Pozdrav!
Danas sam uočio da mi je tempratura memorije Gainwardove kartice dosta visoka. Najme cijelo vrijeme imao sam kartice namještene na automatsku regulaciju brzine venta i temperature su bile više manje OK. Ali danas kada sam upalio igru i igrao ju nekih 2-3 minute, pojavio se BSOD i naravno restart. Kasnije sam upalio furmark, da provjerim stabilnost i isto, sruše se Windowsi.
Iako mi ovo nije prvi put da se temperatura memorije naglo povečala iz meni nepoznatih razloga. Prije nekih mjesec i pol dana, dok sam imao Scythe Musashija isto se to događalo (ventovi su bili na maksimumu snage i imao sam bočni vent koji puše po grafičkama), memorija je prešla 100°C. Nakon toga bio sam ponovno stavio Gainwardov originalni hladnjak i temperature su bile OK.
Sada ima Gainwardovu grafičku na 70% snage venta (oko 2000 RPM) i temperatura je na 72°C (pri 1000Mhz, ali tako je od dana kada sam ju kupio) u idleu, a u loadu ide na oko 90-100°C, a Sapphire kartica na 900MHz ne prelazi 80C u full loadu (ven je na automatici kod nje)
Zato molio bi vašu pomoć i neko objašnjenje zašto se ovo dešava