HardDisk odlazi u vjecna lovista?

poruka: 9
|
čitano: 1.972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo vec par dana imam problema s Saegate SATA HDDom od 250GB.
Naime komp zagasim i po paljenju windowsa se pokrece CHKDSK i popravi neke errore (nema bad sectora), i upali se komp i tako nekoliko puta, ali eto danas se komp smrznuo. Resetiram komp, kad ono BIOS nevidi vise tog HDD-a, prekopcam ja taj disk na  drugi SATA utor i opet je vidliv, starta se win i opet win pocne hebat i nece nista otvorit, samo stoji na misu da ucitava, i moram reset kompa i onda se opet starta CHKDSK i popravlja gomilu gresaka u FileSystemu, ali sad se win vise nezeli ucitat! Nakon boot animacije iskoci prozorcic i kaze: LogonUI.exe - Bad image, i onda tamo s*re da neki DLL nevalja.

Ja mogu WIndows reinstalirat, al brinem jeli to ovom disku dosao kraj ili ce jos drzat?

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati temu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: HardDisk odlazi u vjecna lovista?
xZero kaže...

Naime komp zagasim i po paljenju windowsa se pokrece CHKDSK i popravi neke errore (nema bad sectora), i upali se komp i tako nekoliko puta, ali eto danas se komp smrznuo. Resetiram komp, kad ono BIOS nevidi vise tog HDD-a, prekopcam ja taj disk na  drugi SATA utor i opet je vidliv, starta se win i opet win pocne hebat i nece nista otvorit, samo stoji na misu da ucitava, i moram reset kompa i onda se opet starta CHKDSK i popravlja gomilu gresaka u FileSystemu, ali sad se win vise nezeli ucitat! Nakon boot animacije iskoci prozorcic i kaze: LogonUI.exe - Bad image, i onda tamo s*re da neki DLL nevalja.

Ja mogu WIndows reinstalirat, al brinem jeli to ovom disku dosao kraj ili ce jos drzat?

malo ga baci u zamrzivac {#}

http://geeksaresexy.blogspot.com/2006/01/freeze-your-hard-drive-to-recover-data.html

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
xZero kaže...

Probaj instalirat nove Windowse, pa buš videl kaj če bit najvažnije podatke si valjda pohranil s tog diska u slučaju da crkne pa onda nema problema.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
xZero kaže...

malo ga baci u zamrzivac {#}

http://geeksaresexy.blogspot.com/2006/01/freeze-your-hard-drive-to-recover-data.html

Al to je za kratke staze zar ne? Ja sam bootao linux ubuntu s drugog diska i mogu povratit podatke al nisam siguran dal ce on riknut ubrzo ili sta?

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati temu?
16 godina
neaktivan

je to je samo na kratko ako ti stvarno rikne... dotad pokusaj reinstall windowsa ili ga prestani koristit kao lokalni disk

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
odjavljen

A prije svih tih manevara odvrti dijagnostiku diska sa službenim alatom. SeaTools. Dio je UBCDa. Skini, sprži na CD (ili pokreni sa USBa) i testiraj disk sa SeaToolsima da vidiš što mu je točno.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Riječ je o disku: Saegate Barracuda ST3250318AS

Testiran sa SeaToolsom Saegate Barracuda ST3250318AS (on radi probleme):

Short test - Passed

Long  test - Passed

Firmware revison: CC38

- Nekontam kako prolazi testove? {#}

Testiran sa SeaToolsom Saegate Barracuda ST3250410AS (on radi super):

Short test - Passed

Long  test - Passed

Firmware revision: 3.AAC

P.S. OS cu ovog puta instalirati na ST3250410AS.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 1:32 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Hm... Provjeri kablove i posudi kakvo jače, 100% ispravno napajanje. Očito je disk ispravan.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Hm... Provjeri kablove i posudi kakvo jače, 100% ispravno napajanje. Očito je disk ispravan.

Ovo napajanje koje imam je novo i nije radilo nikakve probleme otkako ga imam. Instalirao sam windows nanovo i zasad disk radi...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice