Dual channel ne radi ?

poruka: 39
|
čitano: 5.786
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Dual channel ne radi ?
athlon64 kaže...

pa koliko pise u uputstvu , za dual chanel mod bi trebala bit 2 keksa u utorima iste boje , dakle ovakva je situacija , koju god memoriju da se stavi radi samo ako je jedan keks u 4. utoru , tj prvom plavom , ako se ta jedna stavi negjde drugdje ne radi , ako se druga stavi negdje opet ne radi , dakle nikako nego u 4 utoru

meni svakako miriši na grešku u matičnoj iako čini mi se da piše u review-u da je lik imao nekih sitnih problema jer je koristio beta bios, vratio zadnju oficijalnu i sve 5 radilo ali svakako bi ti preporučio prije reklamacije da priupitašDon Kihoty-a

16 godina
Dual channel ne radi ?

LJUDII BOOTALA JE SA 4GB, dakle situacija je ovakva, neznam kako ali ja vjerojatno to prije nisam probao ili to s ripjawsima nije radilo , naime ako staim jedan keks memorije u prvi plavi utor a drugi u prvi bijeli utor komp se pali i radi s 4gb , problem je sto u biosu pise da je to single chanel memory mode , dakle problem je u necemu tj nece da pokrene dual , sad cu vidit jeli ovo beta verzija biosa, koristim najzadnji tj 2.40 bios , prbat cu drugu verziju , i jos nesto , koliko se preformansi gubi u sporedbi single sa dual chanel

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 20:39 (athlon64).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Dual channel ne radi ?

i jos jedan detalj , ima 32 bitni wondows 7, jel mogu negjde skinut samo update da bude 64 , da nemoram sad nanovo instalat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

LJUDII BOOTALA JE SA 4GB, dakle situacija je ovakva, neznam kako ali ja vjerojatno to prije nisam probao ili to s ripjawsima nije radilo , naime ako staim jedan keks memorije u prvi plavi utor a drugi u prvi bijeli utor komp se pali i radi s 4gb , problem je sto u biosu pise da je to single chanel memory mode , dakle problem je u necemu tj nece da pokrene dual , sad cu vidit jeli ovo beta verzija biosa, koristim najzadnji tj 2.40 bios , prbat cu drugu verziju , i jos nesto , koliko se preformansi gubi u sporedbi single sa dual chanel

koliko sam pratio u početku dual chanel na papiru daje znatno veće perfomanse ali da je situacija u stvarnosti bila sasvim drugačija, naime mjerenja je u stvarnim testovima ostvarila nikake značajne skokove po pitanju perfomansi, e sada kakva je situacija pošto su ramovi daleko brži nebih znao, ali mišljenja sam da to i neigra toliku ulogu, bitnija je (po meni) količina rama nego dali je dual chanel ili ne

naime evo s upaljenim firefoxom i aktivnim u-torrentom zauzeće rama mi je 1.22 GB

dakle koliko sam ja shvatio kad staviš ram u samo plave ili u samo bijele utore ram ti u cijelosti ne prepoznaje

16 godina
hd22sb kaže...
athlon64 kaže...

koliko sam pratio u početku dual chanel na papiru daje znatno veće perfomanse ali da je situacija u stvarnosti bila sasvim drugačija, naime mjerenja je u stvarnim testovima ostvarila nikake značajne skokove po pitanju perfomansi, e sada kakva je situacija pošto su ramovi daleko brži nebih znao, ali mišljenja sam da to i neigra toliku ulogu, bitnija je (po meni) količina rama nego dali je dual chanel ili ne

naime evo s upaljenim firefoxom i aktivnim u-torrentom zauzeće rama mi je 1.22 GB

dakle koliko sam ja shvatio kad staviš ram u samo plave ili u samo bijele utore ram ti u cijelosti ne prepoznaje

pa da, tako nesto , probat cu jos koju verziju biosa i poslat par mailova asrock supportu pa cu pokusat to rijesit , moze odgovor na 32-64bit winse

17 godina
athlon64 kaže...

A to je vječna diskusija. Dobija se dosta veći bandwith na papiru, ali u igrama su promjene u možda 1FPS jednom u korist SC jednom u korist DC. Što se tiče aplikacija koje zahtjevaju veliki bandwith memorije, onda je DC mod odličan.

Ali ponavljam, da imaš DC mod, i neko ti promjeni u SC mod, ma nema šanse da bi ikada primjetio razliku u relativno klasičnom korištenju kompa (internet, torrent, word,...) i u igranju.

athlon64 kaže...

i jos jedan detalj , ima 32 bitni wondows 7, jel mogu negjde skinut samo update da bude 64 , da nemoram sad nanovo instalat

Ne, ne možeš updejtati tehnologiju. Windows 32bit i 64bit se u samoj "srži" razlikuju i to nije moguće dograditi. Očekuje te novi install 64bit windowsa.

I rather like the restless nights
16 godina
Dual channel ne radi ?

okej , u vezi 64 bit winsa , ja na cd-u imam win 7 ali kod instlacije nema opcije izmedu 32 bit i 64 bit nego automatski instala 32 , jel moram sad skidat 64 bitni win7

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kratko i jasno, DA. 

I rather like the restless nights
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

okej , u vezi 64 bit winsa , ja na cd-u imam win 7 ali kod instlacije nema opcije izmedu 32 bit i 64 bit nego automatski instala 32 , jel moram sad skidat 64 bitni win7

da, imaš verzije koje su ili 32 ili 64 bit,a malo potraži pa nađeš i sa jednima i sa drugima, a ako si daš truda možeš naći koji su već aktivirani i ne moraš s time još gnjaviti, dakle radi auto update

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice