HP Pavilion DV7 problemi s HDD - vjerojatno

poruka: 4
|
čitano: 2.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HP Pavilion DV7 problemi s HDD - vjerojatno

Molim pomoć, odnosno savjet...

Imam problem s laptopom iz naslova, model za američko tržište, jamstvo isteklo. U zadnje vrijeme dolazi do smrzavanja. Stvar je hardverska, bar mi se čini. Krenulo je s uključivanjem crvene (narančaste) lampice HDD-a i crashanjem, i to kad je laptop opterećen. To mi se dogodilo 2-3 puta do sad, ali sve je radilo normalno nakon reboota pa nisam tome pridodavao previše pažnje. No prije dva dana opet se to ponovilo, ali laptop se više nije htio restartati, narančasta lampica je konstantno bila upaljena. Uspio sam ga pokrenuti nakon što se ohladio, instalirao sam GSmart Control iz Bugovog borbenog kompleta i on mi je pokazao da je temp HDD-a previsoka i da će ga trebati zamijeniti. Napominjem, u laptopu je jedan Seagateov 500Gb HDD. Nakon što sam ponovno opteretio laptop ponovno je crashao.

I sad me zanima koje su opcije. Prva je pretpostavljam zamjena HDD-a uz kloniranje particija. Što mislite o SSD-u? Što mi treba da instaliram SSD u laptop? U tom slučaju stavio bih SSD i na njega sistem i neke aplikacije i igre, dok bih hard koristio za pohranu podataka.

Svi savjeti su dobrodošli, unaprijed hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HP Pavilion DV7 problemi s HDD - vjerojatno
Prvo, instaliraj HD tune i napravi Error scan (odznači Quick scan).
Što se tiče SSD-a sučelje u lapu mora biti Sata (iako se vidi po kapacitetu trenutnog diska da je sata disk). Treba pronaći dobar model za dobre pare i samo staviti unutra. Ugradnja je jako jednostavna. I hard koji rikava nikako nemoj koristiti za pohranu!
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru. HDD je preminuo.Sad imam 2 opcije: prvo uzeti novi HDD pa naknadno pridodati SSD (vjerojatnija opcija) ili piknuti 128Gb SSD (veci si ne mogu trenutno priustiti) koji ce kapacitetom izdrzati krace vrijeme, a naknadno uzeti HDD. Imate li za preporuciti koji HDD?
13 godina
neaktivan
Seagate Monentus Xt, najbrži mehanički hard koji se može nabaviti. Performanse slične SSD-u, a ima 500gb! :)
Ali košta oko 1000kn, barem sam ga ja platio toliko početkom siječnja u Linksu.
Ako si ga možeš priuštiti, ne oklijevaj! ;)
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice