slika na monitor.Kad iscupam ono dodatno napajanje grafe onda naravno nema slike ali proc i ventilatori i napajanje radi konst znaci ne gasi se.kad to vratim opet isto.Jednom je cak trajalo milisekundu duze pa se na monitoru nazro pocetak.Neka moja pretpostavka da graficka je neispravan i da vuce previse mislim da bi 450w chieftec trebalo biti dostatno no mozda sam u krivu.Imo   ko kakavu ideju   i misljene glede ovoga .Prvi plan mi je raditi kombinacije odnjet frendu grafu sa   doduse slabijem napajanjem .Ak nejmu bude radilo znaci nije do grafe.Kaj jos moze biti.Probart cu posudit i jace napajanje 600w mada cisto sumnjam da 450w nije dosta.Moze li biti do MBO to mi isto cudno jer kad je sam o graficka upiknuta bez dodatnog napajanja slike naravno nema ali ostatk kompa radi barem po ventovima.Kad upiknem to dodatno u grafu ono 6pin odmah   cim treba doci slika na monitor pocne gasiti cijelo napajanje.

Pokuso sam biti jasan pa sam opisno opiso problem

Hvala unaprijed na pomoci

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp se gasi odmah

PSU nije stavio sam 650wtx   i grafa nije probo sa 2600pro isti drek.

Sada na forumima sam naso da bi moglo biti zbog rama.Ram mi je 2x2gb corsair dhx   na 2.1v   .Kao to bi mogo biti problem.jer x-38 radi sa 1.8v za vise se treba namjestiti u biosu.Kao to rusi komp u petlju jer to moguci problem.

Da iskljucim kratki spoj sastavi sam komp izvan kucista na drvenom stolu .Naso negde da se liku heatpipe od maticne kratko spojil s njom .Ovak na oko moja zgleda ok.

zvadil sam bateriju .Resetiral pomocu jumpera sve probo glede biosa .Kao zna radi biosa ici u loop.

Znaci sad mi je plan posudit 1.8v memoriju ak boota s njom namjestiti 2.1 v i rebootat .

.Onda sustav eliminacije

cpu probam kod frenda .ram isto isporbam.PSU je ok ,Grafa je ok .

Bu se nova mbo kupovala

EDIT BY LUXX:Prostote izbrisane

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2008 21:35 (LUXX).
17 godina
neaktivan
Komp se gasi

meni se isto nešto slično događalo.....

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se gasi

Pokusaj samo s jednim bankom memorije, slicni slucaj bio je kod mene, komp se stalno rusio a kad sam izvadio jedan bank od 2GB rama sve radi OK, broblem je kod mene najvjerojatnije u biosu, ploca je Gigabyte GA-ep45-DS4 a radi se o OCZ Reaper memoriji, sad kad imam samo jedan bank od 2GB nisam imao nikakvih problema, PC je nov, ima tjedan dana,  mozda ovo nece rijesiti problem ali mozes probat

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se gasi

@Tcherot: Daj molim te prouci pravila i koristi manje proste rijeci.

C2D E8400@3.9ghz,MSI P45 NEO3 FE,Geil ultra 2x1gb@870mhz@4-4-4-12, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp se gasi

Tcherot, probaj si ponovo staviti matičnu, mislim da si ju krivo stavio pa može doći do kratkog spoja. To mi se kod jednog frenda dogodilo. Isto se gasio i palio.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se gasi

prvo se ispricavam ostalim clanovima i moderatoru na vulgarnosti.

Probo sa nekom bezlicnom a-datom.Mislim da to mora sljakati na 1.8 jedan keks .Probo i sa svojom jedan keks.

Kao sto sam napiso sastavil sam komp izvan kucista na stolu.Znaci nije kratki spoj sa kucistem.Izvadil bateriju prek noci da resetiram cmos.

Nista preosstaje da kod frenda sa drugim procom 1066 stariji i drugim ramom probam.Mada sumnjam ploca bi trebala 45n 1333 podrzavat bez problema.Uglavnom dost ljudi se zali na gigabyte (naravno sad ce se svi javiti meni radi ko vurica itd..vrlo moguce) No gledajuci sad po forumima dost ljudi ima slican problem ko ja neki su ga rjesili resetiranjem cmosa neki stavljanjem 1.8v memorije.ima i ekstremnijih rjesenje tipa cupanjem kabela prije nek se ponovo upali za loop.A ima dost ljudi kaj su je vratili .Ak ne radi kod frenda znaci dovidjenja.Jedino polovno sam kupil mbo i graficku.Do sad nisam imal nikad problema sa used stvarima ali ovo je mozda pri put

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice