dakle, imam mikro liniju koja čita USB stick ali neće vanjski HDD 2,5".
Koja je razlika između ta dva tipa storagea i može li se kako prevariti linija da ext. HDD shvati kao USB stick?
hvala
Koja je razlika između ta dva tipa storagea i može li se kako prevariti linija da ext. HDD shvati kao USB stick?
hvala
Može biti razlika u broju particija, formatu, veličini ili struji koju USB port može dati. Pogledaj manual od linije, što piše za USB.
rAzlika ti je u tome što disk ima daleko veći kapacitet nego što ima stick, i zato ga linija ne prepoznaje.
isto kao i mobiteli, koji recimo, ne podržavaju mem. kartice veće od 2 gb
hvala
A jel ti HDD formatiran na NTFS ili FAT32? 99,99% uređaja podržava samo FAT32...
Ja ne znam gdje bi tu mogao biti problem, a meni se to isto dogadja i sa mikro linijom od starog i divx playerom. Rade mi svi manji memory stickovi ,no kada stavim usb disk od 120 gb bez vanjskog napajanja ne prepoznaje ga, kao ni onaj od 500 sa vanjskim napajanjem. Vjerujem da je problem u napajanju, tj. koliko ga dobiva usb. Kao recimo kada mi diskovi ne rade na prednjim usb utorima na kucistu, nego samo straga direktno na maticnoj.
evo, malo sam guglao i našao objašnjenje - svi sitckovi su kao fat 32 formati a HDDi kao nfts formati koje linije sa USB hostom ne čitaju. ako mijenjam format HDDa na FAT32 ne mogu imati veće fileove od 4GB što bi značilo da bi na 2,5" HDDu od 250 GB trebao dobit 60 particija po $GB i pitanje je dali bi linija čitala sve odnosno bi li cijeli HDD mogao biti iskorištenm pa sam odustao od toga.