Gainward 4870 GS - visoka temperatura memorije

poruka: 130
|
čitano: 20.607
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Danas sam uočio da mi je tempratura memorije Gainwardove kartice dosta visoka. Najme cijelo vrijeme imao sam kartice namještene na automatsku regulaciju brzine venta i temperature su bile više manje OK. Ali danas kada sam upalio igru i igrao ju nekih 2-3 minute, pojavio se BSOD i naravno restart. Kasnije sam upalio furmark, da provjerim stabilnost i isto, sruše se Windowsi.

Iako mi ovo nije prvi put da se temperatura memorije naglo povečala iz meni nepoznatih razloga. Prije nekih mjesec i pol dana, dok sam imao Scythe Musashija isto se to događalo (ventovi su bili na maksimumu snage i imao sam bočni vent koji puše po grafičkama), memorija je prešla 100°C. Nakon toga bio sam ponovno stavio Gainwardov originalni hladnjak i temperature su bile OK.

Sada ima Gainwardovu grafičku na 70% snage venta (oko 2000 RPM) i temperatura je na 72°C (pri 1000Mhz, ali tako je od dana kada sam ju kupio) u idleu, a u loadu ide na oko 90-100°C, a Sapphire kartica na 900MHz ne prelazi 80C u full loadu (ven je na automatici kod nje)

Zato molio bi vašu pomoć i neko objašnjenje zašto se ovo dešava

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 13:03 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Stavi u pepeljaru leda i stavi na grafu...

Pokri je dekicom tako da bolje radi vent.

Šala.

Da li ti je toplo u kuci?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 13:17 (Mentalist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ne znam koje su "normalne" temperature (možda bi trebalo provjeriti na službenim stranicama), ali ako to nisu "normalne" temp, onda vjerojatno i sam znaš da može biti mnogo razloga za grijanje. Od prašine, pa preko fizičkih oštečenja (pod time mislim unutar elektronike, ne vanjska oštečenja - dakle tranzistori itd), do krivih napona i lošeg protoka zraka.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jel ti propuh u kucistu?

Stavi da ti jedan vent (meni je sprijeda kod harda) da upuhuje zrak i tjera ga skroz do grafickih a drugi (bocni) mi ispuhuje zrak pa da bude propuh..I oni limovi ispod grafickih(limovi na kucistu) potrgaj to jest to se moze maknut ak se stavljaju dve graficke pa da ti ima zraka(ja sam kod sebe to maknuo i sasvim uredu mi graficka radi na 38% okretaja.

Allah U Akbar, everybody just be calm That's the word passed down from the Emonh It came from the Qu'ran, it can't be wrong It's only measure, the time, the God's eons So I suggest you follow Allah wa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Gainward 4870 GS - visoka temperatura memorije
Mentalist kaže...

Da li ti je toplo u kuci?

5C hladnije nego po ljeti

Buffer Overflow kaže...

Ne znam koje su "normalne" temperature (možda bi trebalo provjeriti na službenim stranicama), ali ako to nisu "normalne" temp, onda vjerojatno i sam znaš da može biti mnogo razloga za grijanje. Od prašine, pa preko fizičkih oštečenja (pod time mislim unutar elektronike, ne vanjska oštečenja - dakle tranzistori itd), do krivih napona i lošeg protoka zraka.

Čuj, normalne temp su bile oko 50C u idleu do 70C u loadu za memoriju na auto brzini venta... Protok zraka u kučištu je odličan, jednino i ja strahujem da nije došlo do oštečenja grafičke (prašine nemam)

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Pozdrav!

Danas sam uočio da mi je tempratura memorije Gainwardove kartice dosta visoka. Najme cijelo vrijeme imao sam kartice namještene na automatsku regulaciju brzine venta i temperature su bile više manje OK. Ali danas kada sam upalio igru i igrao ju nekih 2-3 minute, pojavio se BSOD i naravno restart. Kasnije sam upalio furmark, da provjerim stabilnost i isto, sruše se Windowsi.

Iako mi ovo nije prvi put da se temperatura memorije naglo povečala iz meni nepoznatih razloga. Prije nekih mjesec i pol dana, dok sam imao Scythe Musashija isto se to događalo (ventovi su bili na maksimumu snage i imao sam bočni vent koji puše po grafičkama), memorija je prešla 100°C. Nakon toga bio sam ponovno stavio Gainwardov originalni hladnjak i temperature su bile OK.

Sada ima Gainwardovu grafičku na 70% snage venta (oko 2000 RPM) i temperatura je na 72°C (pri 1000Mhz, ali tako je od dana kada sam ju kupio) u idleu, a u loadu ide na oko 90-100°C, a Sapphire kartica na 900MHz ne prelazi 80C u full loadu (ven je na automatici kod nje)

Zato molio bi vašu pomoć i neko objašnjenje zašto se ovo dešava

pogledaj da ti se nije mozda nakupilo prašine na kartici, pa ju malo ocisti

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 13:25 (mtopol).
16 godina
neaktivan

Očistio sam ju jutros (iako skoro da nije bilo prašine uopće)

16 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...

Čuj, normalne temp su bile oko 50C u idleu do 70C u loadu za memoriju na auto brzini venta... Protok zraka u kučištu je odličan, jednino i ja strahujem da nije došlo do oštečenja grafičke (prašine nemam)

A elektronika se "troši" kao što znaš.. Neke prije odu neke kasnije - ima puno čimbenika.

Drugo, možda je i neki malware u pitanju? Možda ne znaš ali postoje botovi koji koriste grafičke kartice i njihove GPU-e za krekiranje passworda - mada sumnjam da imaš neš takvog, ali nikad se ne zna.

16 godina
neaktivan

Ovako mi je otprilike otišla i 1950 (prvo se grijala, tada su počeli artefakti, a onda sam ostao baz nje).... Malware? Da skeniram sa nekim anti malware programom sustav?

16 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...

Ovako mi je otprilike otišla i 1950 (prvo se grijala, tada su počeli artefakti, a onda sam ostao baz nje).... Malware? Da skeniram sa nekim anti malware programom sustav?

Na istoj matičnoj?

Male su šanse ali pogledaj za svaki slučaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 13:31 (Buffer Overflow).
16 godina

Mogo bi ti neki log za hijjackthis nabacit i proskenirat sa Malwarebytesom.

Skini i nabaci log da vidim

http://download.cnet.com/Trend-Micro-HijackThis/3000-8022_4-10227353.html

Allah U Akbar, everybody just be calm That's the word passed down from the Emonh It came from the Qu'ran, it can't be wrong It's only measure, the time, the God's eons So I suggest you follow Allah wa
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 13:32 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne na ovoj matičnoj... Na drugoj (Intel DG965WH)

17 godina
protjeran

razmontiraj hladnjak stavi pastu i provjeri da li je kontak između memorije i hladnjaka u redu.

''how yes no''
16 godina
neaktivan

Rekoh da sam to već napravio.... Inače Gainwardove 4870 GS kartice su potpuno redizajnirate, pa tako da su memorijski čipovi nekih par milimetara ispod tpolovodnih cijevi/bloka za hlađenje GPU-a

16 godina
protjeran

Eto napravio malo istraživanja i priča se da se ta kartica voli grijati zbog frekvencije memorije. . A GPU temperature of 86-90°C is quite a normal thing ...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ja imam Gainward HD4850GS drzim ju na 750/1200, ventilator je na automatskoj regulaciji (6%) , u idle su temperature oko 36C, u load neprelazi 60C, evo slike odmah nakon Heaven benchmarka.

Stvarno neznam zasto ti imas toliko visoke temperature?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 13:52 (mtopol).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Normal thing je dok se ne sruše Windowsi, odnosno ne prijeđe 100C Mršti se. Ali i Sapphire kartica mi ode od 75-80C pri 900MHz i to na slabijim brzinama venta

16 godina

Si mozda overvoltao graficku ? ili ti se sama overvoltala..Neznam

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Si mozda overvoltao graficku ? ili ti se sama overvoltala..Neznam

Ne na default frekvencijama je (775/1000Mhz)

16 godina

Ako nista drugo onda ti mozda graficka vec i prelazi..Kolko ima u njoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ako nista drugo onda ti mozda graficka vec i prelazi..Kolko ima u njoj?

Misliš koliko je stara?

16 godina

da

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

godinu i dva mjeseca.... Mislim da bi morala još barem godinu izdržati.

16 godina
Oly_E3 kaže...

godinu i dva mjeseca.... Mislim da bi morala još barem godinu izdržati.

hmm da treala bi...Ak imas garanciju odnesi ju ak neas onda cekaj nekog iskusnijeg.

16 godina
neaktivan

Nemam garanciju više (mjenjao sam hladnjak)

Idem u furmarku testirati stabilnost kada je vent na 70% i onda ću reći kako je prošlo

16 godina
neaktivan

Furmark se srušio i sa 70% venta n Gainwardici Mršti se

Ima li još tko kakav prijedlog?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 14:20 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Furmark se srušio i sa 70% venta n Gainwardici Mršti se

Probaj flash-at bios, s RBE modificiraj bios, smanji napon na GPU-u.

16 godina
neaktivan

Maknuo sam Sapphire karticu, stavio brzinu na 70%, upalio Heaven Benchmark i opet mi se grafika srušila i pojavio se BSOD. Najme sada čujem neke čudne zvukove iz grafičke (kao kada zavojnice cvile) Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Maknuo sam Sapphire karticu, stavio brzinu na 70%, upalio Heaven Benchmark i opet mi se grafika srušila i pojavio se BSOD. Najme sada čujem neke čudne zvukove iz grafičke (kao kada zavojnice cvile) Mršti se

hm... neznam što bi još mogo probati. Uglavnom probaj ovo, izvadi grafičku, i one naponske konektore na njoj ocisti, mozda su oksidirali, uzmi neku iglu ili nesto i malo iz ostruzi.

16 godina
neaktivan

Grafička je čista kao suza.... Neznam stvarno više što bi moglo uzrokovati ovakav nagli prestanak normalnog rada grafičke kartice.... Izgleda da ću morati urediti Heaven Benchmark Dual GPU listu Izlanuo se

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice