nije do temperatura sigruno jer mi je procesor na 30 stupnjeva i graficka oko 40... to uvik cistim...
svaka pomoc je korisna...
Napajanje, odstojnici (nosači) matične u kućištu, izolacija, loše uzemljenje na utičnici - sve to može biti.
Napajanje, odstojnici (nosači) matične u kućištu, izolacija, loše uzemljenje na utičnici - sve to može biti.
nosaci na maticnoj su pravilo postavljeni maloprije sam provjeravo ... e sad nezz za to s uticnicom probat cu se pristekat na neku drugu iako ih imam 2 u kuci ...
Ištekaj iz struje, ako se i tada upali...
kupio sam novo napajanje ali cini se da nije problem u njemu ....
zna li neko sta jos moze bit?
znaci glavni simptomi su da se iskljuciva randomly nije vazno jesam li u igri ili na desktopu tek ga ukljucio ili da radi 10 sati ...
bi li mogla bit krivac maticna?
jer nekad mi se zna i sam upaljivat ...
moze li jedno pitanje u vezi temperature graficke?
do koliko mi moze max ic temperatura graficke hd 4850?
u idleu?
I dalje dobijaš struju na kućištu? Gle, struju na kućištu moralo bi odvući uzemljenje.
Provjeri da ti nije koji od ulaza/izlaza na matičnoj (na stražnjoj strani kućišta) oštećen ili kratko spojen na kućište (npr USB).
Ili neki od front-panel konektora (prednji USB, audio, ...).
Temperatura HD 4850 u IDLE? Pa nekih 40-50 stupnjeva, ako je referentni hladnjak gore u LOADU nekih 80ak.
I dalje dobijaš struju na kućištu? Gle, struju na kućištu moralo bi odvući uzemljenje.
Provjeri da ti nije koji od ulaza/izlaza na matičnoj (na stražnjoj strani kućišta) oštećen ili kratko spojen na kućište (npr USB).
Ili neki od front-panel konektora (prednji USB, audio, ...).
Temperatura HD 4850 u IDLE? Pa nekih 40-50 stupnjeva, ako je referentni hladnjak gore u LOADU nekih 80ak.
e slusaj ti mi se cinis pametan cim pristekam nesto sta daje iti malo struje odma pocme po citavom kucistu nemora bit ustekano u napajanje kad smao onaj lan kabel od interneta ustekam i nista drugo i onda isto osjecam tu struju...
e to kako cu vidit jeli mi kratko spojeno ista? ako bi ti posliko to sve bili mi ti znao rec?
Rekao ti je 191x7 najvjerojatniji problem. Napon koji ti osječaš ti treba odvesti uzemljenje preko napajanja. Ako nemaš uzemljenje kučište ti je pod naponom zbog induciranog napona koji se stvara strujanjem struje kroz kabel, uzmi još uz to i prašinu na kojoj se stvara naboj, te se lako dogodi da negdje dolazi do preskakanja iskre i gašenja PC-a. Prvo spoji uzemljenje pa ćeš onda krenuti dalje.
pa reci mi sta je to uzemljenje kako to rjesit????
Rekao ti je 191x7 najvjerojatniji problem. Napon koji ti osječaš ti treba odvesti uzemljenje preko napajanja. Ako nemaš uzemljenje kučište ti je pod naponom zbog induciranog napona koji se stvara strujanjem struje kroz kabel, uzmi još uz to i prašinu na kojoj se stvara naboj, te se lako dogodi da negdje dolazi do preskakanja iskre i gašenja PC-a. Prvo spoji uzemljenje pa ćeš onda krenuti dalje.
sve si ti to lipo napiso samo mi reci jeli moram novu maticnu uzimat ili je jos mogu nekako popravit???
evo ovako zadnjih sat vrimena sam mico maticnu i vidio sam ispod da su nakrivljeni oni mali metalni dijelovi ja sam neke ispravio ali i dalje je struja tu i dalje se gasi komp ...
Uzemljenje ti je na utičnici. Na Shuko utičnici to su 2 "pipka" sa strana utičnice.
Uokvirio sam ti crvenim na slici ispod da vidiš gdje je na utičnici uzemljenje.
Dakle moraš se uvjeriti da ti je uzemljenje dobro ostvareno (na njemu ne smije biti napona i mora biti uzemljeno odnosno grounded).
S kućišta bi preko naponskog kabela ta struja morala biti "uzemljena" tj odvođena u zemlju.
Drugo, provjeri da ti nije što u kratkom spoju. Bilo unutra ili izvana na kućištu.
Metalni dijelovi pojedinih komponenti nesmiju se dirati osim na za to predviđenim mjestima (utor/socket npr).
Uzemljenje ti je na utičnici. Na Shuko utičnici to su 2 "pipka" sa strana utičnice.
Uokvirio sam ti crvenim na slici ispod da vidiš gdje je na utičnici uzemljenje.
Dakle moraš se uvjeriti da ti je uzemljenje dobro ostvareno (na njemu ne smije biti napona i mora biti uzemljeno odnosno grounded).
S kućišta bi preko naponskog kabela ta struja morala biti "uzemljena" tj odvođena u zemlju.
Drugo, provjeri da ti nije što u kratkom spoju. Bilo unutra ili izvana na kućištu.
Metalni dijelovi pojedinih komponenti nesmiju se dirati osim na za to predviđenim mjestima (utor/socket npr).
ej hvala ti na pomoci evo ovako promino sam kuciste i sad se cini sve ok nema struje na njemu ni nicega cini se da je do kucista ...
e sad ja jos uvik imam garanciju za ono kuciste oce li mi priznat? ako ga budem tio vratit? sta cu im rec zasto nevalja?
ej hvala ti na pomoci evo ovako promino sam kuciste i sad se cini sve ok nema struje na njemu ni nicega cini se da je do kucista ...
e sad ja jos uvik imam garanciju za ono kuciste oce li mi priznat? ako ga budem tio vratit? sta cu im rec zasto nevalja?
Pa priznati će ti ako im objasniš što je, a to kako ćeš im reći to ovisi o tebi - to it nitko ne može reći.
Pa priznati će ti ako im objasniš što je, a to kako ćeš im reći to ovisi o tebi - to it nitko ne može reći.
jeli moraju bit svi sarafi tu? mozda sam kojeg zagubio i ovo sa strane mi je koje izgubljeno ali to je nikakva steta ... ono jedno sam otkido za graficku nezz di mi je ali to je potpuno nevazan komad i to je vise manje to...