GPU clock zapeo na 210mhz i 750w power

poruka: 3
|
čitano: 352
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 mjeseca
GPU clock zapeo na 210mhz i 750w power
Pozz svima,
Inam problem sa grafickom u mom skoro 5 godina starom laptopu. U pitanju je XMG neo 17 laptop sa rtx 3070 140w koji je poblesavio u zadnjih par dana.

Fps mi je postao nikakav i preko hwinfo sam dosao do informacija da je gpu clock lockan na 210mhz a da je gpu power 750w (???).. u biti radi neceg gpu misli da vuce toliko snage i baca ga u safe mode.

Probao sam sa ddu i driverima ali problem se nastavio, kad sam ga pustio preko noci sa istekanom baterijom i cmos baterijom, ujutro na hladno je radio normalno tako da je vjerojatno neka komponenta koja reagira na toplinu?

Je li itko imao slicnu situaciju i ako da, jeste li dosli do rjesenja?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: GPU clock zapeo na 210mhz i 750w power
Da li punjač koristi neki smart pin? Znalo je hp-u zbog toga drastično usporit performanse niskum taktom ako je taj pin bio u prekidu ili u kratkom spoju s plusom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
Re: GPU clock zapeo na 210mhz i 750w power

Ne, u meduvremenu sam skuzio da je problem s nekim senzorom kad laptop nije hladan.. upalio sam ga nakon sto se ohladio i evo sve radi normalno vec par sati, nesto se vjv treba promijeniti na maticnoj, dotad cu se ovim rjesenjem vadit

Pricao s nekim likom na discordu i evo zadnje sto je napisao:

Typical Shunt Power Monitor IC failure. Seems to be more common on the Tongfang E21 models. Repaired some of them with same issue in the past. The failing chip is the NCP45495. Just swap it (by a professional) and you are good to go

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:47 (Dukyy98).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice