Disk ili nesta drugo HP 6735b

poruka: 75
|
čitano: 14.479
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
RE: Disk ili nesta drugo HP 6735b
simeparanoja kaže...

temp su ti iste kao kod tebe, lap smrzne kao kod tebe

Ja isto sumnjam na hdd ali ne mogu mu reci da potrosi pare na nesta ako nisam siguran da ce mi to rijesiti problem

Otkad imas lap drzis win7 i nemas problema takvih s njim ili i dalje smrzava?

Laptop od kako sam ga preuzeo, očistio sam ventilator koji je bio UŽAS, on je taj laptop furao do tolikih temperatura da se sam UGASIO. Stavljao je boce s zaleđenom vodom kako bi ga ispod hladio. Ja sam ga kupio jeftino jer laptop je odličan, i znao sam da valja jer sam ga koristio stalno kod njega. Inače nemam iznenadno smrzavanje laptopa, već samo PONEKAD mi smrzne zbog MSN-a. Temperature koje imamo su normalne, sada mi se vrti cijelo vrijeme na 60°. Na laptopu je cijelo vrijeme bila sedmica [beta 7100], a odkako sam ja preuzeo instalirao sam RTM original i sve je radilo odlično, drivere sam preuzeo s HP Driversa, ali mi je windows update sam našao drivere pa sam većinu instalirao preko toga. Imao sam problem s 2~3 drivera jer mi se poslije restarta nije dizao sustav pa sam morao system restore. Jel možda šta mijenjano na tom laptopu, mogu biti i RAMi.

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
17 godina
neaktivan

nije nista mijenjano

sinoc sam ga cijelog rastavio, ocistio najmanju stvarčicu sta se nalazi na njemu, napravio memtest koji je prosao bez problema, i testirao disk

disk mi je sumnjiv jer hdtune ne nalazi bad sectore ali baca warninge isto kao i hirens boot cd (fujitsu software)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

nije nista mijenjano

sinoc sam ga cijelog rastavio, ocistio najmanju stvarčicu sta se nalazi na njemu, napravio memtest koji je prosao bez problema, i testirao disk

disk mi je sumnjiv jer hdtune ne nalazi bad sectore ali baca warninge isto kao i hirens boot cd (fujitsu software)

A zašto ne probaš staviti drugi hard disk i staviš win 7 i kad tavrši kako se ponaša i što kaže HD Tune? Ako se nakon testa sa HD tune nema bad ni warninig onda je jasno da je prvotrni hard disk koji je bio i ima probleme i možda zato javlja da će otići vječna lovišta.

Nenad
18 godina

Ja vrtim na 6830s win7 otkad sam ga dobio.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nello kaže...

A zašto ne probaš staviti drugi hard disk i staviš win 7 i kad tavrši kako se ponaša i što kaže HD Tune? Ako se nakon testa sa HD tune nema bad ni warninig onda je jasno da je prvotrni hard disk koji je bio i ima probleme i možda zato javlja da će otići vječna lovišta.

A nemam drugi 2.5" disk osim ovog na sluzbenom a s njim mi nije pametno se igrati (podaci za posao hebga)

17 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

A nemam drugi 2.5" disk osim ovog na sluzbenom a s njim mi nije pametno se igrati (podaci za posao hebga)

Znam, nije lako, ali nemaš nekoga da posudiš i da čisto isprobaš? Nešt mi palo na um, da nije neka komponenta neradi kako treba  npr network, wirelles, modem, zvučne itd, možda od neke pravi probleme, a i isto tako driver možda kolje da mu neodgovara. Ašto se tiće kod Win7 on se automatski prepozna ali ako nema drivera onda najbolje da skineš sa HP stranice.

Nenad
17 godina
neaktivan

a nemam od koga uzet u tome i je problem

dakle prije kupnje diska pokusat testirat sa linux-om, ako i on prodje stavit win7 pa vidjet sta ce biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

a nemam od koga uzet u tome i je problem

dakle prije kupnje diska pokusat testirat sa linux-om, ako i on prodje stavit win7 pa vidjet sta ce biti?

Probaj nemaš što izgubit, malo se igraj pa onda nađeš rješenja. I ja tako radim sve i svašta testiram, kada sklapam kompa prije prodaje idu na testiranja ako sve prođe na testu onda i uspješno prodam. I poslije 6 mjeseca upitam kupca kompa dali je uredu sa kompa i kažu da komp rade ko nov i nikakvi problemi i da su zadovoljni. Ja sam im rekao ako nešto nije uredu neka donesu i ja to sve sredim. {#}

Nenad
17 godina
neaktivan

hehe 

ma rastavio sam ga cijeloga sinoc do najsitnijih dijelova, sve procistija i sredija al jos zafrkava

nema druge nego danas na software se bacit {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ne znam zašto ali meni smrdi na ploču koja je velika boljka tog modela, osobno sam ima u ruci 3 komada kojima je riknila ploča, a i na netu ćeš nać dosta primjera !

Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 12:52 (Groza).
18 godina
tnakir kaže...

Ja imam 6830s i radi bez problema. Star je oko godinu dana. Baterija drzi 3h. Jedino ima odvratan ekran. Nikakve monade sa biosom nisam radio.

I ja imam 6830s, za dva tjedna biti će 2 godine kako ga koristim (dualboot), baterija izdrži 2-3 sata, zavisi šta radim, mada je rijetko koristim, nisam imao do sada problema sa smrzavanjem sustava,  probleme koje sam imao su: zvuk koji je znao prekidati ako slušam glazbu sa velike datoteke, riješio nadogradnjom bios-a. Te mi se dogodilo da odjedanput ne prepoznaje dvd uređaj, mislio sam da se pokvario, no prijatelj mi je rekao da izvadim  bateriju i isključim napajanje, te nakon par minuta kliknem na dugme za paljenje kako bi se ispraznio preostali elektricitet na matičnoj.  Potom vratiti bateriju i uključiti napajanje,  sve radi ok :)

Složio bi se sa tobom oko ekrana :)  nije baš ugodno gledati filmove :)

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
18 godina
Nix kaže...

Ja sam svog proslijedio curi i kupio si HP PB 4710s

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
18 godina
tnakir kaže...
Nix kaže...

ah ta ljubav :) i ja sam planirao isto, no propade skladgradnja :) a ja ostado u dugovima

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 13:59 (Nix).
18 godina
Nix kaže...
tnakir kaže...
Nix kaže...

ah ta ljubav :) i ja sam planirao isto, no propade skladgradnja :) a ja ostado u dugovima

{#}

18 godina
Nix kaže...

Te mi se dogodilo da odjedanput ne prepoznaje dvd uređaj, mislio sam da se pokvario, no prijatelj mi je rekao da izvadim  bateriju i isključim napajanje, te nakon par minuta kliknem na dugme za paljenje kako bi se ispraznio preostali elektricitet na matičnoj.  Potom vratiti bateriju i uključiti napajanje,  sve radi ok :)

Meni isto ne radi na HP 6735s. Prije je radilo, a sada uopće ništa ne učitava. Probat ću taj postupak kada budem rastavljao laptop. Jedina mana ovog modela je što moraš rastaviti cijeli laptop da bi ga očistio, dok kod 6715b samo izvadim tipkovnicu i sve ostalo je lako.

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
17 godina
neaktivan

napravio hd tune pro bez problema, tempoeratura 58 na obje jezgre, kao da je sve ok  :S

diga mi je ubuntu onda nije hardware problem? ali je sad smrza na ubuntu-u 

drugi put ne prolazi boot live cd-a linuxa {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 19:48 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
simeparanoja kaže...

napravio hd tune pro bez problema, tempoeratura 58 na obje jezgre, kao da je sve ok  :S

diga mi je ubuntu onda nije hardware problem? ali je sad smrza na ubuntu-u 

drugi put ne prolazi boot live cd-a linuxa {#}

Onda nije disk jer live cd ne pise po disku. Papa rami. Najvjerovatnije.

17 godina
neaktivan

a proša memtest bez ebemti?

imas kakav prijedlog s cim jos testirat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
simeparanoja kaže...

a proša memtest bez ebemti?

imas kakav prijedlog s cim jos testirat?

Neznan sta bi ti reka. Ima li nekakav stress test na hirents boot cdu ili na onom bartpe? Jel izbaci blue screen ili restarta?

17 godina
neaktivan

ma ne izbaci nista, samo se smrzne, nema BSOD

osim onih warninga u vezi diska svi ostali testovi prosli bez problema

mislija sam instalirati prime95 pa pokusat nakon sta nanovo instaliram win7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
simeparanoja kaže...

ma ne izbaci nista, samo se smrzne, nema BSOD

osim onih warninga u vezi diska svi ostali testovi prosli bez problema

mislija sam instalirati prime95 pa pokusat nakon sta nanovo instaliram win7?

Probaj. Isto probaj ukljucit u winsima da ti prikaze BSOD pa cemo onda lakse analizirat. Sta nema linux neki vrag u sebi za takvo nesto?

17 godina
neaktivan

ma nije linux nista registrira, nisam ga instalira nego samo boot-a i system check je prosa iz treceg puta (prvi put smrzniaj drugi put nije tija dignit live cd)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
simeparanoja kaže...

ma nije linux nista registrira, nisam ga instalira nego samo boot-a i system check je prosa iz treceg puta (prvi put smrzniaj drugi put nije tija dignit live cd)

Hmmmm... nemam pojma sta bi ti reka. Nemos nekako zaminit rame ili ako ima 2 plocice izvadit jednu?

17 godina
neaktivan

mogu jednu izvadit a ova druga je izgleda s druge strane, ne moze vadit bez rastavljanja cilog laptopa jer je valjda grafa koristi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

cura mi ima 6735s isto ga dobio jeftino polovno! koliko je samo prasine i smeca bilo u njemu to je strasno... laptop nije mogao izdrzati 10min idle u windowsma odmah se gasio! ja ga lijepo rastavio i ocistio temo su 50 idile i do 80 full load! Nakon ciscesnja isto tako dolazilo je do random smrzavanja rijetko ali ih je bilo i ja stavio windows 7 i od onda radi kao podmazan!

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina
neaktivan

rastavio, očistio i sad je temp 56, poslije formatiranja D diska idem instalirati win7 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

isntalirao sinoc win7, pokrenuo prime 95, radio bez problema skoro sat vrimena (temperatura nije prelazila 81) ostavio preko noci da radi slow format D particije i jutros ne mogu ga ozivit (lap radi, svjetiljke rade ali ekran ugasen), resetiram ga i pojavi se ova poruka na ekranu

Problem signature:

Problem Event Name: BlueScreen

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Locale ID: 1050

Additional information about the problem:

BCCode: a5

BCP1: 00001000

BCP2: 00000000

BCP3: FFFFFFFF

BCP4: 00000400

OS Version: 6_1_7600

Service Pack: 0_0

Product: 256_1

Imam dump file no ne znam kako ga otvoriti jer sam ga ponio od doma na posa {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

cili dan sam ga ostavija da radi, za razliku od sinoc kad je smrza sa ugasenim ekranom, danas kad sam se vratija s posla sve OK, ni u event vieweru nema nista

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo jucer iskopirao sa eksternog diska 100 i nest GB na lap i nema problema, prime jucer preko 4 sata, temp do 81 i radi ok

Da li je ovaj blue screen na pocetku bio slucajno ili ? jer lap sad radi bez problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
simeparanoja kaže...

evo jucer iskopirao sa eksternog diska 100 i nest GB na lap i nema problema, prime jucer preko 4 sata, temp do 81 i radi ok

Da li je ovaj blue screen na pocetku bio slucajno ili ? jer lap sad radi bez problema

Malo mi je sumnjivo da je sad sve ok samo od sebe?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice