Kada upalim laptop,normalno učitava windowse bez ikakvih problema. Međutim,kada se windowsi dignu i pojavi desktop screen,zaslon počne treperit. Najbolji opis bi bio,treperi u stilu kao da zaslon na stotinku gubi napajanje pa ga opet dobije.Kao da je problem u nekakvom kontaktu.
Ali to se ne događa stalno,već pri pomicanju ekrana gore-dole ili ako se laptop stavi na neravnu površinu.Npr. stavim ga na koljena pa je blago nakošen i ekran se zacrni,a kad ga vratim na stol ekran se vrati. Ili ne paše mi kut gledanja pa pomaknem ekran prema nazad,u jednom trenutku se zacrni pa se opet upali.Ili počne treperit.
Radi se o Lenovu Z50-70 kupljenom u 10. mjesecu 2014. Znači više nije pod garancijom. Laptop je dosad radio savršeno i baš sam prezadovoljan. Može li bit uzrok prašina? Budući da ne znam kad se zadnji put čistila. Gdje je ovlašteni servis za Lenovo računala?
Hvala unaprijed!!
ps. na jamstvenom listu vidim da je ovlašteni servis Zel-Cos,ali budući da mi garancija ne vrijedi više,a ljudi pljuju po njima,može li netko preporučit pošten i dobar servis?