Kako da Updateam BIOS?

poruka: 3
|
čitano: 1.592
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako da Updateam BIOS???

Naziv matične ploče    Asus A8R-MX Vintage

Tip BIOS-a    AMI

Verzija BIOS-a    0303

-------------------------------------------------------

Moim pomoć... Kako da updateam Bios....

Ovako: Kupio sam novi disk ( SATA ) ... a odprije imam IDE disk... Ali maticna mi podrzava Sata utor... Spojim disk, i kad se sistem diže pise da ga je pronaslo ali ga u windowsima nema.... a i ne piše u biosu nego samo kad se komp starta... jer ja u biosu neam opciju da mjenjam Sata - Ide i te stvari...

Molim pomoć!!!! DAli ja uopće trebam novi bios?? HELP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako da Updateam BIOS???

Pretpostavljam da koristiš XP. Dali imaš instaliran driver za SATA kontroler (Pogeldaj u Device Manageru ako ima nekakvih upitnika i ukličnika). Ako da onda moraš instaliraj driver za SATA kontroler. Riječ je o ULi 1573 chipsetu (egzotičan - čak ni Vista Ultimate SP1 nema driver za taj SATA kontroler). Skini driver za ovog sitea (Integrated 220).

http://www.nvidia.com/page/uli_drivers.html

Ako je SATA driver instaliran i ako je sve u redu u Device Manageru onda ti možda sam disk nema kreirane i formatirane particije. Onda idi u Control panel=> Administrative tools=> Computer Managemet => Disk management  i tamo bi trebao vidjeti svoj novi disk pod

Unallocated + njegova veličina u GB. Selektiraj taj disk i zatim klikni desnom tipkom miša da dobiješ opcije. Kreiraj particiju, logičke driveove pa formatiraj i to bi trebalo biti to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 14:41 (Whalter vT).
15 godina
neaktivan
RE: Kako da Updateam BIOS???

hvala ipak je bio ulraid...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice