Komp ne izbacuje sliku

poruka: 26
|
čitano: 4.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Komp ne izbacuje sliku

Dakle do jutros je sve radilo, ali dns sam zamjenio hladnjak na procesoru i sad nemam slike na ekranu.

Prvo sam pokušao sve napraviti onako da ne vadim komponente iz kučišta, ali kad sam vidio da ne radi, izvadio sam sve, ponovo sve spoio, ali opet ne radi.

Dakle, komp se upali, vrte se svi ventlići ali nema slike na ekranu{#}

I još nešto što sam primjetio, do jutro kad god upalim komp upale se one 3 ledice na tipkovnici, međutim to se sad više ne događa. (ali ledica na mišu radi).

Neko riješenje, prijedlog ili nešto

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp ne izbacuje sliku

ajmo ljudi netkoooooooo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Komp ne izbacuje sliku

Jesi li ustekao graficku?

Jesi li spojio kabal od monitora na graficku ili na maticnu (probaj i jedno i drugo)?

Bas nista se ne vidi?

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Komp ne izbacuje sliku

Pogledaj ti malo da nisi kondenzatore na grafički "slučajno" sprzio... to je znao biti slucaj....

Onaj ko želi nešto naučiti-naći će način,ko ne,naci ce izliku.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Komp ne izbacuje sliku

Kako bi pobogu spržio kondiće na grafi ako grafu nije dirao uopče... I na koji način bi mogao spržiti kondiče, jedino ako je grafu "pekao" ili je nekaj sa lemilicom radio po njoj.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 17:21 (hazz).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: Komp ne izbacuje sliku
Mentalist kaže...

Jesi li ustekao graficku?

Jesi li spojio kabal od monitora na graficku ili na maticnu (probaj i jedno i drugo)?

Bas nista se ne vidi?

Nemam grafičku u šta ušetekat xĐ

Nema ona kabel za dodatno napajanje, i da jesam dobro uštekao vga kabel, pa nisam ga ni dirao kad sam mjenjao hladnjak na procu.

Nije valjda opet napajanje crklo, ovo bi bilo već 3 ovo godine :-(

Da vas čujem, šta može poći po zlu kod mjenjanja hladnjaka na procesoru xĐ

17 godina
neaktivan
hazz kaže...

Kako bi pobogu spržio kondiće na grafi ako grafu nije dirao uopče...

Mozda ju je necim dotaknuo..mom frendu,isti slucaj,stavljo cooler i eto... dotaknuo nije ni skuzio....

Probaj pogledat dal su svi kabeli uštekani u maticnu u grafu itd...

stegni ulaze na monitoru,probaj drugi kabel stavit...

16 godina
moderator
rooswelt1991 kaže...

pa možeš shebat matičnu, grafičku ili ram statičkim elektricitetom, npr...

može bit da senzor broja okretaja ne radi na tom novom ventu pa se matična neće bootat, probaj spojit stari pa probat...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
17 godina
Komp ne izbacuje sliku

Spajam se sa vga kablom i nije do njega jer ga spojim na laptop i on radi bez problema.

AAAA ubit ću nekoga, neznam šta više da napravim, izgleda da ću ga opet početi rastaviti skroz, pa ga na stolu spojiti, i onda sve djelove na servis xĐ

ima nekto neki prijedlog još?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XXX-Man kaže...
rooswelt1991 kaže...

pa možeš shebat matičnu, grafičku ili ram statičkim elektricitetom, npr...

može bit da senzor broja okretaja ne radi na tom novom ventu pa se matična neće bootat, probaj spojit stari pa probat...

Ma bio sam ja isklučio ventlić skroz, ali jednostavno kao da je napajanje preslabo, ono dos ad mi se svaki put popale sve ledice na tipkovnici kad ga uštekam u struju a sad se ne pale -.-*

17 godina
Komp ne izbacuje sliku

To onaj komp na kojem si otključavao procesor i Katana 3 hladnjak što si uzeo polovan?

Znaš šta napravi? Resetiraj bios odnosno uradi clear cmos. Nakon toga probaj upaliti komp.

I da, svakako provjeri jesi li sve dobro spojio (pogotovo onaj 4-pin power za matičnu).

Koje je točno LC Power 500W napajanje? Ako je Silent Giant - ta su dobra, ako je Silent Series - ta baš i nisu dobra, a pogotovo ako je Office series onda ne valja...

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
191x7 kaže...

To onaj komp na kojem si otključavao procesor i Katana 3 hladnjak što si uzeo polovan?

Znaš šta napravi? Resetiraj bios odnosno uradi clear cmos. Nakon toga probaj upaliti komp.

I da, svakako provjeri jesi li sve dobro spojio (pogotovo onaj 4-pin power za matičnu).

Koje je točno LC Power 500W napajanje? Ako je Silent Giant - ta su dobra, ako je Silent Series - ta baš i nisu dobra, a pogotovo ako je Office series onda ne valja...

Office series je, onaj što je bio 209kn u linksu

Imam 8 pinski u matičnoj, i da on je dobro spojen

17 godina
Komp ne izbacuje sliku

Lako moguće da je napajanje dalo svoje. Mislim teoretski bi trebalo biti dovoljno za takav komp, ali teorija je često različito od prakse.

Provjeri napajanje ovako:

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 17:40 (191x7).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Komp ne izbacuje sliku

Jesam li ja napomenu negdje da meni svi ventlići rade?

ćuje se onaj zvuk kod paljenja, ali na ekranu se ne događa ništa.

Probao sam mjenjati rame, ubacivati nove, tako da mislim da do rama nije, jedino grafa proc matična, njih nemogu provjeriti.

jel zna netko neki sevis u zg-u gdje bih to mogao provjeriti, a da unutra radi netko tko će stvarno pogledati, a ne tko će mi odmah rećid a mi je crkla grafa ili tako nešto

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp ne izbacuje sliku

I da, radi se o onome procesoru i polovnoj katani....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Probao sam mjenjati rame, ubacivati nove, tako da mislim da do rama nije, jedino grafa proc matična, njih nemogu provjeriti.

jel zna netko neki sevis u zg-u gdje bih to mogao provjeriti, a da unutra radi netko tko će stvarno pogledati, a ne tko će mi odmah rećid a mi je crkla grafa ili tako nešto

Imas li neku staru grafu?

Probaj nju stavit i test,moguce da je njezin ulaz di se ukapca u maticnu crko... ako ti nece radit ni druga grafa...

Svakako probaj ovo od leeta kaj ti je preporucio...

17 godina
marko-1995 kaže...
rooswelt1991 kaže...

Probaj nju stavit i test,moguce da je njezin ulaz di se ukapca u maticnu crko... ako ti nece radit ni druga grafa...

Nažalost nemam druge grafe, ali meni napjanje radi, daje ono struju ventlatorima, čujem kako hard radi, valjda nije ono.

Nego ima tko u zagrebu da ima konfu da onda to sve testiramo, ja mu ofc platim...

17 godina
rooswelt1991 kaže...

Nemaš nikoga čiju bi grafičku mogao probati u svoj komp ili tko bi ti dopustio da svoju grafičku probaš u njegov? Tako ti je najlakše ustvrditi je li do grafičke ili nije.

Procesori kao takvi rijetko kada se kvare. Dapače, postalo je skoro nemoguće pronači relativno nov procesor a da je neispravan.

Links ima dobar servis. I ADM-ov je navodno ok. Valja i onaj Feniks kompjutora. Ma zapravo trebao bi svaki servis iole poznatije trgovine biti dobar.

Edit:

Pa taj tvoj "side" komp ti ima PCI-E x16 konektor. Možeš na njemu probati grafičku.

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A330ION

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 17:55 (191x7).
17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
marko-1995 kaže...
rooswelt1991 kaže...

Nažalost nemam druge grafe, ali meni napjanje radi, daje ono struju ventlatorima, čujem kako hard radi, valjda nije ono.

Nego ima tko u zagrebu da ima konfu da onda to sve testiramo, ja mu ofc platim...

Pa daj probaj izvadit grafu van,izvadit bateriju od maticne i opet stavit....

16 godina
neaktivan
Komp ne izbacuje sliku

Uvjek kada radis takve stvari,iskljuci racunalo sa napona(iz utičnice).

Bar ja tako radim.

Tvoj problem,hm....Mislim da mi se to nije desilo nijednom.

Probaj ovako:Zamjeniti kablove,ako ne pomogne,zamjeniu graficku....Kod ovakvih slucajeva,moguce je da je i maticna ploca otisla.

Neki si dio sprzio......

Bug Forumer

1 0 hvala 1
17 godina
191x7 kaže...
rooswelt1991 kaže...

Nemaš nikoga čiju bi grafičku mogao probati u svoj komp ili tko bi ti dopustio da svoju grafičku probaš u njegov? Tako ti je najlakše ustvrditi je li do grafičke ili nije.

Procesori kao takvi rijetko kada se kvare. Dapače, postalo je skoro nemoguće pronači relativno nov procesor a da je neispravan.

Links ima dobar servis. I ADM-ov je navodno ok. Valja i onaj Feniks kompjutora. Ma zapravo trebao bi svaki servis iole poznatije trgovine biti dobar.

Edit:

Pa taj tvoj "side" komp ti ima PCI-E x16 konektor. Možeš na njemu probati grafičku.

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A330ION

Da ima, ali sad je ona stacionirana u mom drvenom kučištu, iz kojeg ću se stvarno namučiti dok je budem vadio.

Evo sad sam izvadio sve  iz ovo kompa na stol, pa ću posložiti pa nabacim slike

17 godina
Komp ne izbacuje sliku

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGgggggggggggggggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Pa ja ću ubiti dns nekoga{#}

Evo sad složio sve na stol, i sve radi -.-*

Dakle problem je bio u kučištu xĐ

hahah, nemogu vjerovati da sam neš shebao a da to nisam vidio {#}

Mislim, uopće nznam šta sam mogao shebati.

Sad opet vraćanje u kučište, ili možda da sad kad je već sve vani, napokon obojim unutrašnjost kučišta xĐ

Dečki hvala na pomoći, sad ču vam svima zakucat hvala i TU na pomoći.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGgggggggggggggggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Pa ja ću ubiti dns nekoga{#}

Evo sad složio sve na stol, i sve radi -.-*

Dakle problem je bio u kučištu xĐ

hahah, nemogu vjerovati da sam neš shebao a da to nisam vidio {#}

Mislim, uopće nznam šta sam mogao shebati.

Sad opet vraćanje u kučište, ili možda da sad kad je već sve vani, napokon obojim unutrašnjost kučišta xĐ

Dečki hvala na pomoći, sad ču vam svima zakucat hvala i TU na pomoći.

Eto vidis da si nes slucajno iscupo :D

Aj aj budi vrijedan i ofarbaj sad to malo... :D pa nabaci neku slikicu :D

17 godina
Komp ne izbacuje sliku

Nadam se da farbaš u mat crnu boju. Samo pripazi da ne uzmeš neku što lako opada. Slike svakako.

I još jedan generalni savjet - ako postaš za radom radije koristi opciju "uredi" nego što stavljaš novi post.

Više postova za radom od istog autora ne izgleda baš dobro i moderatori i administratori to ne vole.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Nadam se da farbaš u mat crnu boju. Samo pripazi da ne uzmeš neku što lako opada. Slike svakako.

I još jedan generalni savjet - ako postaš za radom radije koristi opciju "uredi" nego što stavljaš novi post.

Više postova za radom od istog autora ne izgleda baš dobro i moderatori i administratori to ne vole.

Da, planiram farbati u mat crnu, ali nisam baš stručan u tome xĐ

hahah još vidim dali cu to raditi, nemam baš prostora za takve stvari, za raditi.

Planirao sam obojit to u mat crnu boju, staviti cijelu staklenu (da stakle, ne plexy) stranicu i onda to okrneuti bočno u sobi, još kad bi mogao prodati sad ove svoje zvučnike (a stvarno ih jeftino prodajem, pa po toj cijeni se prodaju shrotovi ne logitceh) i kupiti one male drvene od geniusa, sve bi super leglo uz ovo moje modano kučište.

Ali kupca ni na vidiku....

17 godina
Komp ne izbacuje sliku

Najlakše ti je sprejom, mat crna, za lim. Samo moraš paziti da ravnomjerno naneseš boju, da se ravnomjerno osuši itd.

Ili jednostavno vrati sve u kućište i drži ga zatvorenim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice