da ne otvaram novu temu...
WD 1tb eksterni star oko 9mjeseci
sad sam ga testirao sa HD tune i prva slika me brine kaze da ima unstable sectors a opet pak na drugoj,na QUICK SCAN imam sve zeleno.jel to OK?help imam vazne podatke na HDD-u
nemam nikavkih problema,spaja se svaki put odlicno,sve brzo kopira i radi.jako malo koristen
to ti je trenutni broj nestabilnih sektora ,koji su spremni za remaping/provjeru.
naknadno ,ako se sektori uspješno remapiraju i pročitaju ,broj se može smanjiti.
ako se i koja greška kasnije ponovi u nekom sektoru,disk će probati izvući podatke s njega, i prebaciti ga u rezervirani dio diska
(nešto kao backup sektori na disku,koji se zamjenjuju prilikom ovakvih greški) i označe taj sektor kao remapped.
može biti da je kvaliteta ploče diska lošija ili je počela degradirati = ako je pod garancijom ,nosi na reklamaciju
u biti ,to zasada nije za paniku ,to znači da je disk pronašao par sumnjivih sektora i čeka informaciju,kod sljedećeg pristupa tom sektoru ,ili ga bude spasio ili ne...
jer da je bad sector,odma bi ga označio.
prati malo jedno vrijeme ,uz obavezan kompletni sken diska ,jer je pouzdaniji nego quick.
može biti da je kvaliteta ploče diska lošija ili je počela degradirati = ako se pojave bad sectori a pod garancijom je,nosi na reklamaciju
http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

The best way to be boring is to leave nothing out.