Komp neće u shut down

poruka: 35
|
čitano: 27.098
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down
pitanje

molim vas pomozite, imam relativno nov komp i nedavno kako sam se selio iz jednog u drugi stan morao sam i komp vući, odkada sam ga spojio normalno se diže i radi, ali kada na kraju odem na shut down jednostavno stoji na onom plavom izlaznom ekranu windows...shutting down..itd... nije se smrznuo pošto strelica od miša se još kreće, molim vas ako je itko imao sličnih problema neka se javi i proba mi pomoći....

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

Pokreni skeniranje diska. Znam da se čini banalno ali meni to uvijek upali. Desni klik na disk c: (ili koji je već u tebe)->tools->chek now->stavi kvačicu na "automaticly fix errors"->start. Upitat ce de želiš li da ti skenira disk kad ti se sljedeći put bude računalo palilo. Reci da i restartaj računalo i čekaj da ti program popravi greškice.

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

Računalo ti se ugasi nakon nekog vremena ili ti ostane upaljeno? Tj. koliko si dugo čekao da ti se ugasi?

Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2008 18:56 (SOS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Komp neće u shut down

SOS, pa jel kaže da mu ostane na plavom ekranu kada ide na shut down, a taj plavi ekran se ne miče, znači kompjuter se ne želi ugasiti normalno. Pročitaj pažljivo pitanje prije nego odgovoriš!

Matična: Asus M2N-E Procesor: AMD Athlon 4000+ X2 (2.00GHz) Grafička: Nvidia GeForce 8600 GT HDD: 160 GB RAM: 2 GB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp neće u shut down

Probaj ovo:

SHUTDOWN HANGS ON “SAVING YOUR SETTINGS”
In the Control Panel, click User Accounts, then click “Change the way users log on or off.” Uncheck the box that says “Use the Welcome screen.” This removes the initial logon screen with individual icons for each user and, instead, pops up the classic logon prompt that requires each user to type a user name and password.

Ima jos neka zakrpa za taj bug, ali ljudi po forumima kazu da ne radi, s ovim malim trikom gore im je proradilo.
Makne ti onaj standardni Welcome Screen i moras rucno upisat korisnicko ime i lozinku i onda bi trebalo normalno radit.
Jedino kaj ne znam jel ce ti radit ako vratis natrag Welcome Screen - probaj pa javi.......

Intel Core2Duo E6750 @ 3680MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | Kingmax 2x1GB DDR2-800 @ 920MHz 4-4-4-12 Gigabyte 8800GTX 768MB 640/2200MHz | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B |
17 godina
neaktivan
autorov komentar

idem probati, probao sam skenirati ali isto....shit

HVALA DEČKI

17 godina
neaktivan
autorov komentar

probao sam ne ide kompa.... HELP PLEASE

17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

mozda mu se jednostavno nece spavat

umori ga jos malo pa bus videl.........................Cool

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

Ma nek te to uopce ne brine! Vidio sam vec tisuce takvih slucajeva i obicno nakon nekih mjesec dana samo proradi! Za to nema nekog posebnog lijeka. Kad ti se pojavi to plavo ti ga samo ugasi rucno, ali nemoj prije tog plavog, i jednog dana ce ti proradit!

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

da proradit ce ili ce krepat

kakav je to savjet

bolje ti je da pozoves nekog tipa da ti to rijesi jer ako ga gasis rucno komponente brzo ostaju bez napona

a smatram da si dovoljno pametan da shvatis kaj to znaci

rijesi to

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po mojem mišljenju, ako ti se računalo nakon nekog vremena ipak ugasi, postoji mogučnost da ti je uključeno Clear virtual memory pagefile, koji se nalazi u Group Policy-ju ( gpedit.msc ) po defaultu bi trebao biti Disabled, a može se naći unutar Computer Configuration->Windows Settings->Security Settings->Security Options pa vidi jeli uključeno ili ne, uz to bi dobro bilo pogledati logove, da se vidi što računalo u trenutku gašenja radi, možda neko skeniranje spyware-a ili sl. bi pomoglo  ...

17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

Hmm ja sam imo gotovo isti problem, kada ga hoću ugasiti samo stoji na shutdown-u.

Kako sam otkrio, problem je bio u pražnjenju virtualne memorije prilikom shutdown-a.

Ako imaš neki alat za optimiziranje pogledaj da ti nije slućajno upalio tu opciju...

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

Neki program ti ostaje upaljeni,a Windowsi ga prilikom shutdowna ne mogu prekinuti  jer javlja cjelo vrijeme sistemu da je zauzeti.To da ne dobivaš poruku End now znači da ti i Windowsi nisu baš nekaj.Pitanje je kad si zadnji put reistaliral Windowse i dali koristiš koji program za čiščenje Windowsa jer  ti ti  programi nisu uvijek najbolje rješenje. Probaj gasiti programe prije shutdowna jedan po jedan,nakon svakog pokušaj gasiti komp te ako tako nađeš problem u tome programu pokušaj promjeniti postavke,može biti da neki program koji je skidao update blokira shutdown.Ako to ne upali jednostavno popravi windowse direktno sa CD-a,imaš u postavkama prije instalacije opciju da instalira windowse ali da ne mjenja sustav particija,drivere i sve ostale datoteke na disku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj npr. u Control Panel - Administrative Tools - Event Viewer što se točno događa.

Sličan problem sam imao i sam a riješio sam ga sa User Profile Hive Cleanup servisom. Pročitaj Slow Saving Settings on Windows XP i User Profile Hive Clean Service. Da se ne mučiš alatić sam ti uploadao na RapidShare; UPHClean - Setup

Nadam se da će pomoći. Sretno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 3:17 (tutix).
17 godina
Komp neće u shut down

a da ti jednostavno promijenis windowse :)

i onda vidis hoce li biti isto,jer je ocito neka greska u windowsima

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

Imam sličan (dobro ne baš sličan) problem sa PeniumomIII. Kad ga ugasim na shut down on izbaci poruku "It is now safe to shut down your computer", iako je ploča i napajanje ATX!? U čemu je tu problem? Os je Win XP SP2. Molim pomoć

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Imam sličan (dobro ne baš sličan) problem sa PeniumomIII. Kad ga ugasim na shut down on izbaci poruku "It is now safe to shut down your computer", iako je ploča i napajanje ATX!? U čemu je tu problem? Os je Win XP SP2. Molim pomoć

Cudno! Jesi siguran da je maticna ATX? Bolje otvori novu temu za tj problem.
Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Instaliraj drivere za matičnu ako ih imaš ili moguće je da instalacija nije sjela kako treba, a za to imaš samo jedno riješenje - reinstalaciju Windowsa.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 17:07 (tutix).
17 godina
neaktivan

Pokusaj skenirati registre i hdd

17 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

To ti je problem u advanced power managment, to ti znaći da moraš čitave windowse nanovo instalirati, a dal ti se to prije događalo?
Fiksy
17 godina

Možda ovo pomogne:

A faster Windows shutdown

Shutting down Windows can take a long time. You can speed this up (at your own risk) with the following tweaks in the registry key:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
Change the following String values:
AutoEndTasks=1
HungAppTimeout=4000
WaitToKillAppTimeout=4000
WaitToKillServiceTimeout=4000

Fix for shutting down your computer automatically

In most cases, automatically shutting down can be fixed by installing the motherboard drivers (if not done already). If your computer still doesn't shut down correctly, try this registry tweak. Change the value PowerdownAfterShutdown to 1 in the following key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

Fix for shutting down Windows slowly (or not at all)

If shutting down Windows takes a long time (or doesn't shut down at all), change the value PowerOffActive to 1 in the following registry key:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

I meni se to događa ako je netko otkrio razlog pls nek se javi neda mi se rusit windowse je imam previs e podataka na discu...

Pomozite pls...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

I moj kompjuter (Lenovo ThinkPad, IntelCore@1.83, (dva puta), 1 GB RAM) ima sličnih problema. Imam ga dvi godine i nisam ga baš održavao, imao je i prije nekakvih problema, ali se i ovako ili onako popravili. Sad sam defragmentirao disk (uspješno) i nije ni to baš pomoglo, i dalje mu treba cca 12 min da se ugasi. Nešto sam tražio i pronašao nekakav Uniblue Registry Booster koji kaže da imam 518 registry grešaka. Pa sad ne znam, koje sve korake bi bilo pametno napravit, nekako mi se čini da ću ga ipak čim prije ispraznit, te nanovo postavit Windowse i sve ostalo što bude išlo... Inače sam mu mijenjao i virtualnu memoriju, ali nije ni to pomoglo... Budem li ga praznio i nosio u dućan, tražit ću još 1 GB RAM-a...

Ima li tko kakav savjet?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nevermore kaže...

nanovo postavit Windowse

To ti je najbolje rješenje, jer ti je registerij sigurno pred kolapsom.
17 godina
protjeran
Komp neće u shut down

Ja sam imao isti problem, rješio sam ga tako što sam deinstalirao avast antivirus i stavio AVG Free.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp neće u shut down

Može li se maknit Windowse bez da oni deinstaliraju ostale programe i bi li to riješilo stvar?

e da, ono možebitno bitno...

Kompjuter se gasi bez problema ako ga se gasi kratko nakon paljenja, ali kada  ga gasim nakon 7 sati rada treba mu cca 12 min.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2008 20:35 (Nevermore).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nevermore kaže...

Može li se maknit Windowse bez da oni deinstaliraju ostale programe i bi li to riješilo stvar?

Ne.
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

Imaš jedan glupast program koji se zove Tweak XP ali mislim da u njemu to riješiš s dva tri klika e  i besplatan je...

Tikviči vladaju svijetom!
15 godina
neaktivan
Komp neće u shutt down!!!

Ja imam sl. problem!

Kada idem iskljuciti komp,, on pi se ponovo restarta!!!

Ako zna tko za to lijek neka pomogne!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Komp neće u shutt down!!!
KOZOMAR kaže...

Ja imam sl. problem!

Kada idem iskljuciti komp,, on pi se ponovo restarta!!!

Ako zna tko za to lijek neka pomogne!

Ako Vam se prilikom normalnog gašenja (Shut Down) XP restarta umjesto da se ugasi, problem je u sljedećem:

Naime, moguće je da tijekom gašenja sistema dođe to tzv. "fatal error" i prema početnnim postavkama, u takvim se slučajevima XP automatski restartaju. Dakle, vi pritisnete Shut Down, a on se restarta

Rješenje je dosta jednostavno:

desni-click My Computer, click na Advanced tab, click Settings pod Startup and Recovery, i onda pogledajte Automatically restart "check box" pod System Failure. Ako je Automatically restart "check box" selektiran, XP se automatski restarta ukoliko dođe do greške prilikom gašenja
copy-paste
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice